В момента чета...-5

• 47 177
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
Тъкмо започвам "Лудориите на лошото момиче " някой да има отзиви за нея ?
На мен лично ми хареса.....по едно време ми доскуча,и изведнъж стана много интересна:0

# 676
Благодаря ви много за отзивите за "На изток от рая" утре я почвам. Hug Сега дочитам "За мишките и хората" и преди си спомням, че тя ми беше харесала повече от "Тортила Флет ".

# 677
  • на североизток от Рая
А какво мислите за "На изток от рая"- срам не срам не съм я чела, а я имаме на вилата........

Чела съм много книги и още друга не е успяла да измести тази от определението "Любимата ми книга"... Страхотна е.

Бих написала същото.  Peace

Любимата ми книга. Започна ли я /чела съм я 3 пъти/, не ме пуска до края.

# 678

Като почитател на Бах, през един от житейските ми периоди, тази му книга, ми се стори една най-слабите.

# 679
  • Ямбол
Момичета, чели ли сте някой от трите романа на Лиза Сий - Момичетата от Шанхай, Снежно цвете и тайното ветрило, Любовта на Божур? Чудя се заслужават ли си четенето. Анотациите звучат добре, но иначе?  Grinning
http://www.hermesbooks.com/detail.php?pID=1271&pcatID=3
Аз съм чела "цветето" и бих я препоръчала. Научих много неща от нея за китайките. Много силна, тежка, тъжна.

# 680
Започнах "Източен вятър, западен вятър" на П.Бък

# 681
Относно книгите на Лиза Сий - някъде четох, че авторката е правила задълбочени /и дълго във времето/ проучвания. Самата тя е от смесен произход /доколкото помня/ и освен съществуващи предания е преплела в книгата за Божур културни препратки, исторически факти и откъси от китайско народно творчество. Много, много интересно написана, информативна, силно докосваща. Наистина плаках макар и тихо, изстрадах преживелиците на Божур и нейната разделена на три душа. Изпитах и тъга, когато главната героиня "се преобрази" /това е за да не издавам повече Simple Smile/, но и намерих сили да я дочета...

# 682
Последно четох Пощоряване на Тери Пратчет, не ме вдъхнови особенно имайки предвид, че дотук съм изчела всичко негово на български и съм му заклет фен. И преди да се заема с Туп се колебая дали да пробвам Дан Браун newsm78 - настроена съм предубедено зле, но мисля все пак да проверя като как е.

# 683
И преди да се заема с Туп се колебая дали да пробвам Дан Браун newsm78 - настроена съм предубедено зле, но мисля все пак да проверя като как е.

Браун, ако не нещо друго, поне се чете лесно. При мен мнението ми за него започна с "Шифърът на Леонордо" и реакцията ми "Супер". След това четях всяка излизаща книга, която изяждах на един дъх, но интересът ми стихваше, а в момента чета "Изгубеният символ" и вече много искам да свърши - ми то няма край, бе...
Всичките му книги за мен си приличат, с малки изключения. И все пак мнението ми е, че трябва да се пробваш.

# 684
Тъкмо започвам "Лудориите на лошото момиче " някой да има отзиви за нея ?
На мен лично ми хареса.....по едно време ми доскуча,и изведнъж стана много интересна:0
Whistling Явно аз сега съм в тази скучна част . Кой знае дано скоро да ме грабне по някакъв начин. За сега съм на около 60 стр. 
На изток от рая започнах да я чета когато бях бременна в 8-9 месец и я дочетох чак сега , когато детенцето е на 2 годинки. Разбирасе не защото ми беше скучна , но се падна така , че родих преди да съм я завършила и тогава въобще не ми беше до четене , а и я четях в електронен вариант.... Хубава е книгата и много интересна , но не е моята любима . За сега май моя любима книга има честта Grinning да бъде "Братя Карамазови "

# 685
Точно Изгубения символ ми дадоха да чета - от вчера съм на 10 страница Rolling Eyes. Чела съм и Шифъра на Леонардо и не бях впечатлена, за тази обаче ми казаха, че щяла да ми хареса - да видим. В момента май не зная какво точно ми се чете. Убедена съм, че за всяка книга си има точното време и място. Последно много ме впечатли Исабела Алиенде с Инес моя душа. Не бях чела нищо нейно. За мен беше тежка книга, натоварваща, но пак бих си я препрочела.

# 686
  • Пловдив
И аз съм на мнение,че книгите на Дан Браун доста си приличат.Аз лично бях най-много впечатлена от Шестото клеймо.Може би и защото нея първо четох.След това Шифърът не ми беше чак толкова интересен Rolling Eyes

# 687

Ще споделя мнение, както бях обещала преди месеци Simple Smile
Вече се потопих в атмосферата на книгата и ми е уютно и приятно.

А "Индийската принцеса" ме впечатли с развръзката и наситеността към края! Щеше ми се да прочета повече за "истинската и любов", както и за раздялата с живота и в Индия. Все пак  препоръчвам книгата особено на тези, които се интересуват от Индия.

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 13:18 от ayas

# 688
 Аз чета "Невинен" на Скот Търоу - продължението на "Невинен до доказване на противното".  Много добър съдебен трилър,не отстъпва на първата част в интригата и напрежението.
 А "Кака Понсуни" ми изглежда много интересна - от любимата ми литература за екзотични места и нрави. Аyas, ще чакам и аз отзиви. Ако не се изкуша да си я поръчам дотогава.

# 689
        Аз вчера започнах "Небесните пасбища" - Стайнбек.

За автора нямам думи - уникален е за мен. Омаях се още в предисловието на книгата. Любим автор ми е и чета всичко негово с най-голямо удоволствие. Сядам и се отдавам на книгите му пълноценно.

Само като си спомня за "Небесните пасбища", ме обзема приятно и вълнуващо чувство. Изобщо всичко на Стайбек обожавам. Почти всичко съм изчела - на български, на английски... Като нямаше вече какво - прочетох не толкова популярните "Пътешествие с Чарли" и "Руски с дневник", само за да съм с книгите му...

Сега завърших "Ела в зелената долина" на Робърт Пен Уорън - хареса ми, въпреки че на пръв поглед не е впечатляваща. Започвам "Различните" на Алберто Моравия.

Общи условия

Активация на акаунт