"Столичани в повече" - новия български сериал по Би Ти Ви

• 49 105
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Цвети Hug
Ееееето го Гърбов, бе! С мацка пристига при Гълъбина! hahaha
Иначе това за случването - обикновено, необикновено... Whistling hahaha Нещо Андрей вече почва да проявява бегла ревност, май-май. Flutter Стана ми интересно защо Марийчето е в колата му. Rolling Eyes
"Ще се оженим на кораб." "Диме, ма то Титаник потъна." hahaha hahaha hahaha

Добър тийзър. Сигурна съм, че и епизодът ще е добър. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Гърбов играе двама братя близнаци в сериала, така че този с мацката е братът!
Да, и аз не се сетих, че може той да е. Нали рядко идвал в Извор, та не загрях. Peace

# 496
Обичам български филми- със всичките им несъвършенства  Simple Smile
Този е приятен и лек,на моменти забавен.
Какво има да го мисля толкова,да го сравнявам,анализирам и т.н Rolling Eyes

# 497
Любен Дилов-син: "Чакахме една година  да дойдат руските сериали, да ни освободят от турските и накрая седнахме да си ги направим сами."  Joy
Самият той е сценарист на новия проект “Седем часа разлика”, който скоро ще тръгне по bTV.
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/razgovori-gosti/story/202697 … tnata_zaraza.html

Тия от БТВ не си поплюват - 3-ти сериал снимат, очаквам БНТ и Нова да отвърнат на удара и ... няма да можем да насмогнем да гледаме български сериали. Яко!
  hahaha Joy

# 498
  • софия

И аз така мисля, каквито и да са български са. Обичам да ги гледам.
Едно време руски, после чешки, гдр, бразилски , колумбийски , гръцки и за капак турски. Как пък всички за всеки период ги изкарваха хубави.  Какво му разбира Пена на бразилския манталитет, та да й харесва. Това сме гледали , защото това са сколасали да купят за момента.
Не , не ми харесва, но за фон за запръжка на лука стават и толкоз.
А нашите са си наши - такава ни е действителността. Близки, свежи и неангажиращи.

# 499
аз пък съм пропуснала нещо - Христо Гърбов играе две роли-на близнаци,така ли?

смешна ми беше и теорията на отчето кога се подарява подарък на жена... Wink

# 500
  • На земята, която е всъщност звезда.

Но ако всички мислим така, ако сме всеядни и безкритични, българското кино и телевизия няма да се развиват и няма да вървят напред. Само ще се прави копи пейст и точка. Как може да се каже отлична работа на нещо копирано?  Shocked

От моя приятелка, работеща в тв шоу знам, че колкото и да са приятни положителните коментари, много по- полезни са им критичните, защото от тях си виждат слабите места.

# 501
Първи епизод не ми хареса много-много, но този беше къде, къде по-добре.Най-ми хареса Руслан с всички лафове, които пусна.Жена му и тя една сладуранка-"Искам да съм манекенка, като Елена Петрова или Преслава. Лафазанов не ми харесва, че говори толкова флегматично на места, все едно не му пука за нищо.Андрей и Мария са сладка двойка и отношенията им сега са интересни, не са приятели, ама не са и точно врагове.
И последно, защо така се получи че зрителите на СД и тези на Столичаните станаха врагове? Аз като фен и на двете продукции, честно казано гадно ми става, че стана така и не ми харесват нещата, които се пишат.Хубав ден!
Е,ти не схвана ли ,че човека е под чехъл и няма право на глас ,той е избрал да е щастлив ,а жена му все е правата.Не познавате ли поне една такава двойка като Лютови  Laughing

# 502
. Лафазанов не ми харесва, че говори толкова флегматично на места, все едно не му пука за нищо.
Е,ти не схвана ли ,че човека е под чехъл и няма право на глас ,той е избрал да е щастлив ,а жена му все е правата.Не познавате ли поне една такава двойка като Лютови  Laughing
Е нали чухте, ще не ще, кмет ще става  Sunglasses Обаче ми е интересно какво ще правят като вземат да се вземат Мимето и Андрей?? Г-жа Лютова направо ще се изяде с парцалите Joy

# 503
Цвети - мерси за гифчето!!!  Hug  bouquet

Гепя си аз к'вот' набарам, шЪ да има някой "римлянин"  tooth  сред предците ми. Joy Joy Joy

# 504
Снощи в ПОГОТО   superuu си забравих мислите, та сега сЪ концентрирЪх  Crazy:

Подкупът в кабинета на кмета беше под огромния портрет на...Левски.  Sick
Чеканов загледа Левски известно време, ама нямаше ефект.   Sad Да сЪ смея ли, да плача ли, нИ знам?! ШЪ рИва смеейки се...  Mr. Green

И кметът като прибра парите: " Е, к'ви хора сте, бе. Съвест нямате ли?"  #Crazy #Crazy #Crazy

Снахата Йовка душеше бельото на Андрей "Кои са чисти и кои са мръсни?" и Андрей как нервно и дръпна слиповете от ръцете.   hahaha Тя май още от сватбата съжалява, че не е избрала правилния брат.
   rotfImao rotfImbo

# 505
Най-накрая читава критика!

Цитат
Срив в сюжета, срив в хумора, по-малко оригиналност и повече фалш. Това се оказа вторият епизод на вече хитовата комедийна драма Столичани в повече, излъчен тази вечер по bTV. Неточната последователност на сцените в епизода са само част от логическите проблеми, които излизат отсега в разказа за семействата Чеканови и Лютови. В епизода има чисто технически грешки – например къщите на героите се показват в безоблачно лятно време, докато в следващия кадър вали сняг; или пък за няколко секунди главният герой Андрей успява да си спечели месец отсрочка за връщането си в Австралия. Смешките са предвидими, а новите образи – плоски и шаблонни. Актьорите са театрални, обратите не успяват да привлекат внимание. Изобщо вторият епизод на филма се оказва значително по-слаб в почти всяко отношение спрямо премиерния.

След приличния старт продължението на историята за двете воюващи фамилии показва тенденция, която не предвещава нищо добро. По-лошият епизод води и по-слаба гледаемост, но това далеч не означава, че сериалът няма да запази достатъчно стабилна аудитория. Успехът на проекта обаче не свидетелства за нищо повече, освен за това, че публиката в България все още е далеч от изграждането на вкус за истински качествени продукции. Вторият епизод на Столичани в повече не е чак бедствие, но със сигурност е отстъпление от позициите, които си завоюва преди седмица. Колкото и да разчита на хумор в стил „усмивки от старите ленти“, това не може да държи публиката особено дълго пред екраните. Особено ако в един момент проектът бъде поставен в условията на реална конкуренция.

Оценка: 2 от 5

Аз съм напълно съгласна! Между другото много се припокрива с моето мнение. За справка само, мъжа ми каза още на средата на първи епизод "Тоя сценарий става само за притурка към безплатните вестници по спирките"! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

ЦИТИРАНАТА статия е от http://tvbulgaria.wordpress.com/2011/03/30/%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D … 0%B2%D0%B5%D1%87/

# 506
Peregrin, в духа на сериала си точно  Mr. Green

Ако още някой иска гифче, да каже, много бързо стават  Peace топли топли  Laughing

# 507
Не знам защо се учудвате ,че толкова бързо успя да си отсрочи връщането в Австралия. Аз не съм в България и съм успявала да си отложа връщането точно за една 2 секунди, звъня на шефа и му казвам не мога да пътувам сега, идвам след 3 седмици и толкова. Получавам неплатен отпуск. Кое му е чудното?  Rolling Eyes
Още повече ,че той направи предложение за репортаж и каза ,че те са се заинтересували. Фотографите по списанията обикновено са на свободна практика, а не на постоянен договор и са още по свободни да избират кога да работят и кога не.
Аз по скоро като критика бих казала,че няма нормален човек ,който да пътува 24 часа, че и повече с прехвърлянията, от Австралия, да плати скъпия самолетен билет и да иска да се само два дни в България, та той за това време няма да преодолее часовата разлика.
За сега, обаче тоя сериал е най-приятният от българските сериали.

# 508
  • София
Не знам защо се учудвате ,че толкова бързо успя да си отсрочи връщането в Австралия. Аз не съм в България и съм успявала да си отложа връщането точно за една 2 секунди, звъня на шефа и му казвам не мога да пътувам сега, идвам след 3 седмици и толкова. Получавам неплатен отпуск. Кое му е чудното?  Rolling Eyes
Още повече ,че той направи предложение за репортаж и каза ,че те са се заинтересували. Фотографите по списанията обикновено са на свободна практика, а не на постоянен договор и са още по свободни да избират кога да работят и кога не.
Аз по скоро като критика бих казала,че няма нормален човек ,който да пътува 24 часа, че и повече с прехвърлянията, от Австралия, да плати скъпия самолетен билет и да иска да се само два дни в България, та той за това време няма да преодолее часовата разлика.
За сега, обаче тоя сериал е най-приятният от българските сериали.
чудното е за хора, които хабер си нямат от живота в чужбина (не говоря за екскурзионно пребиваване), обаче са първи на хорото на критиката  Peace Важното е да се изразходва някъде негативна енергия. Сравняват с БГ работодателите (в по-голямата си част). И аз съм отлагала работата си за седмица и то точно с разговор за 2мин  Peace

Цитат
Подкупът в кабинета на кмета беше под огромния портрет на...Левски

тъжно е, но се разрови за интервюта с олигарси и подземни босове. В кабинетите им има задължително портрет на Ботев или Левски. Имам усещането, че в последно време се е превърнало в мода. Ако влезеш в БГ министерство (което и да е), почти през кабинет ще срещнеш портрети на горепосочените наши герои. Това е реалността  Peace За кметовете: в кабинетите на кметовете на СФ и Варна със сигурност има портрети на Левски. Същият ни "гледа" и зад премиерския стол  Peace

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 16:48 от missence

# 509
  • София
Този портрет на Левски и на мен ми направи впечатление поради вашите причини, но и заради нещо друго. В турските сериали навсякъде е портретът на Ататюрк. Е, тук контрираме с нашата гордост - Васил Левски. Heart Eyes Друг е въпросът, че образът му беше преекспониран.

Ninakata, тази критика наистина ми допадна, защото е направена както трябва - без излишни нападки, а с премерен език и убедителен тон. Peace Друг е въпросът, че оценката й е 2 от 5. Grinning Но, както се пише в статията, сериалът ще си запази аудиторията. Надявам се, тя да се увеличи. Flutter Flutter Flutter

Общи условия

Активация на акаунт