"Столичани в повече" - новия български сериал по Би Ти Ви

• 49 114
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Сериалчето си есупер готино,ненатоварващо,аз имам нуждада гледам нещо комично и забавно ,нещо с което да не се затормозявам.Който иска драма и дълбочина на образите да си гледа други филми.Който иска да разпуска да гледа столичаните, който не иска да си търси други филми

# 511
  • Луната ни пази
А усетихте ли, че когато Чеканов си кри парите от подкупа, сякаш някой го наблюдаваше?

"Човек трябва да се ожени млад, че ако стане нещо да се разведе млад"
"За сватбата на Яна, ако съм жива. Баща ти ще ме умори до тогава.
- Не се знае кой кого" Simple Smile
Лютов към Чеканов: "Искам да ти кажа нещо, ама като гледам май вече го знаеш"
На мен серията ми хареса. Комедийна драма- равномерно разпределение, както на комичните, така и на драматичните моменти.
Какво се чудите на реакциите около катастрофата и късното обаждане на майка и на Мимето, той бащата само за пари мисли, видя, че е добре и се хвърли към следващия ход във войната. Нали знаете- в любовта и войната всичко е позволено, а и жертви падат. Плюс това, по мои наблюдения, той жена си за нищо не я зачита.
Различен от СД (гледам и двата сериала), но и двата си имат своите достойнства. Както казахте, на когото не му харесва- дистанционното- да си гледа американските бози или  каквото там му се гледа (напр. Проф. Вучков).
И още нещо- по повод играта на актьорите. Според мен тук са много по- естествени и играят много по-леко, в сравнение с първите серии на ЗЛ или СД.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 17:37 от [X]megelinka

# 512
  • На земята, която е всъщност звезда.
А усетихте ли, че когато Чеканов си кри парите от подкупа, сякаш някой го наблюдаваше?

"Човек трябва да се ожени млад, че ако стане нещо да се разведе млад"
"За сватбата на Яна, ако съм жива. Баща ти ще ме умори до тогава.
- Не се знае кой кого" Simple Smile
На мен серията ми хареса. Комедийна драма- равномерно разпределение, както на комичните, така и на драматичните моменти.
Различен от СД (гледам и двата сериала), но и двата си имат своите достойнства. Както казахте, на когото не му харесва- дистанционното- да си гледа американските бози или  каквото там му се гледа (напр. Проф. Вучков).И още нещо- по повод играта на актьорите. Според мен тук са много по- естествени и играят много по-леко, в сравнение с първите серии на ЗЛ или СД.

Фръц-фръц, това пък е толкова детинско.  Laughing Нито ти можеш да наредиш на някой какво ще гледа и критикува, нито някой на теб! Да не говорим, че имаше и реплики "който не го харесва да си гледа турските сериали", ама бързо ги сменихте, след като стана ясно, че точно вие ги гледате.
Ето затова се получава погото в тази тема: защото не търпите никаква критика и се държите като ощипани моми на хорото. ooooh!

# 513
Привеееееееет! Flutter Hug Hug Hug

Понеже в сайта на БТВ бях чела, че единият от близнаците на Гърбов Grinning (бащата на Димо) навремето е имал връзка с Гълъбина (жената на Любо Нейков hahaha) ми е много интересно и там как ще се навържат нещата, след като сега децата им се женят. Flutter

Супер удобна ситуацийка за по-нататък да се окажат Димо и Марийчето полу-брат и сестра,та да могат да се вземат тя и  Андрей,пък и хич,ама хич не прилича туй Миме на татко си... Mr. Green
Тя и сега връзката на Димо и Мария много ми изглежда  една такава  братско-сестринска...така без страст някак си... Joy

И на мен ми харесва сериалчето,що да не си го гледаме,свежарско си е,наше си е...  Peace

# 514
  • София
колкото повече се обръща внимание на негативните мнения, толкова повече съответните хора ще се задържат в темата, за да си уплътняват времето в спорове. Ако спрете да им обръщане внимание, много скоро вече няма да пишат и ще си намерят следващата тема, за да се позабавляват в нея  Laughing Престанете да им се връзвате и дайте да си коментираме сериалчето  Peace Само така ще се отсеят хората, иначе ще има постоянен флууд от тяхна страна. Това се случва в много теми. Започва се някаква тема, изсипват се хора, които поспорват 1-2седм. най-много и след това си намират друга тема, защото в предната вече не ги отразяват.

# 515
  • Луната ни пази
Както казахте, на когото не му харесва- дистанционното- да си гледа американските бози или  каквото там му се гледа (напр. Проф. Вучков).

Фръц-фръц, това пък е толкова детинско.  Laughing Нито ти можеш да наредиш на някой какво ще гледа и критикува, нито някой на теб! Да не говорим, че имаше и реплики "който не го харесва да си гледа турските сериали", ама бързо ги сменихте, след като стана ясно, че точно вие ги гледате.
Ето затова се получава погото в тази тема: защото не търпите никаква критика и се държите като ощипани моми на хорото. ooooh!
Аз пък за детинско приемам това да се насилваш да гледаш нещо, което не ти харесва, само и само да се вреш по разни теми и да критикуваш. Ама може и моето поведение да е детинско, знам ли с деца работя, може и да съм възприела от тях!

# 516
Първи епизод не ми хареса много-много, но този беше къде, къде по-добре.Най-ми хареса Руслан с всички лафове, които пусна.Жена му и тя една сладуранка-"Искам да съм манекенка, като Елена Петрова или Преслава. Лафазанов не ми харесва, че говори толкова флегматично на места, все едно не му пука за нищо.Андрей и Мария са сладка двойка и отношенията им сега са интересни, не са приятели, ама не са и точно врагове.
И последно, защо така се получи че зрителите на СД и тези на Столичаните станаха врагове? Аз като фен и на двете продукции, честно казано гадно ми става, че стана така и не ми харесват нещата, които се пишат.Хубав ден!
Е,ти не схвана ли ,че човека е под чехъл и няма право на глас ,той е избрал да е щастлив ,а жена му все е правата.Не познавате ли поне една такава двойка като Лютови  Laughing
Знаете ли, като се замислих не познавам семейство  като тях.И слава богу.
Знам, че Лютов е мъж под чехъл, ама ми е странно това, да дойде някой във вас и да ви каже, че ще ви съборят етажа, а ти да си говориш спокойно,да не реагираш,сякаш нищо не е.Освен това, точно защото е мъж под чехъл, та ми се стори странно защо той носи парите за подкупа, то това по отива на жена му.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 18:08 от skofiild

# 517
Вижте сега, целия спор идва от това, че БТВ анонсираха сериала като МЕГА ХИТ  още преди да са започнали да го дават. СЕЗОНЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЕРИАЛИ. 

Второ - бил изключително съвременен и кинаджийски направен и му се приписаха не знам какви още качества. И трето - ами обидно е една национална телевизия да представя продукт, в който хората са злобни, завистливи, лицемерни, грозни, повърхностни, материални, прехвърлят си лайна,  завират си циците в лицата на другите, подиграват се със смъртта на близките, с църквата и то далеч извън иронията, и т.н....... и всичко това ни е поднесено през идеята - "Гледайте, защото това сме ние".  Това ли наистина са българите? Питам БТВ, защото съм сигурна, че четат тук.

Ами не, не съм съгласна. Не сме това, за 20 години сме се променили поне малко. А дупките в сценария не могат да бъдат оправдани, нито с това, че сериала е евтин, нито с това, че е едва втори епизод. Някак си е жалко да се похарчат и тези пари за това, което гледаме.

Тук никой не говори за жанра, там както го определиха - комедийна драма. Никой не говори с колко пари е направен, ясно е, че парите не са достатъчни. Става дума за елементарни естетически качества, красота на взаимоотношенията, независимо дали мразиш или обичаш. Хумор и плътни герой. Щото 20 години ни се пробутва чалга, защото това сме били искали. Не съм съгласна, как да поискам нещо друго, като не ми се предлага избор???????

И наистина, хуморът е ужасно първичен. Половината от четирите смешки във втори епизод са от стари вицове.  

С всичките си недостатъци, Стъклен Дом единствен се доближава до определението - сериал! Столичаните напомня на драматизация със скечове. То дори като гледам така са се оплели, че не знаят какво да си правят героите, Стоянка, Христо Гърбов, Тъпия син, малката дъщеря, че и попа дори, са абсолютен пълнеж.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 18:09 от Ninakata

# 518
Вижте сега, целия спор идва от това, че БТВ анонсираха сериала като МЕГА ХИТ  още преди да са започнали да го дават. Второ - бил изключително съвременен и кинаджийски направен и му се приписаха не знам какви още качества. И трето - ами обидно е една национална телевизия да представя продукт, в който хората са злобни, завистливи, лицемерни, грозни, повърхностни, материални, прехвърлят си лайна,  завират си циците в лицата на другите, подиграват се със смъртта на близките, с църквата и то далеч извън иронията, и т.н....... и всичко това ни е поднесено през идеята - "Гледайте, защото това сме ние".  Това ли наистина са българите? Питам БТВ, защото съм сигурна, че четат тук.

Ами не, не съм съгласна. Не сме това, за 20 години сме се променили поне малко. А дупките в сценария не могат да бъдат оправдани, нито с това, че сериала е евтин, нито с това, че е едва втори епизод. Някак си е жалко да се похарчат и тези пари за това, което гледаме.

Тук никой не говори за жанра, там както го определиха - комедийна драма. Никой не говори с колко пари е направен, ясно е, че парите не са достатъчни. Става дума за елементарни естетически качества, красота на взаимоотношенията, независимо дали мразиш или обичаш. Хумор и плътни герой. Щото 20 години ни се пробутва чалга, защото това сме били искали. Не съм съгласна, как да поискам нещо друго, като не ми се предлага избор???????

И наистина, хуморът е ужасно първичен. Половината от четирите смешки във втори епизод са от стари вицове.  
"О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахила Пелеев"...  newsm81

# 519
Вижте сега, целия спор идва от това, че БТВ анонсираха сериала като МЕГА ХИТ  още преди да са започнали да го дават. Второ - бил изключително съвременен и кинаджийски направен и му се приписаха не знам какви още качества. И трето - ами обидно е една национална телевизия да представя продукт, в който хората са злобни, завистливи, лицемерни, грозни, повърхностни, материални, прехвърлят си лайна,  завират си циците в лицата на другите, подиграват се със смъртта на близките, с църквата и то далеч извън иронията, и т.н....... и всичко това ни е поднесено през идеята - "Гледайте, защото това сме ние".  Това ли наистина са българите? Питам БТВ, защото съм сигурна, че четат тук.

"О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахила Пелеев"...  newsm81

Аз имам градивна критика, ти какво имаш насреща, освен роднинската си връзка с екипа????

# 520
  • На земята, която е всъщност звезда.
Абе, задават се един по един още няколко сериала, и ако СВП не се вземат в ръце и не наблегнат на по- оригинален сюжет /т.е. без тъпизми и плагиатстване/ и на по- нормална игра на половината главни герои /някои от които талантливи, но тук играещи, сякаш са в драм- състава на читалището на с. Извор/, ще потънат без даже да усетят какво става.

# 521
  • София
Цитат
С всичките си недостатъци, Стъклен Дом единствен се доближава до определението - сериал!

Shocked само не ми казвай, че СД повече се приближава до съвременния българин, че ще се  #2gunfire Надявам се да не сме се променили чак толкова, че мащехи да спят с доведените си синове, баща да иска да разсипе детето си, да тормози майката и да я доведе до самоубийство, да прогони децата си и сем-во да се коли (в буквалния смисъл) в собствения си дом и т.н.
 Stop в този случай се моля да сме по-близо до Лютови, отколкото до проституцията (във всичките й форми от буквалната такава в барове до бракове по сметка) и до това, че за пари сме готови да спим с всеки, да убиваме, да крадем и мамим. Благодаря за такава действителност и аз пък викам: "добре, че нямам такива познати" иначе тежко ни горко.

# 522

To be, or not to be...

to be... with HIM!!! hahaha

Нямам роднинска връзка с екипа, а играя в сериала. rotfImao rotfImbo

# 523
Обичам български филми- със всичките им несъвършенства  Simple Smile
Този е приятен и лек,на моменти забавен.
Какво има да го мисля толкова,да го сравнявам,анализирам и т.н Rolling Eyes

Но ако всички мислим така, ако сме всеядни и безкритични, българското кино и телевизия няма да се развиват и няма да вървят напред. Само ще се прави копи пейст и точка. Как може да се каже отлична работа на нещо копирано?  Shocked

От моя приятелка, работеща в тв шоу знам, че колкото и да са приятни положителните коментари, много по- полезни са им критичните, защото от тях си виждат слабите места.
Аз не казвам,че е съвършен и отличен,но и нямам намерение да го анализирам чак толкова и да се задълбочавам,защото не ми е това работата.Харесвам доста видове филми(без латино-турски и т.н сапуни),а българските са ми слабост още от едно време.

# 524
Мисля си, че двамата братя Лютови, както се обичат толкова много, изведнъж Спас ще се обърне срещу Андрей. И всичко ще започне с недоразумението с есемеса, а кулминацията ще е в намирането на съкровището. Спред мен Спас не разбра въобще от какво естество е интереса на Андрей към заровеното имане.

Общи условия

Активация на акаунт