Мислите ли, че Параходът"Радецки" е изживял времето си?

• 5 739
  • 98
  •   1
Отговори
Рашидов каза „Не” на „Радецки”

А това е информация за инициативата на учениците от СОУ"Хр.Ботев"гр.Козлодуй

Младежи спасяват Радецки

Мислите ли, че наистина е изживял времето си и трябва да се остави да се самуразруши, или смятате, че държавата трябва да вземе някакви мерки за спасяването на един от 100-те национални туристически обекта.

# 1
Честно ли да ти кажа - изобщо не мисля, че държавата трябва да харчи пари за този кораб. Щом е туристически обект, значи може тези, които вземат таксите на туристите, да отделят средства и да го позатегнат. А иначе за държавата - тя да си гледа основните приоритети - пенсионери, майки, болни хора, инвалиди. Да дава пари и средства на тях.  Peace

# 2
ако не става да е на вода, какво пречи да е на сушата, като музей.
в Лом едно време имаше един шлеп музей на септемврийското въстание, сега не знам дали го има.
На брега.
ето го сега как изглежда шлепа музей на Лом, тъжничко, но едно време като деца са ни водили и беше мн. интересно вътре...http://www.airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/12122/P1070783~0.JPG

# 3
Мисля, че някой трябва да каже "не" на Рашидов. Е тва мисля.

На други места историческите паметници също са туристически обекти и не са изоставени на произвола, а държавата се грижи за тях.  У нас именно министерство на културата трябва да помисли за паметниците.

Ако пусна една тема колко паметници, музеи, туристически забележителност и исторически местности и обекти у нас са занемарени и се рушат безвъзвратно, свят ще ви се извие.
Говеда сме си и това си е.

# 4
Мисля, че някой трябва да каже "не" на Рашидов. Е тва мисля.

Абсолютно, абсолютно подкрепям! Не струва този човек за министър бе хора! Просто не струва!! Мога и още по-гадно да се изкажа, но да не ставам хейтърка посред нощ. Но се вбесявам при всяко негово 'интервю'. Поредната недомислица сред шантавата ни, некадърна сбирщина в МС.

# 5
Корабът "Радецки", освен туристически обект е и национално-исторически паметник и задължение на държавата е да го поддържа. Похвална е инициативата на учениците, но както е отбелязала Нино Тино, освен Радецки, има стотици други паметници, които се рушат и трябва да има държавна политика по въпроса. Само с дарителски кампании нещата няма да се подобрят.

# 6
Я си представете, че Ботев възкръсне и види докъде сме я докарали, веднага ще събере четата да ни освобождава. Ако "Радецки" го няма с какво ще дойдат, с "Титаник" ли?
 smile3549
Държавата да си влезе в ролята и да поддържа културно-историческото наследство. Другите искат "Титаник" да вадят от океана и да го правят музей, ние готовата работа ще разваляме. Angry

# 7
Радецки е изживял времето си, сега на мода са музеи като българският Лувър... по-престижно, по-грандиозно, по-френско някак...

# 8
  • Някъде по Дунава
Корабът "Радецки", освен туристически обект е и национално-исторически паметник и задължение на държавата е да го поддържа. Похвална е инициативата на учениците, но както е отбелязала Нино Тино, освен Радецки, има стотици други паметници, които се рушат и трябва да има държавна политика по въпроса. Само с дарителски кампании нещата няма да се подобрят.

Peace Подкрепям

# 9
Честно ли да ти кажа - изобщо не мисля, че държавата трябва да харчи пари за този кораб. Щом е туристически обект, значи може тези, които вземат таксите на туристите, да отделят средства и да го позатегнат. А иначе за държавата - тя да си гледа основните приоритети - пенсионери, майки, болни хора, инвалиди. Да дава пари и средства на тях.  Peace
Донякъде съм съгласна с теб и това се отнася до всички музей и културни забележителности у нас. Струва ми се обаче / не съм компетентна/, че има някакви нормативни спънки тези обекти да се вземат сами в ръце. Подозирам, че приходите от посещенията се отчитат или в общината, или в някоя друга държавна институция и там потъват в морето от недоимък. Ако всеки подобен обект е самоиздържащо се търговско дружество, мисля ,че нещата ще си дайдат на мястото.
  Не мога да се съглася, обаче с констатацията, че на Радецки му е минало времето. Това е цинично! Със спасяването на този обект трябва да се ангажира цялото ни общество.

# 10
Донякъде съм съгласна с теб и това се отнася до всички музей и културни забележителности у нас. Струва ми се обаче / не съм компетентна/, че има някакви нормативни спънки тези обекти да се вземат сами в ръце. Подозирам, че приходите от посещенията се отчитат или в общината, или в някоя друга държавна институция и там потъват в морето от недоимък. Ако всеки подобен обект е самоиздържащо се търговско дружество, мисля ,че нещата ще си дайдат на мястото.

И аз не знам как точно са организирани нещата, но така както казваш ми звучи разумно.  PeaceПредполагам, че е по-изгодно музеите да се направят търговски дружества и да се спасяват сами, отколкото държавата да се грижи за тях.
Сега тъкмо четох в темата за Бърза помощ - 50% от бюджета и е орязан, в такъв случай няма как да мислим за туризъм, при условие, че няма кой да ни спасява в критична за живота ни ситуация.

# 11
Явно не си давате сметка, че материалната ни мизерия е резултат и функция от духовната ни нищета. Никъде по света културно-историческите паметници не са оставени на самоиздръжка и не са превърнати в търговски дружества. Приоритет на държавата трябва да бъдат преди всичко образованието, науката и опазването на културно-историческото ни наследство. Тогава нещата ще си дойдат по местата и ще има средства и за пенсионерите и инвалидите.

# 12
Ох, не ми се спори! Tired
За мен са по-важни здравето и оцеляването на хората. Всичко останало, в момента ми звучи префърцунено и вулгарно.

# 13
Нарязването на "Радецки" за скрап колко човешки живота ще спаси?

# 14
Нарязването на "Радецки" за скрап колко човешки живота ще спаси?
За в бъдеще - доста. Мислех, че си умно момиче и сама ще се сетиш.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт