Мислите ли, че Параходът"Радецки" е изживял времето си?

• 5 739
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
Мисля, че това правителство е най некадърното от много време насам, с все министър Рашидов.

О, с това всички сме съгласни. Всеки българин разбира от политика, футбол, далеч повече от съответните органи.  И го доказва, едно време в кръчмите, сега по форумите.

# 46
Какво общо имат самосъзнанието или родолюбието с глупостта  Laughing

Ако министър Рашидов иска да направи нещо добро, да вземе да допълни Ботевия стих и след всяко 'силно да любя и мразя' да пише 'бел.мин.- и мисля'.  Тупането в гърдите го докарваме, ама мисленето нещо ни затруднява.

# 47
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Какво общо имат самосъзнанието или родолюбието с глупостта  Laughing

Ако министър Рашидов иска да направи нещо добро, да вземе да допълни Ботевия стих и след всяко 'силно да любя и мразя' да пише 'бел.мин.- и мисля'.  Тупането в гърдите го докарваме, ама мисленето нещо ни затруднява.
Той така управлява министерството си както дявола чете евангелието. И не забравяй че той е от една антибългарска партия, която никак не харесва 3-ти март и заради която в учебниците по история вече не се казва „османско робство“, а „османско присъствие“

# 48
Много ми се ще трагичното състояние на музеите, най общо казано, да беше резултат само на управлението на ББ. Но уви, то не е. Просто този министър не си е спрял устата да говори, и не е спазил елементарен управленски етикет. Но реалността си остава, без значение дали е изречена и от кой.

# 49
В такъв случай, ти какво предлагаш?

За нея - не знам, ама аз предлагам да спрат да дават "децки" и спестените пари да отидат за историческите паметници. Ами така де, тези деца нямат нужда само от близалки и зрънчо, трябва да има какво да им пълни и учебниците, все пак. Утре какво ще учат?
Друг вариант е да продадем Царевец, Перперикон, Татул и т. н. на гърци, турци и който там ги пожелае. Американците може повече да предложат даже.
С парите да купим по една линейка и по един персонален лекар на глава от населението. Пък, а дано някои мозъци оздравеят най-сетне и спрат да сравняват компютри и компоти!  Praynig

# 50
Ами корабът да стане общинска собственост и общината да кандидатства с проект за безвъзмездна финансова помощ от ЕС /ОПРР/ сега се откриха такива схеми - за туристически атракции, за паметници на културата... Ако искат да направят нещо, ще го направят  Naughty

# 51
  • гр. Шумен
Ох, не ми се спори! Tired
За мен са по-важни здравето и оцеляването на хората. Всичко останало, в момента ми звучи префърцунено и вулгарно.

Само че не виждам как точно спирането на (сиромашката според мен) издръжка на Радецки и останалите културни паметници ще помогне за здравето на хората и ще нахрани гладните.
При гласуването на бюджета за култура нееднократно ставаше дума, че той е свит в сравнение с други бюджети (на армията и на полицията например), така че не е само вината на министъра, въпреки че той опира пешкира (и не е от етническа партия, освен ако не смятате ГЕРБ за такава, отдавна би шута на Доган и компанията му). Всъщност всеки може да прочете стенограмата на сайта на министерския съвет и да види кой министър как защитава бюджета си и какво му се отговаря.
Та в тоя ред на мисли парите за бедните и болните могат да дойдат от според мен абсолютно излишните военни мисии зад граница, както и от дошлите до гуша на всички безкрайни СРС-та. И повярвай, ще бъдат много повече.

# 52
Не знам какво да кажа. Държава, в която е нормално и допустимо човек, ударил полицай, защото му направили забележка за неправилно паркиране, да стане министър на културата, едва ли скоро ще може да отдели какъвто и да ресурс за култура.
Против разрушаването на кораба съм. Най-малкото защото е забележителност и не мисля, че единствено под формата на скрап ще е полезен.

# 53
Най-добрият приятел на дядо ми беше един професор-коремен хирург във Военна болница. Та той ми разправяше как като младеж на село приятелите му казвали: "Величко, за какво ги купуваш тези книги като няма какво да ядеш?"  newsm78  

# 54
   Това не е онзи "Радецки". Той е унищожен още в началото на миналия век. Това е копие, явно вече се е амортизирало и тъй като не съм специалист не знам дали е възможно да се поправи така, че все още да е на вода.
  Иначе съм била на екскурзия с него, разбира се, това е голяма атракция за децата, жалко ще е, ако се лишим от нея само заради пари.
  Рашидов ми е отвратителен по принцип, не точно заради това.

# 55
  Това не е онзи "Радецки". Той е унищожен още в началото на миналия век. Това е копие, явно вече се е амортизирало и тъй като не съм специалист не знам дали е възможно да се поправи така, че все още да е на вода.

Да, такава е истината. Освен това малцина си спомнят че преди около 40г. точно този "Радецки" беше потънал и го вадиха. Коментираха, че в него имало ценни картини. Може би е по-разумно да стои на сушата, както "Дръзки" във Варна.

Какво можем да очакваме от министър-турчин? И е редно да се запитаме в коя нормална държава подобен тип може да стане министър? След като наби полицая, той дори не попадна в затвора! В нормалните държави не само щяха да го вкарат в затвора, но и политическото му бъдеще щеше завинаги да бъде унищожено. Още миналото лято трябваше да има демонстрации и искане за неговата оставка заради закриването на филхармонии и опери.

"Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра!"

Радой Ралин

# 56
  • гр. Шумен
Вежди Рашидов според мен не е подходящ за министър на културата, но не защото е турчин или простак, както се изказват мнозина тук, а защото винаги е бил единак на свободна практика. Сиреч той никога не е бил част от някаква институция, еле пък ръководител на такава, където да трябва да отговаря за финанси и т. н. КОето означава, че гафовете са му в кърпа вързани.
Между другото неслучайно споменах стенограмите - Вежди РАшидов е един от малкото министри, който оспорва бюджета на министерството си (не че нещо се променя де). А Сергей Игнатов например мълчи като г... Оня на здравеопазването също си трае. А после ми обяснява как трябва да ходиш в спешното 2 минути преди смъртта си (това по повод намаляването на бюджета на Спешна помощ).
Аз лично по съм склонна да се дразня на лицемерите като пловдивския кмет Славчо Атанасов, който миналата година рева за операта в Пловдив, а сега предизборно смята да отмени таксите в детските градини и яслите (преди 2 седмици го даваха по новините) и да ги поеме в общинския бюджет. Като има пари, що не ги вложи в операта?

# 57
Може би е по-разумно да стои на сушата, както "Дръзки" във Варна

Който "Дръзки" всъщност не е "Дръзки", а събратът му "Смели", тъй като оригиналният кораб не е наличен.

# 58
Вежди Рашидов според мен не е подходящ за министър на културата, но не защото е турчин или простак,

Това, че е турчин не пречи нищо, обаче, че е простак специално за министър на културата никак не върви.
   Всъщност си права, но тук изниква въпроса, който отдавна се обсъжда, дали е по-полезен администратор, или изтъкнат културен деец.

# 59
  • Кацнала на едно дърво.
Вежди Рашидов според мен не е подходящ за министър на културата, но не защото е турчин или простак, както се изказват мнозина тук, а защото винаги е бил единак на свободна практика. Сиреч той никога не е бил част от някаква институция, еле пък ръководител на такава, където да трябва да отговаря за финанси и т. н. КОето означава, че гафовете са му в кърпа вързани.
Права си, с тази забележка, че Вежди преди десети ноември съвсем не беше на свободна практика и не беше единак, а член на БКП.  Grinning
Съгласна съм, че не го бива за министър - точно толкова, колкото и Стефан Данаилов. От друга страна, министрите на културата, които не бяха хора на изкуството, също бяха провал като министри. Ема Москова например. Ами онази мома, на която не си правя труда да помня името...
Повечето хора, които се занимават с изкуство и култура, не очакват нищо и не се надяват на каквато и да е била подкрепа.
Надяват се поне паметниците ни да бъдат опазени в тези тежки времена.

Общи условия

Активация на акаунт