Мислите ли, че Параходът"Радецки" е изживял времето си?

• 5 739
  • 98
  •   1
Отговори
# 30
Доколкото си спомням Радецки е ремонтиран и възстановен през 60-те години САМО с волните пожертвувания /е, едва ли съвсем волни/ на българските деца. Майка ми и баща ми са внесли своите стотинки, вашите родители - също. Направено е нещо хубаво.
Ако корабът е опасен и не става за плаване - ами нищо не пречи да се закотви за сушата, а гостите на Козлодуй да си правят снимки на негов фон. Много скъпо ще струва, няма що.

# 31
Нарязването на "Радецки" за скрап колко човешки живота ще спаси?
За в бъдеще - доста. Мислех, че си умно момиче и сама ще се сетиш.  newsm78

Не, не се сещам. Не виждам нищо общо между двете, освен това, че животи, които загърбват миналото си и нехаят за героите си, не заслужават, може би, да бъдат спасявани.

# 32

Не, не се сещам. Не виждам нищо общо между двете, освен това, че животи, които загърбват миналото си и нехаят за героите си, не заслужават, може би, да бъдат спасявани.
Да. Оная Отилия сее заразно зло из форума.  Sick
Ти пък за каква се помисли, че да решаваш, кой заслужава да живее?! ooooh!
Пфуууууу, че ме догнуся чак от тебе. Sick

# 33
Брей, все голем ги вадите. А може би корабът наистина не става вече за експлоатация и не е нужно да става като в Охрид.
Ако го вземе концесионер, като нищо може да стане "като в Охрид". Money Здраво печалба, слабо поддръжка и....  help
По-разумно е на брега на сухо. Хем лесно ще се поддържа, хем ще отпаднат много такси и проверки за плавателен съд. Безопасно, независимо от атмосферните условия, допълнителни павилиони, паркинг и други екстри....

# 34
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Брей, все голем ги вадите. А може би корабът наистина не става вече за експлоатация и не е нужно да става като в Охрид.

За да не стане като в Охрид, кораба трябва да се поддържа. Това че е построен преди 44 години няма никакво значение когато корабът се поддържа. В Уелва има музей на Христофор Колумб с дървени кораби-макети в реални размери построени преди 60 години Все едно са излязли от дока преди месец.

# 35

Да. Оная Отилия сее заразно зло из форума.  Sick
Ти пък за каква се помисли, че да решаваш, кой заслужава да живее?! ooooh!
Пфуууууу, че ме догнуся чак от тебе. Sick
Няма смисъл да спорите и да гнусите. Както се разбра корабът отдавна не плава, а стои на котва на брега. И никакви охридски трагедии не могат да станат. Не знам на министъра какво му се привижда в главата, ама на него му е простено - може да е имал тежка запойна вечер!

# 36
  • В.Търново
Честно ли да ти кажа - изобщо не мисля, че държавата трябва да харчи пари за този кораб. Щом е туристически обект, значи може тези, които вземат таксите на туристите, да отделят средства и да го позатегнат. А иначе за държавата - тя да си гледа основните приоритети - пенсионери, майки, болни хора, инвалиди. Да дава пари и средства на тях.  Peace
Не съм съгласна.Радецки е от нашата история,не може да се остави да се саморазруши! Naughty То за това и къщата на Стамболийски е разрушена и много други къщи-паметници и т.н.Вярно,че държавата трябва да се грижи къде добре,къде зле за гражданите си,за децата,пенсионери и т.н.,но не трябва да оставя на самотек паметниците на културата!

# 37
Иначе на 3 март и всички други патриотарски дати, знаем да говорим големите приказки. Всичко на концесия, а което не може на концесия - на скрап. И, разбира се, да живей!

# 38
Няма смисъл да спорите и да гнусите. Както се разбра корабът отдавна не плава, а стои на котва на брега. И никакви охридски трагедии не могат да станат. Не знам на министъра какво му се привижда в главата, ама на него му е простено - може да е имал тежка запойна вечер!

За министъра не ми се говори - там наистина  е за погнусяване.

# 39
Иначе на 3 март и всички други патриотарски дати, знаем да говорим големите приказки. Всичко на концесия, а което не може на концесия - на скрап. И, разбира се, да живей!
В такъв случай, ти какво предлагаш?

# 40
В такъв случай, ти какво предлагаш?
Ако държавата си прави оглушки на централно ниво, нека се задействат местните власти. Комитет, доброволци, проект, волни пожертвувания, европейски фондове, полагане на доброволен труд от желаещи и т.н. Инициативност на местно ниво - това е спасението в години на недоимъци в централния бюджет на средства за опазване на културни паметници.
Колко много са обектите с дередже по-лошо от това на Радецки ако знаете.....

# 41
Мисля, че държавата не е субект, който има право да избира или-или. Или Бърза помощ, или Радецки.  Мисля, че това правителство е най некадърното от много време насам, с все министър Рашидов. Мисля и че много съграждани трябва да пият Нош-па при главоболие, защото мозъкът им е кух орган с гладка мускулатура.

# 42
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Мисля и че много съграждани трябва да пият Нош-па при главоболие, защото мозъкът им е кух орган с гладка мускулатура.
Не съм много съгласен с теб. Има много българи с национално самосъзнание. Има и такива за съжаление които отритват всичко българско. Аз такива ги наричам родоизменници. Където и да се намирам по света, аз си оставам българин.

# 43
Ох, не ми се спори! Tired
За мен са по-важни здравето и оцеляването на хората. Всичко останало, в момента ми звучи префърцунено и вулгарно.

Глупости, чак пък вулгарно.

Аз от как се помня у нас все оцеляваме и все сме на ръба на оцеляването.

По-горе казах какви сме.

# 44
  • Кацнала на едно дърво.
Доколкото ми е известно, гнусливо Пипи, културното министерство се занимава с култура (тоест, с духовното оцеляване на нацията, не с физическото й). Тоест, и да им останат някакви пари, няма как да отидат за пенсии.

П.П. Рашидов не е нито по-добър министър от предишните, нито по-лош. След толкова години нехайство и поредица "недоразумения" (преоблечени като министри), съмнявам се, че е по силите на когото и да е да обърне нещата.

Общи условия

Активация на акаунт