Мислите ли, че Параходът"Радецки" е изживял времето си?

• 5 761
  • 98
  •   1
Отговори
# 60
Нахлувам в темата и искам да ви кажа - в момента в това  СИ СЪСТОЯНИЕ КОРАБЪТ РАДЕЦКИ Е НАИСТИНА ОПАСЕН - повярвайте ми. За да се получи това което искат по някаква програма доколкото съм запозната, не че не може да стане, но са нужди страшно много пари, ужасно много, защото състоянието му е окаяно , та този кораб е опасен даже като стои без да се движи .......
Така, че недейте да плюете просто ей така като не знаете - казвам ви го защото познавам и знам техническото състояние на кораба Naughty - опасен е повяврайте и напълно е  възможен втори Охрид  Naughty
Само като си помисля, че на него искат да качат и возят деца и косата ми се изправя.

# 61
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Нахлувам в темата и искам да ви кажа - в момента в това  СИ СЪСТОЯНИЕ КОРАБЪТ РАДЕЦКИ Е НАИСТИНА ОПАСЕН - повярвайте ми. За да се получи това което искат по някаква програма доколкото съм запозната, не че не може да стане, но са нужди страшно много пари, ужасно много, защото състоянието му е окаяно , та този кораб е опасен даже като стои без да се движи .......
Така, че недейте да плюете просто ей така като не знаете - казвам ви го защото познавам и знам техническото състояние на кораба Naughty - опасен е повяврайте и напълно е  възможен втори Охрид  Naughty
Само като си помисля, че на него искат да качат и возят деца и косата ми се изправя.
Ти да не работиш в Lloyds Registers? След като се поправи и, или направи ново копие на Радецки и има добра техническа поддръжка защо да не се използва?

# 62
Да го дарим на словаците или унгарците. Ще го стегнат и ще пасне идеално на забележителностите им по Дунав. А, ние ще сме горди, че все пак българския дух е жив и ще им напоняме от време на време, че сме им създали туристически атракции.

# 63
Иначе сме много тънкообидни на тема история, тва Македония, тва Гърция, тва Северна Добруджа....се е наше.
Ама опре ли да се стопаниства - на скраб.

# 64
Нахлувам в темата и искам да ви кажа - в момента в това  СИ СЪСТОЯНИЕ КОРАБЪТ РАДЕЦКИ Е НАИСТИНА ОПАСЕН - повярвайте ми. За да се получи това което искат по някаква програма доколкото съм запозната, не че не може да стане, но са нужди страшно много пари, ужасно много, защото състоянието му е окаяно , та този кораб е опасен даже като стои без да се движи .......
Така, че недейте да плюете просто ей така като не знаете - казвам ви го защото познавам и знам техническото състояние на кораба Naughty - опасен е повяврайте и напълно е  възможен втори Охрид  Naughty

А ние точно преди 5 години се возихме на него за зарята по случай 02-ри юни. Кораба возеше хора цялата вечер. Поне 5-6 курса направи по реката. Тогава дали някой му е гледал техническото състояние, че го бяха пуснали в движение?
Иначе беше хубаво изживяване, капитана дори позволи на малкия да ,,карат,, кораба заедно и той се изкефи на мах.

# 65
Ох, не ми се спори! Tired
За мен са по-важни здравето и оцеляването на хората. Всичко останало, в момента ми звучи префърцунено и вулгарно.

Само че не виждам как точно спирането на (сиромашката според мен) издръжка на Радецки и останалите културни паметници ще помогне за здравето на хората и ще нахрани гладните.
При гласуването на бюджета за култура нееднократно ставаше дума, че той е свит в сравнение с други бюджети (на армията и на полицията например), така че не е само вината на министъра, въпреки че той опира пешкира (и не е от етническа партия, освен ако не смятате ГЕРБ за такава, отдавна би шута на Доган и компанията му). Всъщност всеки може да прочете стенограмата на сайта на министерския съвет и да види кой министър как защитава бюджета си и какво му се отговаря.
Та в тоя ред на мисли парите за бедните и болните могат да дойдат от според мен абсолютно излишните военни мисии зад граница, както и от дошлите до гуша на всички безкрайни СРС-та. И повярвай, ще бъдат много повече.
Sessilly, аз разбрах, че темата е за допълнително финансиране на кораба. Той да си взема парите, които са заделени, но да не отделят повече.  Peace В това време на криза не ми звучи много добре, да се повишават парите за паметници.
Спор няма, че всичко свързано с историята ни е ценно, но нима е по-ценно от здравето на децата и старините на родителите ни?!

# 66
В това време на криза не ми звучи много добре, да се повишават парите за паметници.
Спор няма, че всичко свързано с историята ни е ценно, но нима е по-ценно от здравето на децата и старините на родителите ни?!

Икономическата криза е нищо в сравнение с духовната такава... Почнем ли да унищожаваме светините си, с нас е свършено, повярвай! Щото не всичко е Лидъл и евтин салам. А за здравето на хората /за което си 100% права/ нека се грижи Здравното министерство. Културното такова има други функции - да си ги следва!

# 67
  • Пловдив
В училище получихме това:

Кратък текст на новината:

НАЦИОНАЛНА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ДА СПАСИМ „РАДЕЦКИ”!
Пълен текст на новината:

Идеята е на учениците от СОУ „Христо Ботев” – град Козлодуй. Те се обръщат към всички българи с призив за финансово подпомагане на тяхната инициатива, която цели да спаси Националния музей параход „Радецки”. За извършването на технически преглед и частичен ремонт са необходими 200 000 лева. Учениците и техните учители вярват, че парите могат да се съберат с активното участие на всички български граждани, като надеждите им са инициативата да бъде подкрепена най-вече от младите хора на България.

Даренията ще се събират в сметка на Сдружение „Училищно настоятелство” при СОУ „Христо Ботев” – град Козлодуй:

IBAN: BG50UBBS74261050316810   BIC: UBBSGSF / ДА СПАСИМ „РАДЕЦКИ”!

След приключването на дарителската кампания събраните средства ще бъдат преведени по сметката на Националния исторически музей и използвани по предназначение.

Искрено се надяваме, че учениците от Пловдивска област ще допринесат за спасяването на парахода „Радецки” – единствения плаващ музей на Балканския полуостров.
Публикувано от:
ГЕОРГИ ДЕЛОВ
Старши експерт по български език и литература

Решихме да сложим кутия за дарения на входа на училище, който има желание да помогне.

# 68
Аз пак да кажа - за тези паметници има нова отворена схема за пари от ЕС, просто трябва да се кандидатства (и да са общинска собственост), повечето общини ще кандидатстват. ЕС препоръчва да наблегнем на културния туризъм и съответно пуска финансиране в тази посока  Peace

# 69
В училище получихме това:

Кратък текст на новината:

НАЦИОНАЛНА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ДА СПАСИМ „РАДЕЦКИ”!
Пълен текст на новината:

Идеята е на учениците от СОУ „Христо Ботев” – град Козлодуй. Те се обръщат към всички българи с призив за финансово подпомагане на тяхната инициатива, която цели да спаси Националния музей параход „Радецки”. За извършването на технически преглед и частичен ремонт са необходими 200 000 лева. Учениците и техните учители вярват, че парите могат да се съберат с активното участие на всички български граждани, като надеждите им са инициативата да бъде подкрепена най-вече от младите хора на България.

Даренията ще се събират в сметка на Сдружение „Училищно настоятелство” при СОУ „Христо Ботев” – град Козлодуй:

IBAN: BG50UBBS74261050316810   BIC: UBBSGSF / ДА СПАСИМ „РАДЕЦКИ”!

След приключването на дарителската кампания събраните средства ще бъдат преведени по сметката на Националния исторически музей и използвани по предназначение.

Искрено се надяваме, че учениците от Пловдивска област ще допринесат за спасяването на парахода „Радецки” – единствения плаващ музей на Балканския полуостров.
Публикувано от:
ГЕОРГИ ДЕЛОВ
Старши експерт по български език и литература

Решихме да сложим кутия за дарения на входа на училище, който има желание да помогне.
Аз пак да кажа - за тези паметници има нова отворена схема за пари от ЕС, просто трябва да се кандидатства (и да са общинска собственост), повечето общини ще кандидатстват. ЕС препоръчва да наблегнем на културния туризъм и съответно пуска финансиране в тази посока  Peace
Това е чудесно!
Ето, че има начини. Peace

# 70
  • Разпиляна във въображението
От военните мисии не може да се спести, защото сме задължени една част от армията да е зад граница по НАТО. Виж, от бюджета на СРС-тата може Peace  А най-добре е децата сами да го направят. Да се събират, да организират събития. Мисля, че това ще им позволи да бъдат по-креативни и в крайна сметка да знаят, че сами са успели да спасят кораба. Всъщност колко са учениците в България?

# 71
а каква сума е необходима за реставрация и поддръжка ?

# 72
# 73
  • гр. Шумен
От военните мисии не може да се спести, защото сме задължени една част от армията да е зад граница по НАТО.
Интересно, само ние ли сме задължени? Защото много други натовски държави си изтеглят или намаляват контингентите, а някои даже съвсем не участваха в иракската авантюра на американците. САмо ние сме готови да увеличаваме присъствието си там (миналата година министърът на отбраната благоговейно го обеща на Уорлик).
Хайде стига с това "задължени сме". Задължени сме преди всичко да се грижим за собствената си къща и собствения си народ (особено за най-беззащитната част от него, каквито са болните и пенсионерите), а после е всичко останало.

# 74
   Да, този кораб е изцяло построен,а не реставриран с дарения на ученици и работещи шестдесетте години. Дарителска кампания е уместна, може и да се включа... харесвам кораба.
  Малко е пресилено да се нарече реликва и светиня чак, защото не е оригиналният, но като туристическа атракция е чуден, само трябва наистина да си поддържа безопасен.

Общи условия

Активация на акаунт