Мислите ли, че Параходът"Радецки" е изживял времето си?

• 5 755
  • 98
  •   1
Отговори
# 75
  • Разпиляна във въображението
Sessilly, в мнението си не съм цитирала Ирак. Доколкото си спомням има процент от армията, която трябва да е на мисии. Не става въпрос дали е в Ирак. Просто трябва да са зад граница.

# 76
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
От военните мисии не може да се спести, защото сме задължени една част от армията да е зад граница по НАТО.
Интересно, само ние ли сме задължени? Защото много други натовски държави си изтеглят или намаляват контингентите, а някои даже съвсем не участваха в иракската авантюра на американците. САмо ние сме готови да увеличаваме присъствието си там (миналата година министърът на отбраната благоговейно го обеща на Уорлик).
Хайде стига с това "задължени сме". Задължени сме преди всичко да се грижим за собствената си къща и собствения си народ (особено за най-беззащитната част от него, каквито са болните и пенсионерите), а после е всичко останало.
Аз не мисля така.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 15:44 от emokey

# 77
С кое по-точно?

# 78
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Аз и братовчедите ми  котито са военни не мислим че трябва да се прекратят мисийте зад гранница. На снимката е Яни в Кербала

# 79
Съпругът ми е военен. Не е ходил на мисия, но според него това е добър начин за придобиване на бойни умения. И все пак. Щом сме в някаква организация освен права имаме и задължения, а те са определена част от военните да са зад граница. Това го знам от телевизията, а той потвърди, че е така.

И по темата. Дали някъде може да се разбере броя на учениците? Все си мисля, че ако направят събиране по 1 лв. от всеки един, кораба ще се възстанови. Не става въпрос, че държавата може да го направи. При добро желание ББ ще разпореди. Хубаво е учениците да се приобщят и както с тяхна помощ се е построил, с тяхна помощ да се ремонтира.

# 80
  • гр. Шумен
Аз и братовчедите ми  котито са военни не мислим че трябва да се прекратят мисийте зад гранница. На снимката е Яни в Кербала
Естествено! Интереса клати феса!
Може да има военни зад граница, но те да са разумен брой, а не все да се набираме като коте по ламарина все да сме най- най- отпред с най-голям брой военни на мисия на глава от населението.
А сега първи (или, хайде, едни от първите) вдигнахме ръка да приемаме бежанците от Либия доброволно.

# 81
Не мисля, че темата е за военните. Да се върнем към същината на въпроса.

# 82
Съпругът ми е военен. Не е ходил на мисия, но според него това е добър начин за придобиване на бойни умения. И все пак. Щом сме в някаква организация освен права имаме и задължения, а те са определена част от военните да са зад граница. Това го знам от телевизията, а той потвърди, че е така.

Аз пък се чудя колко струват на година тези мисии и кой ги плаща?

# 83
Държавата поема дрехите, оборудването и заплащането доколкото знам. Когато отидат на място всичко се поема от НАТО. Така че, тежестта не е изцяло на наш гръб.

# 84
Държавата поема дрехите, оборудването и заплащането доколкото знам. Когато отидат на място всичко се поема от НАТО. Така че, тежестта не е изцяло на наш гръб.

Добре, но колко точно струва??? Като че ли тази тема е огромно табу.

# 85
Не знам какво очакваш от мен. Да ти цитирам сметки, суми и разходи ли? Мисля, че е наивно да смяташ, че ще ти давам подобен отчет. Сумата не е малка, но точно от военния бюджет ли трябва да се спасява нещо, което не се води на отчет при тях. Има морска администрация - това е плавателен съд, министерство на туризма - туристическа атракция, и такова на културата - доколкото трябва да опазва историята.

# 86
Не знам какво очакваш от мен. Да ти цитирам сметки, суми и разходи ли? Мисля, че е наивно да смяташ, че ще ти давам подобен отчет. Сумата не е малка, но точно от военния бюджет ли трябва да се спасява нещо, което не се води на отчет при тях. Има морска администрация - това е плавателен съд, министерство на туризма - туристическа атракция, и такова на културата - доколкото трябва да опазва историята.

Това не е отчет, а най-обикновен отговор на обикновен въпрос. Наистина не очаквам точно ти да ми отговориш дори и да знаеш. Все пак си заинтересована да получиш част от тези пари. Но може други да знаят и те да отговорят. Защо тази тема е табу според теб? Не искам да кажа, че парите за задгранични военни мисии трябва да се прехвърлят за спасяване на "Радецки". Просто питам, защото тази тема колко пари се трошат годишно за такива мисии ми е интересна. Предполагам, че не само на мен ми е интересна.

# 87
Може би със Закона за държавния бюджет или просто с вътрешно разпределение на парите. Не мисля, че е държавна тайна и би трябвало при отчет на годината да се дава и тази информация. Просто трябва да се знае, че разноските по поддържането на войници зад граница не се поемат изцяло от българска страна.

# 88
Може би със Закона за държавния бюджет или просто с вътрешно разпределение на парите. Не мисля, че е държавна тайна и би трябвало при отчет на годината да се дава и тази информация. Просто трябва да се знае, че разноските по поддържането на войници зад граница не се поемат изцяло от българска страна.

Поне в % ще кажеш ли нещо по-конкретно? Колко % поема Бг и колко НАТО? Не е държавна тайна, но няма публичност. Аз направо паднах, като научих че все още имаме военни в Афганистан. А за колко болни няма пари за лекарства, за клинични пътеки и какво ли още не....Вероятно тези мисии са по-важни от здравето на тия хора, за които вечно няма пари!

# 89
да, но ангажиментите са си ангажименти. Към НАТО или Варшавски договор, не е толкова важно.
за отбрана се дават най-големите пари, това е било винаги и винаги така ще бъде.
Добре ме съветваше баба да си взема военен с апартамент, аз къде блях ....

Общи условия

Активация на акаунт