Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 398
  • 707
  •   1
Отговори
# 480
Явно и с окситоцина си е до организъм, понеже аз нито с него, нито без него не усещах контракциите, които се виждаха през минута на монитора, или "перфектни родилни контракции" както се изразяваха акушерките.

# 481
Алена е обяснила точно за окситоцина; от него бебето страда, защото интензивните, почти непрекъснати контракции на матката го притискат и стресират, а то също си почива между контракциите, не само майката, това трябва да се има предвид. В такива случаи лесно може да се стигне до влошаване на тоновете и спешно секцио.
Бебето няма нужда от непрекъснат мониторинг на тоновете, освен може би в случай на някаква високорискова бременност с предварителни индикации за усложнения. В първата фаза на раждането е хубаво жената да се движи, за да улесни наместването на бебето в тазовата област, а това няма как да стане, ако е вързана за монитор и трябва да лежи неподвижно.

Разбира се, ако смяташ, че в болницата все пак ще си по-спокойна, отиди и остави на лекарката да действа по своя преценка.

# 482
  • Sofia
Момичета, някой има ли инфо за Лазарова? Върна ли се на работа?
Имам час за началото на май, а и раждането ми наближава  Thinking

# 483
Не! За сега, д-р Лазарова не е възстановена добре, за да се чувства спокойна в работата си явно! Обаждаха ми се във вторник тази седмица, за поредна отмяна на часовете! Явно не е готова все още жената. Стискам палци да се възстанови напълно и бързо!
Ти кога трябва да раждаш?
Аз се прехвърлих при д-р Илиев, след две отлагания на часове от д-р Лазарова!  Peace Ще раждам при Илиев - страхотен е!!!  Flutter
mirage, за да си по-спокойна избери друг лекар. А ако дай Боже, се върне Лазарова, мисля, че не е проблем да си раждаш при нея!  Rolling Eyes

# 484
Здравейте,
можете ли да кажете как се процедира след като си оставите секрет за  изследване на локалната ргистатура [АГ]? После от там ли се взимат резултатите и рецептата за лечение или трябва пак да си записвам час при лекаря  и да чакам?

# 485
  • София

Здравейте дами Simple Smile
аз също съм фен на Токуда и се записах на консултация при Афродита Стомнаровска. Надявам се изборът ми да е добър Simple Smile Тя е изключително внимателна Simple Smile Видях, че има много малко отзиви за нея, но хубавото е че са само положителни Simple Smile
Вие имате ли някаква информация за нея?
Благодаря предварително  Heart Eyes

# 486
  • Sofia
Не! За сега, д-р Лазарова не е възстановена добре, за да се чувства спокойна в работата си явно! Обаждаха ми се във вторник тази седмица, за поредна отмяна на часовете! Явно не е готова все още жената. Стискам палци да се възстанови напълно и бързо!
Ти кога трябва да раждаш?
Аз се прехвърлих при д-р Илиев, след две отлагания на часове от д-р Лазарова!  Peace Ще раждам при Илиев - страхотен е!!!  Flutter
mirage, за да си по-спокойна избери друг лекар. А ако дай Боже, се върне Лазарова, мисля, че не е проблем да си раждаш при нея!  Rolling Eyes

4 юли ми е терминът. Имам още време, но не успях да коментирам с Лазарова подробности по раждането. Никак не ми се иска да я сменям, че ходя при нея от години и ми знае проблемите и болежките   Tired Ако се наложи ще се прехвърлям, то няма как де ... Дано да се възстанови и да се върне Praynig
Ти за кога имаше час последно, който ти отмениха?

Grinning Като гледам нашите дечица са близки по възраст и пол  Grinning Леко раждане Peace

Последна редакция: сб, 23 апр 2011, 17:12 от mirage

# 487

Grinning Като гледам нашите дечица са близки по възраст и пол  Grinning Леко раждане Peace

Хи-хих, вярно, че е така!  Laughing
Сега остава да кажеш, че чакаш момиченце!!!  Crazy  Flutter

Последният ми отменен час беше за 19ти април!
Но ти имаш доста повече време до термин - надявам се да се възстанови докторката до тогава! А и щом си те следи отдавна - дано имаш късмет!!!
Аз съм с 2 предходни секцио, тъй че колко ще е леко раждането . . . направо не ми се мисли!
Ще се чуе - ще пиша и тук!
На теб лека бременност до края и здраво, сладко бебче на финала!!!  Hug

# 488
  • Sofia
Момиче чакам , да  Grinning
На мен за 03.05 още не са ми се обаждали за смяна на час Praynig

# 489
  • София
Mishaism, Аз скоро раждах при Колева. Раждането беше индуцирано, защото при контракциите в началото установиха падане на тоновете на бебето и решиха да ускорят нещата. В крайна сметка раждането продължи 8 часа, а болката беше наистина силна само през последните 40-50 минути. Д-р Колева беше с мен през цялото време и ме следеше много внимателно. С акушерките все се чудеха защо не давам признаци много да ме боли, но аз действително не изпитвах нетърпими болки. Питаха ме дали искам епидурална упойка, но аз отказах, защото имам неврологичен проблем с кръста и по съвет на лекар не трябва да я ползвам. Не бих казала, че Колева ме е принуждавала за окситоцина или, че е бързала. Напротив тя се държа много съпричастно и в трудния последен час много ми помогна да се справя успешно. Не мисля, че ще ти откажат епидурална упойка ако я поискаш, но действително с нея изгонването става по-трудно, защото няма да чувстваш добре контракциите.Успех!

Последна редакция: нд, 24 апр 2011, 19:51 от marta7

# 490
Здравейте момичета! Записвам се и аз тук, т.к. съм се ориентирала да раждам в Токуда и аз. От години там ходя основно за всякакви прегледи и си знаех, че някой ден като забременея ще искам там и да родя.. От 1 седмица знам, че съм бременна и сега се чудя кой лекар да си избера от там.. Знам за Лазарова и Илиев, че са много добри, но кой друг бихте ми препоръчали, че съм в голяма чуденка?

Аз си мислих през по-голямата част от бременността да се следя във Вита, т.к. от работата ни покриват там всякакви прегледи и изследвания и няма да се налага да плащам нищо, но към 7ми месец може би ще е добре вече да се прехвърля към доктора, който съм избрала за самото раждане

# 491
  • в 1001-та нощ
Привет  Hug и честита радост  Hug

Има още доста време до 7 месец, можеш да четеш и да си формиращ мнение, а като наближи  Peace ще помагаме  Peace ситуацията е динамична  Peace обстоятелствата се променят  Peace

# 492
  • София
Здравейте,
можете ли да кажете как се процедира след като си оставите секрет за  изследване на локалната ргистатура [АГ]? После от там ли се взимат резултатите и рецептата за лечение или трябва пак да си записвам час при лекаря  и да чакам?
резултатите получаваш директно при лекаря. те ги изтеглят на компютъра в кабинета и ти ги разпечатват. поне при мен беше така. предполагам, че в лабораторията също ще могат да ти дадат информация за резултатите ако ги попиташ.

# 493
  • Sydney
Здравейте,
резултатите получаваш директно при лекаря. те ги изтеглят на компютъра в кабинета и ти ги разпечатват. поне при мен беше така. предполагам, че в лабораторията също ще могат да ти дадат информация за резултатите ако ги попиташ.
може и по интернет, ако си поискала парола за такъв вид получаване Wink

# 494
  • София
но кой друг бихте ми препоръчали, че съм в голяма чуденка?

Здравей, от личен опит бих ти препоръчала д-р Емилия Кирякова. Страхотна е освен като лекар и като човек. По мои наблюдения привърженик на нормалното раждане. Ако имаш други въпроси -питай.
Хубав ден Peace

Общи условия

Активация на акаунт