Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 404
  • 707
  •   1
Отговори
# 465
Момичета Hug, а някоя случайно да е питала д-р Илиев дали ще си е в София през празничните почивни дни? Така като чета за отпуски и се зачудих, тъй като може да ми потрябва   newsm53 newsm47

# 466
Добре де, не сте ли вързани с монитора за следене на тонове. Преди 4 години раждах предизвикано и от сутринта до вечерта бях на легло вързана за апаратурата. Може би заради това разкритието ставаше бавно. Даже по едно време питах доктора дали нямаше да е по-добре да се разхождам, и той "Ми да", обаче вече ме бяха хванали силните болки и така и не ме "отвързаха".  Confused

Амии, аз през известно време заявявах на акушерката/доктора, че искам да се поразтъпча малко и ме отвързваха. Grinning С питане става...
Е, ако и този път се стигне до там вече ще знам  Wink

# 467
  • София
Момичета на вас препоръчвали ли са ви изследвания в лаборатория "Геника" за:
- микоплазми и уреаплазми
- стрептококи група В
- гарднерела

Моята, док ми ги препоръча като /по/желателни... както се правело в развитите страни. Чрез тях се откриват скрити инфекции, които предизвикват преждевременни раждания... Струват 112 лв.

# 468
  • в 1001-та нощ
да, добре е да се назначат  Peace

# 469
  • София
Алена, аз си ги направих и не съжалявам, но ми е интересно, че друг не е споменавал да са му препоръчани от лекар в Токуда  Thinking

# 470
  • в 1001-та нощ
на мен и мои познати, които не пишат тук се назначават  Peace , поне Колева назначава, но и не само тя  Peace

# 471
Здравейте, предстои ми раждане при др Колева и след последната среща с нея малко се притесних, защото ми каза, че ако държа на нормално раждане да имам предвид, че епидуралната упойка се слага само ако се наложи по мед. причини, т.е. да се подготвя за раждане с окситоцин, но без обезболяване. За първи път чувам такова нещо. Моля, ако някой е раждал при Колева нормално да сподели как е минало, слагана ли е епидурална упойка? мерси

# 472
Здравейте, предстои ми раждане при др Колева и след последната среща с нея малко се притесних, защото ми каза, че ако държа на нормално раждане да имам предвид, че епидуралната упойка се слага само ако се наложи по мед. причини, т.е. да се подготвя за раждане с окситоцин, но без обезболяване. За първи път чувам такова нещо. Моля, ако някой е раждал при Колева нормално да сподели как е минало, слагана ли е епидурална упойка? мерси
Доколкото знам от сайта, от лекаря си и от изнесената информация на отворените врати на Токуда, епидуралната е един от начините за обезболяване, които предлага болницата и според желанието на пациентката може да бъде избрана от нея.

isita, аз правих и бих добавила към списъка ти също изследвания за листериоза, токсоплазмоза, цитомегаловирус, ето един примерен списък и инфо за това кое какво представлява     Peace

# 473
А защо ще ти слага окситоцин, индуцирано ли ще бъде раждането?

# 474
И аз това я попитах за окситоцина, раждането няма да е индуцирано, отговори ми, че ако не се сложи окситоцин съм щяла да раждам повече от 10 часа и да се измъча много. За момента няма причина да е секцио и аз затова настоявам за естествено - бебето е малко, аз съм с широк ханш. Не знам какво да си мисля...

# 475
Единственото, което бих могла да те посъветвам, ако не искаш да ти слагат окситоцин, е да изчакаш вкъщи максимално дълго (колкото имаш възможност), преди да отидеш в болницата.
Аз твърдо не желая окситоцин и смятам така да постъпя, когато дойде моментът, живот и здраве.

Разбира се, би могла да откажеш и в болницата, но тогава едва ли ще ти е до разправии.

# 476
Mishaism, от опит ти казвам,че имат пълния ресурс да те убедят, че имаш нужда от окситоцин. Аз раждах при нея преди 2 год, всеки месец преди това й говорих как НЯМА за нищо на света да дам да ми сложат окситоцин. Но отивам да раждам и ми измисли куп причини да индуцираме раждането, хем взех за кураж и отпор мъжа ми,отказахме и на 4тия й опит- и двамата ни убеди. В резултат умрях от болки. Не исках епидурал. Няма нищо лошо да се ражда 10 часа, аз родих за 4ч и ми излязоха през носа, по-добре да са повече, но да има почивка между контракциите и да са поносими. Просто не им се чака. Този път не желая да ангажирам лекар, който не е на смяна и идва извънредно , бърза да ме изроди и да си ходи.
Епидуралната няма как да ти я откажат.
Правилно те е посъветвала Алексче да изчакаш максимално дълго преди да отидеш в болницата.
Иначе тя си е добър специалист, дори и при усложнения реагира адекватно, но бърза...

# 477
  • в 1001-та нощ

или е имала предвид, че от касата се поема, акое по мед. причини

или  newsm78 по-вероятното - при малки бебета - упойка не се слага  Peace (ако раждането е физиологично  Peace)

# 478
Много благодаря за съветите. И аз съм чувала, че с окситоцин контракциите стават много болезнени и затова е препоръчително да се сложи епидурал. Предполагам, че лекарите не го предпочитат защото намалява чувствителността и напъването при изгонване е по-трудно и бавно.. Ако се отиде по-късно в болницата няма ли риск за бебето, не трябва ли да се следят тоновете му още с началните контракции? Ако е безопасно за бебето това е добър вариант.

# 479
  • в 1001-та нощ
едно малко бебе е доста по-уязвимо;

от окситоцина контакциите стават по-интензивни и с по-кратка почивка между тях; самите контракци са опасни за бебето, защото водят до свиванена кр. съдове

във всички случаи е по-добре да си под наблюдение; поне аз - при такива обстоятелства не бих рискувала  Peace

при мен и без окситоцин - контракциите бяха през минутка, но след него почивките се скъсиха на 15 секунди; болезнеността се увеличава с времето;

колко бързо ще получиш пълно разкритие - зависи от твоя организъм, при бяха нужни 5 часа и после 1 час напъване да излезе - колкото е по-малко е по-трудно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт