Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 288
  • 707
  •   1
Отговори
# 615
marinels, д-р Лилова е много добра; нашата лична лекарка ни е пращала при нея. Обръща внимание; аз се учудвам че има толкова скоро часове за нея, ние сме чакали по месец
Благодаря за отговора,аз ако можеше веднага бих отишла,та 13ти ми се струва много далеч.Резултатите от урината са: левкоцити на3.05.2011 - 250,а на 4.05.2011-500  Shocked

# 616
  • София
marinels, д-р Лилова е много добра; нашата лична лекарка ни е пращала при нея. Обръща внимание; аз се учудвам че има толкова скоро часове за нея, ние сме чакали по месец
Благодаря за отговора,аз ако можеше веднага бих отишла,та 13ти ми се струва много далеч.Резултатите от урината са: левкоцити на3.05.2011 - 250,а на 4.05.2011-500  Shocked

стискам палци всичко да е наред!

# 617
  • Sofia
Marinels, на вас контролно ли ви казаха за обикновенна урина? Питам защото при нас като си я прибрахме Мони пускахме  4-5 пъти стерилна урина, това беше горе-долу на месеците на които е Анастасия сега. Не знам за левкоцитите ми се струва много, аз през бременността имах 500 последния месец и Кръстанова ми даде всякакви неща да пия, ама тя е бебе знам ли, не може ли Лилова по-рано да ви вземе. На нас тя ни каза в деня на изписването за разликата за която ти бях казвала, след това миналия месец ходихме но за второ мнение в детска педиатрична клиника при Желязков, намира се на Урвич, та бяхме с направление, прегледа мина добре, каза че растат бъбречетата но едното пак е по-малко с около сантиметър, не ни прати на други изследвания дай Боже да не се наложи, важното е да растат и да няма проблеми, макар че при момичетата е ужас... като се сетя колко пъти и лепях колекторите за урина, какви терзания бяха, то и някакви гъбички хвана милото от лепилото на лепенката сигурно, ама криво ляво успяхме. Да пишеш какво става, стискам палци всичко да бъде наред!

П.П. Лилова е добър педиатър тя е завеждащия отделението, повече за нея нямам впечатление, но съобщава спокойно нещата и резултатите, което за мен е много! Когато звънях по телефона няколко пъти ми отказаха преглед февруари и март, макар че тя самата каза да отидем и по телефона да казвам че имаме уговорка, аз за това им се ядосах и началото на април ходихме при Желязков.

# 618
  • Sofia
И понеже не мога да се въздържа да не дам мнение, макар че си обещах да не го правя, ще кажа само че очаквах много много повече от Токуда като цяло, не се припокриха очакванията ми, имах най-чудесната бременност, проследявах я там от първия ден до последния, че и прегледи ФМ, изследвания всичко там бях пускала, имах много добри спомени от раждането от отношението на акушери, гинекологични сестри, израждащия ме лекар, анестезиолозите и всички които минаваха на визитации през не малкото дни които останах. Имам много големи забележки и недоволства към Неото, и има защо, късметлийка ли съм, по коледа ли освен че стават чудеса на хората не им се бачка не знам, но за мен беше много тъжна Бъдни вечер и много ревлива Коледа, благодарение на техния екип! Не ми се коментира кърменето, болките, обидите, тичането ми по коридорите и лошо поднесените нечовешки новини и резултати!
Моля се да сме здрави, да гледаме напред и никога да не ни се случват тези неща. Това е първото ми бебе, първата ми бременност, но при втората със сигурност ще действам по съвсем различен, адекватен, разумен начин!

# 619
  • Sofia
Момичета, някой правил ли е трансфонтанелна ехография след изписването на бебчето. Знам, че е част от нео пакета, но сега ни се налага отново да направим (по съвет на Педито), та тези, които са правили ако може да кажат как се запазва час, може ли с Направление от ЛЛ, Неонатолозите ли я правят?
Мерсии  bouquet

# 620
  • София
Един месец след изписването правихме контролна трансфонтанелна ехография при д-р Калайджиева. Бяхме си записали час специално за това. Вероятно и други неонатолози правят, но за нея знам, че има допълнителна квалификация в тази посока и затова я избрахме. Доколкото помня беше част от пакета и не сме плащали допълнително.

# 621
Момичета, някой правил ли е трансфонтанелна ехография след изписването на бебчето. Знам, че е част от нео пакета, но сега ни се налага отново да направим (по съвет на Педито), та тези, които са правили ако може да кажат как се запазва час, може ли с Направление от ЛЛ, Неонатолозите ли я правят?
Мерсии  bouquet

Ние правим всеки месец ТФЕ при Калайджиева и си плащаме по 40лв. Може и с направление за преглед при неонатолог (талон 3 кода мисля, че е 17, но да кажат и другите)- тя ми е казвала да си вземам такова, но просто нашата педиатърка ми отказва. Направление специално за ТФЕ не може да се издаде от личния педиатър, а само от невролог.
На регистратура записваш час за преглед по ЗК, а като влезеш в кабинета се разбирате, че всъщност искаш ТФЕ. За нея няма значение, въпреки че цената е различна. Но тя не е дребнава, един от качествените лекари заради които все още не съм им теглила  ****

За самата ТФЕ вземат бебчето вътре в интензивния сектор, а ти чакаш отвън. Става много бързо. Прегледа е като ехография на бременно коремче, само че на главата. Не е страшно или болезнено - връщат ти го с гелосана коса  Mr. Green

Калайджиева работи в кабинет само във втроник, но винаги има свободни часове.

За какво ви искат ТФЕ?

# 622
  • Sofia
Добра  bouquet
Моята педиатърка, на която вяра за нищо нямам, като бяхме вчера на преглед, че сме малко хремави заяви, че челцето на бебка е леко изпъкнало-пада се точно между веждите и ме пита дали са ни правили ТФЕ и аз потвърдих, че да в Токуда. Не ми обясни какво точно има предвид, но каза, че може пак да идем, тя щяла да ми даде направление. Тъй като аз много лесно се вкарвам във филми, не я попитах какво има предвид, че нямаше да мога да спя тия дни. Аз нали си ходя при Калайджиева, нея ще питам. Но на излизане ЛЛ каза, че там на челцето можело да се получи срастване на костта и оттам се получавало издутина.
Е, идея си нямам и не искам и да имам, че ще се ошашкам, но другата седмица ще ида за направление, за да ми е по-спокойно.

# 623
.....Е, идея си нямам и не искам и да имам, че ще се ошашкам, но другата седмица ще ида за направление, за да ми е по-спокойно.
Няма лошо да се презастраховате. Дано да е само илюзия. И нашата педиатърка за едно не дава направление, а за друго ме вкарва във филми и ме праща насила.
ТФЕ е много хубаво изследване. Даже си мисля, че извън специалния пакет на Токуда трябва да е задължителен и безплатен за всички бебоци.

# 624
sunkiss , не се вкарвй във филми предварително, знам какво е, ние преди 3 седмци една кукувица ни гледа на трансфонтанелна в инфекциозна, защото ни се беше подула фонтанелата и мислеха, че имат менингит/само аз си знам какво ми беше/, правиха му пункция на малкия, отхвърли се менингита съответно/, но въпросната "лекарка"/не искам да я наричам с мената, с които искам да я нарека... #2gunfire/ се изцепи, че имаме излив в мозъка, и най-вероятно било вродено...аз и казах, че сме правили в Токуда всякакви изследвания, включително и 2 пъти трансфонтанелна - при раждането и на контролния на мецес, ама тя едно си знаеше...аз естествено от притеснение се хванах и на частно си направих скенер ...и всичко се оказа наред, занесохме скенера на неврохирург и той потвърди, че на малкия му няма абсолютно нищо/тая даже за хидоцефалия ми се опитваше да ми обяснява../. Та не си мисли лоши неща предвартелно, изчакай си изследването   bouquet

Извинявайте за поста, но исках да соделя...плюс това се намеси и един неврохирург от Токуда/дос.Цеков/, който се оказа, че са комбина с въпросната лекарка и той дойде да го опипа и вика - ооо, много голем излив, няма страшно, ше отвориме главата и готово/все едно гвореше за диня... ooooh!/. После прочетох много отрицателни отзиви за него, така и не му отнесох на него скенера, потърсих си друго мнение  Peace

# 625
Е, това е тотално безобразие вече! Амидала13 bouquet

# 626
  • София
Безобразие е, но е факт. Смятах, че са измислици докато една позната не отиде изпратена от кварталното педи със съмнения за херния в столична болница. Услужлив хирург веднага поискал 1000 лв и казал, че трябва детето да се оперира в някой от следващите дни. Като се консултира с други хирурзи, естествено с връзки, се оказа, че детето въобще няма херния и вече две години няма нищо, което да прилича на херния. Но услужливия хирург нямаше да се посвени да оперира без нужда дете на 1 година. Всякакви хора има, за съжаление.

Но все пак, amidala13 , поне пробата за менингит не мога да кажа, че е била излишна. По- добре е щом има съмнения да се отхвърлят, защото менингита няма добри перспективи в никакъв случай.

# 627
Боянка, разбира се, че е така - не съжалявам, че му направиха пункцията, за да се отхвърли менингита, останалите безумия ме ужасиха повече, той от пункцията нищичко не усети, тя беше за минутка...

Същото имах предвид и аз - този доцент явно е от лекарите, които умишлено те "водят" към операция с цел да прибере пари, и те плаши съвсем съзнателно, за да не можеш да реагираш, а да се оставиш в неговите ръце... #2gunfire

# 628
  • София
amidala13   Hug Хубаво, че тези неща са зад гърба ви. Тревогите около болно дете са много тежки, а напразните тревоги направо... Затова е много важно всеки, който има възможност да намери педиатър на когото да вярва и да не се вкарва в излишни филми. Дано занапред да ви очакват само положителни неща, разходки по паркове и градинки, а не по болници. Hug

# 629
Бoяна ,  Hug Дано

Общи условия

Активация на акаунт