Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 270
  • 707
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Много ви благодаря, момичета  bouquet
Аз на голяма част от лекарите много вяра им нямам и винаги търся второ мнение, но като става въпрос сега за бебето и направоо дори и да не искам, им се връзвам и започвам да се вторачвам и едва ли не да търся симтоми и да слагам диагнози  ooooh!
Незнам дали тези хора си дават сметка, че една тяхна дума или намек (пуснтат ей така в нищото), може да извади една майка от релси?
Амидала, радвам, се че при вас всичко е наред   bouquet
Ще споделя като мине ТФЕ-то какво са ни казали Simple Smile

# 631
  • София
Незнам дали тези хора си дават сметка, че една тяхна дума или намек (пуснтат ей така в нищото), може да извади една майка от релси?
Знаят, но съгласи се, че извън неморалните казуси, за които говорихме е хубаво ако някой лекар има съмнения за здравето на бебето да ги сподели. По- добре няколко фалшиви тревоги, отколкото да се пропусне проблем, който в ранните месеци е разрешим по- лесно.   Peace

# 632
Знаят, но съгласи се, че извън неморалните казуси, за които говорихме е хубаво ако някой лекар има съмнения за здравето на бебето да ги сподели. По- добре няколко фалшиви тревоги, отколкото да се пропусне проблем, който в ранните месеци е разрешим по- лесно.   Peace

Да, обаче съмненията да са базирани на някакъв доказателствен материал. Иначе е чисто и просто непрофесионално поведение, мисля.

# 633
  • София
ИрПуц Права си.  Peace

# 634
Здравейте! Интересуваме спешно какво трябва да бъде написано във фактурата от Токуда за раждане, за да може ДЗОФ да осребри цялата сума. Благодаря ви!

# 635
  • в 1001-та нощ
най-добре се консултирай с фонда  Peace или с координаторите  Hug  bouquet

Успех  Hug

# 636
  • София
Не знам какво е ДЗОФ newsm78- някакъв фонд ще да е. Но в най-добрият случай преговаряй, ако нямаш избор на екип в цената на пакета, да си платиш ти 350 лв какъвто е таванът и разликата в цената до 1500 лв, което е 1150 да ти покрие фондът.
Трябва да питаш в Токуда и фонда как да го напишат точно,за всеки фонд е различно Peace.

# 637
Аз съм леко разочарована от УНГ-то. И по конкретно от д-р  Георгиева.

# 638
Не знам какво е ДЗОФ newsm78- някакъв фонд ще да е. Но в най-добрият случай преговаряй, ако нямаш избор на екип в цената на пакета, да си платиш ти 350 лв какъвто е таванът и разликата в цената до 1500 лв, което е 1150 да ти покрие фондът.
Трябва да питаш в Токуда и фонда как да го напишат точно,за всеки фонд е различно Peace.
Аз съм с момичето, което пита в една стая. Фондът е "Дал Бог здраве и живот" и ще покрие 350 лв. пакет раждане, а останалите Токуда ще ги пишат като дарение и фондът няма как да ги покрие. А може и фондът нарочно да не казва къде е вратичката, че да не плаща. Аз не съм наясно.
Спомням си назад в темите, че коментирахте какъв текст да се пише във фактурата /мисля, че беше нещо като "Клинична пътека 14" или друго засукано  Rolling Eyes/. Нямам време да търся назад в темите за съжаление.
Ще се надявам някой ако знае да каже какво да напишат.  Hug
a.l.e.n.a, благодаря още веднъж!  Hug

# 639
  • в 1001-та нощ
да, вярно е, че беше някакво дълго име .... за разходи по КП 14 и нещо ..... но не е ясно кой фонд го признава и какъв договор тя има с фонда (какви щети покрива); фондът сключва различни договори с различните клиенти

може да пита координаторите - също  Peace

фондът определено ще направи опит да се скатае, но тя може и сега да се обади и да попита какво точно ще покрият, за да бъде написано на фактурата  Peace

# 640
  • София
Момичета, някой правил ли е трансфонтанелна ехография след изписването на бебчето. Знам, че е част от нео пакета, но сега ни се налага отново да направим (по съвет на Педито), та тези, които са правили ако може да кажат как се запазва час, може ли с Направление от ЛЛ, Неонатолозите ли я правят?
Мерсии  bouquet

Ние правим всеки месец ТФЕ при Калайджиева и си плащаме по 40лв. Може и с направление за преглед при неонатолог (талон 3 кода мисля, че е 17, но да кажат и другите)- тя ми е казвала да си вземам такова, но просто нашата педиатърка ми отказва. Направление специално за ТФЕ не може да се издаде от личния педиатър, а само от невролог.
На регистратура записваш час за преглед по ЗК, а като влезеш в кабинета се разбирате, че всъщност искаш ТФЕ. За нея няма значение, въпреки че цената е различна. Но тя не е дребнава, един от качествените лекари заради които все още не съм им теглила  ****

За самата ТФЕ вземат бебчето вътре в интензивния сектор, а ти чакаш отвън. Става много бързо. Прегледа е като ехография на бременно коремче, само че на главата. Не е страшно или болезнено - връщат ти го с гелосана коса  Mr. Green

Калайджиева работи в кабинет само във втроник, но винаги има свободни часове.

За какво ви искат ТФЕ?

На Андреа и правеха всеки месец докато навърши половин година, но не помня да сме плащали, но пък става дума за преди 3 години и може да съм забравила newsm78
И sunkiss, не се шашкай толкова. При моето дете имаше съмнение за уголемен вентрикул и много се бях уплашила, защото се говореше за възможно развитие на хидроенцефалит, притискане на различни центрове в мозъка и прочие ужасии. Оказа се обаче, че оценяването на патологията е твърде субективно и там, където един лекар виждаше драма, за друг всичко беше ОК. Така или иначе както и dobra ти каза, това въобще не боли.

# 641
Наистина зависи кой гледа резултата от ТФЕ.
На мен Калайджиева ми беше казала, че единия вентрикул е на горна граница. Уж ме успокои, че все пак не е извън нея, но на мен само ми се привиждаха лоши сценарии. На прегледа при невроложката, пак в Токуда и показах всички ехографии и Христова каза, че това не се води на горна граница, а леко завишено.
Същите разминавания имах и в оценките  при Феталната морфология в края на бременността. При все това гледани в една клиника. Водещата лекарка ми каза, че по някакъв си показател сме на ръба да прескочим горната граница. Викна за консулт д-р Димитрова, която едва що не се изсмя на коментара и. Изкара и на десктоп да си има една таблица с размери и по тях показа, че сме почти в идеалната среда.
Така че винаги искайте второ мнение, колкото и да е добър лекаря  Peace

# 642
Привет момичета  Hug !
Влизам набързо да се похваля - имам си Калоян Grinning !
Държаха ни повечко в болницата, но сега сме у дома и свикваме един с друг.
Раждането не мина според очакванията, знаехме че бебока е голям, но нещата се проточиха и се наложи след раждането да постои в неонатологията.За самото раждане -епидуралната ме хвана за малко в началото, а после не можеха да ми доливат, за да усещам напъните...аз обаче изцяло блокирах от болка и нещата се проточиха по-дълго.Раждането беше нормално.Бебока изплака лекичко...изморен ...го отнесоха в нео-то.Не ми се мисли как биха протекли нещата в друга болница, но тук на раждането веднага дойдоха всички лекари, които бяха в отделениетои всеки се опитваше да помогне. Д-р Илиев на когото ще съм винаги благодарна реагира адекватно на ситуацията и в крайна сметка сега и двамата с Калоян сме добре и у дома.За д-р Илиев още мога да кажа, че освен много добър лекар е и чудесен човек!Най-искрени благодарности винаги ще изпитвам и към акушерката Ели, наистина прекрасна!!!За неонатологията - с отлични впечатления съм от д-р Масларска и като цяло от лекарите, техниката и възможностите на отделението. Толкова от мен, сега сме у дома и здравички, бебока хапва, смесено хранене, но хапва. Аз имам ужасни болки най-вече в кръста, гадно ми е, че не мога да ходя още и трудничко се справям с грижите за бебока и каката, но се надявам бързо да се възстановя и нещата да влязат в ритъм.
На всички очакващи бебоците, пожелавам прекрасно, леко безпроблемно раждане.Токуда наистина е страхотна болница с прекрасни лекари, всичко е на много високо ниво, не се тревожете - избрали сте правилното място!
Между другото от д-р Кирякова и д-р Кръстанова останах също с чудесни впечатления!
Поздрави на всички, стана малко объркано, но пиша бързайки, че ще ме повикат  Grinning !
Много  Hug Heart Eyes Hug на всички !

# 643
Честитио мъжленце Setony   bouquet
Много да те радва и слушка.

# 644
setony , честит ти Калоян! Да ти е жив и здрав, много радост да ви носи  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт