Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 366
  • 707
  •   1
Отговори
# 165
МБАЛ Токуда Болница София
Безплатни прегледи за бебета на 26 март 2011 година оргнизира Токуда Болница София. За записване - телефон 02/403 4000.

# 166
Цитат
Вмъкни Цитат
МБАЛ Токуда Болница София
Безплатни прегледи за бебета на 26 март 2011 година оргнизира Токуда Болница София. За записване - телефон               02/403 4000         02/403 4000.
Добра новина, а кой ще ги преглежда? Знае ли се име или ще са няколко лекари и при когото се паднеш?

# 167
Здравейте.
Искам да попитам някои неща от скоро родилите в Токуда.По принцип трябва да раждам планирано секцио (ако няма изненади  Wink  )  Изчетох цялата тема и общо взето разбрах какви изследвания и процедури се правят преди операцията,как протича и т.н.Но аз искам да питам друго и ще съм благодарна ако някоя 'прясна ' мама сподели. Та :
1.За всяко хранене ли носят бебетата,те ли ги преобличат и т.н.
2.къде си миехте помпата за кърма-то че няма да се стерилизира е ясно,но поне да се мие Simple Smile
3.изследванията които се правят на бебето(кръвни изследвания,кръвна група,изследване на коремни органи, изследване на тазобедрени стави, слух и т.н ) ,кога ви ги дават да видите всичко ли е наред-след раждането или при изписването.
4.вписват ли се имунизациите в т.нар.Имунизационен паспорт и те ли ти го дават или трябва предварително да си купиш и да им занесеш такъв?
5.Кога записват бебето и какви документи са необходими,както и дали искат оригинали или може и копия( не ги държа в къщи и ми трябва да знам какво искат ,за да си ги набавя)
Ох...съжалявам за дългия пост.Сигурно и друго ще се сетя  Embarassed,ама засега е това

# 168
  • в 1001-та нощ
по т.1 на всяко хранене, преобличат ги акушерките, но те викат да ти покажат

по т.2 и в стаята има чешма и в банята към стаята

по т.3 - ако има проблем ще ти кажат, но и да няма - не пречи да попуташ на визитацията или в отделението  Peace

по т.4 - такъв картон прави личния лекар на бебето

по т.5 - ние сме с брак - само данни от личните карти на майката и бащата, не са искали самата лична карта на бащата

# 169
по т.1 на всяко хранене, преобличат ги акушерките, но те викат да ти покажат

по т.2 и в стаята има чешма и в банята към стаята

по т.3 - ако има проблем ще ти кажат, но и да няма - не пречи да попуташ на визитацията или в отделението  Peace

по т.4 - такъв картон прави личния лекар на бебето

по т.5 - ние сме с брак - само данни от личните карти на майката и бащата, не са искали самата лична карта на бащата

Много благодаря. Само да попитам,тези имунизации които те ще направят в болницата ,кой ще ги впише и кога ?

# 170
lizi_beti, само да допълня, че аз си носих стерилизатора, тъй като много исках детето да се храни само на кърма,а тя беше свикнала с шишето, тъй като и аз бях секцио. Много е объркано, защото от неонатология ми казаха, че не можело, а от АГ казаха, че няма проблем, та така си изкарахме 4дни със стерилизатора в стаята и по два пъти на ден минаваха на визитация никой не ми е правил проблем.

# 171
И аз да се изкажа за преобличането,мен ме викаха само за къпането , бебето ми го изписаха зверски подсечено.
Нали бях секцио, първите дни го оставях да нощува при тях.Последният ден си беше при мен,  помолих да ми оставят няколко памперса за през ноща, но не ми оставиха, не знам по каква причина.Ходих няколко пъти през ноща да ги търся , но не намерих никой, явно за милата ми бебка е било некомфортно и болезнено , беше супер неспокойна и плачеше.След още няколко часа, на третото ми ходене се разшумях и една акушерка излезе, бебата беше оакана до ушите Sad , беше си подсечена и от преди това малко, но след тази нощ беше ужас!
С този ми пост исках да кажа, че препоръчвам на момичетата , които са решили да си оставят бебетата за през ноща да си носят памперси.

# 172
И аз да се изкажа за преобличането,мен ме викаха само за къпането , бебето ми го изписаха зверски подсечено.
Нали бях секицио, първите дни го оставях да нощува при тях.Последния ден помолих да ми оставят няколко памперса за през ноща, но не ми оставиха, не знам по каква причина.Ходих няколко пъти през ноща да ги търся , но не намерих никой, явно за милата ми бебка е било некомфортно и болезнено , беше супер неспокойна и плачеше.След още няколко часа, на третото ми ходене се разшумях и една акушерка излезе, бебата беше оакана до ушите Sad , беше си подсечена и от преди това малко, но след тази нощ беше ужас!

Мари, щото някой от нео-сестрите си позволяват цяла нощ да спинкат и то в стаята за кърмене. Аз исках да се цедя там да не вдигам шум с помпата в общата стая, нали другите спят. Отивам и все някоя полегнала тодора намирах, та се цедях права в коридора. Сори за негативизма, но не всичко е цветя и рози. Все пак на светлинни години по-добре от МД.

# 173
  • в 1001-та нощ
lizi_beti, педиатърът, който ще изберете за детето - разглежда епикризата, пита, каквото е нужно и вписва

предполагам, ако си носите имуниз. картон - няма да Ви откажат да ги впишат  Peace

стерилизатор - едно от момичетат в стаята се уговори да го стерилизират в нео-то и нямаше проблем с това  Peace

# 174
стерилизатор - едно от момичетат в стаята се уговори да го стерилизират в нео-то и нямаше проблем с това  Peace
При нас стерилизираха само за децата с проблеми, на другите отказваха. В стаята бяхме 2 момичета с бебета в кувьози и ни стерилизираха, но чак от 3я ден. То по-рано и нямаше смисъл, защото не бяха захранени малките, но в него момент не разбирах и не ми обясниха причината. Освен това пак казвам, че е въпрос на смяна - случваше се да си получа помпата идеално чиста и в затворен плик, но също така и стерилизирана, без изобщо да е разглобена и мита, с млякото вътре. Ако се бях усетила навреме щях да си занеса ел.стерилизатор и да ми е спокойно.

# 175
  • Sofia
Много благодаря. Само да попитам,тези имунизации които те ще направят в болницата ,кой ще ги впише и кога ?

Само да допълня, че при изписването ни дадоха епикриза с всички резултати, състояние при раждане, поставени ваксини и изобщо пълно описание какво е правено на детето.
Предадох копие на педиатърката и тя оттам се запозна с нещата.

# 176
Много благодаря на всички Ви за отговорите   bouquet

# 177
Добре бе, майчета, как ги стерелизирахте тези помпи, нали първо се мият newsm78

и препарат и гъбичка ли носехте или само с вода?

Тези на Авент се продават така, без кутия, без нищо...трябва сигурно да взема някоя пластмасова кутия дето се събира вътре.
Стерелизатора на пара си най-добро решемие, май, ама сигурно не е евтин.

Извинявам се, че така задълбавам в подробности, просто запяочвам лекоооо да се паникьосвам. Simple Smile

# 178
Понеже ми дадоха да ползвам стрилизатор за микровълнова,носенето в болницата отпада.Но се замислих за друго.Четох за т.нар. студена стерилизация-разтваряш таблетки или течност във вода и после изплакваш с преварена(няма как да стане) или бутилирана изворна вода.Та се чудя дали не е вариант?  newsm78

# 179
  • в 1001-та нощ
ами вариант е - повечето момичета, които не искат да са зависими от нео-то - така правят  Peace

Общи условия

Активация на акаунт