Аз пък да ви споделя, вчера вечерта към 17.30 ч. ми започнаха едни умерено болезнени контракции придружени с доста изразена болка в кръста.Не им обърнах внимание, защото болката беше напълно търпима, но все пак по някое време започнах да засичам, бяха на 15 мин., после на 10. Към 19 ч. вече станаха съвсем редовни и на 5-6 минутки и така продължиха близо 3 часа.Все още болката беше напълно търпима, но мъжа ми ме убеди, че при толкова кратък интервал ще е по-добре да отидем до болницата.Отидохме.Вече и доста ме наболяваше, но пак беше търпимо.Дежурна беше д-р Попова, имаше само една пациентка, след нас нямаше никой.Изчакахме.Когато ме прие й обясних, че имам редовни контракции, но нито са ми изтекли води, нито падала тапа и помолих за ехограф.Тя обаче каза, че трябва гинекологичен преглед и след такъв заяви, че нямам никакво разкритие, а контракциите са подготвителни и след това отидох за тонове, като замерването се изразяваше в това, че както бях права, допря апарата за 10 секунди /не повече/, чуха се тонове, изключи и отиде да пише амбулаторният лист.Това беше.Не ми е ясно колко полезно-информативен и необходим беше гинекологичният преглед, но при всички положения всичко беше много набързо.Прибрах се по-скоро разтревожена, отколкото успокоена.Болките постепенно ми отшумяха, но няколко часа след прегледа започна да ми пада тапата, сега сутринта продължава по малко.Сега се чудя ако днес отново имам болки, дали ще е удобно да звънна направо на моя доктор. Ще опитам да си търпя до четвъртък обаче, дано всичко е наред, изобщо не ми се ходи пак при дежурен.Дълго стана, извинявам се, но имах нужда да споделя...