Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 280
  • 707
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря на всички за мненията и пожеланията Hug Успях да се уговоря с екип - бяха много отзивчиви! Надявам се да няма повече изненади и всичко да мине добре. После ще пиша какво е станало Simple Smile
Много се радвам, че нещата са се развили така, леко раждане и всичко да е наред! Hug

Аз пък да ви споделя, вчера вечерта към 17.30 ч. ми започнаха едни умерено болезнени контракции придружени с доста изразена болка в кръста.Не им обърнах внимание, защото болката беше напълно търпима, но все пак по някое време започнах да засичам, бяха на 15 мин., после на 10. Към 19 ч. вече станаха съвсем редовни и на 5-6 минутки и така продължиха близо 3 часа.Все още болката беше напълно търпима, но мъжа ми ме убеди, че при толкова кратък интервал ще е по-добре да отидем до болницата.Отидохме.Вече и доста ме наболяваше, но пак беше търпимо.Дежурна беше д-р Попова, имаше само една пациентка, след нас нямаше никой.Изчакахме.Когато ме прие й обясних, че имам редовни контракции, но нито са ми изтекли води, нито падала тапа и помолих за ехограф.Тя обаче каза, че трябва гинекологичен преглед и след такъв заяви, че нямам никакво разкритие, а контракциите са подготвителни и след това отидох за тонове, като замерването се изразяваше в това, че както бях права, допря апарата за 10 секунди /не повече/, чуха се тонове, изключи и отиде да пише амбулаторният лист.Това беше.Не ми е ясно колко полезно-информативен и необходим беше гинекологичният преглед, но при всички положения всичко беше много набързо.Прибрах се по-скоро разтревожена, отколкото успокоена.Болките постепенно ми отшумяха, но няколко часа след прегледа започна да ми пада тапата, сега сутринта продължава по малко.Сега се чудя ако днес отново имам болки, дали ще е удобно да звънна направо на моя доктор. Ще опитам да си търпя до четвъртък обаче, дано всичко е наред, изобщо не ми се ходи пак при дежурен.Дълго стана, извинявам се, но имах нужда да споделя...

# 286
setony , аз бих звъняла директно на моя доктор, все пак той е лично ангажиран с теб и дори да не е на смяна, ще се обади да им каже, че те праща да те видят. Леко и бързо раждане  Peace

# 287
setony, няма за какво да се притесняваш. Hug
Нормално е да имаш подготвителни контракции. При мен падането на тапата и подготвителните контракции бяха около седмица и то след термин, но знам че много хора си имат такива контракции през целия 9-ти месец. Бъди сигурна, че д-р Попова е направила каквото трябва и щом те е пуснала да си ходиш, значи всичко с теб и бебо е наред.
Все пак, ако ще се почувстваш по-скопойна си се обади на твоя доктор.

Явно събитието наближава, така че успех. Peace

# 288
Мерси за пожеланията момичета Hug, аз знам, че са нормални подготвителните контракции, имах ги и с първата бременност и сега, но тези вчера бяха много чести и с болка и затова отидох.Иначе сега звънях на лекарят си, каза че според него може кафявата слуз да не е тапата, а да е от прегледа, /малко са ми странни такива консултации по телефона Peace.../.

Хубав ден и много усмивки на вас  Hug, а на който му предстои скоро да гушка бебче - леко раждане !

# 289
Момичета утре ще водя Ивайла на първия преглед. Може ли да и обясните процедурата- къде трябва да отидем точно и какво да направим  Simple Smile

# 290
  • в 1001-та нощ
setony, аз по същия начин цъфнах през нощта на Попова и тя сле преглед реши, че няма нищо .... с идеята да изкарам нощта у дома или в отделението до сутринта, докато мята лекарка ме види ... и почти си бях тръгнала, когато реши да чуе тоновете, там се виждат и контракциите и .... тогава веднага махна конеца и ме качи да раждам  Peace

имаш още време да зрее малчо в теб  Hug не бързай  Hug колко често ти записват тонове? при кой лекар си? колко голямо е бебенцето?

qna87, записваш си час, в дена на прегледа - на централна рег-ра - обявяваш, че идвате - за да отметнат, че прегледът е безплатен, после се качвате на ет.2 на АГ рег-ра - за да отметнат, че сте дошли и се качвате на ет.3 и си чакате реда пред кабинета  Peace

при кой лекар сте?

# 291
  • Sofia
Момичета утре ще водя Ивайла на първия преглед. Може ли да и обясните процедурата- къде трябва да отидем точно и какво да направим  Simple Smile
Във Вторник преглежда Калайджиева. Аз реших паралелно с личната, да водя моята сладурка и в Токуда, че им имам доста по голямо доверие.  Водя я  именно при Калайджиева и съм много доволна. Моята педи винаги е уморена милата и го повтаря по 100пъти и съжаление ли търси от мен, какво ли, сякаш аз по цял ден си почивам Grinning

# 292
Мисля, че Калайджиева се казваше докторката

# 293
  • в 1001-та нощ
sunkiss  Hug аз при педи по каса ходя само за протокола  Peace

# 294
setony, аз по същия начин цъфнах през нощта на Попова и тя след преглед реши, че няма нищо .... с идеята да изкарам нощта у дома или в отделението до сутринта, докато мята лекарка ме види ... и почти си бях тръгнала, когато реши да чуе тоновете, там се виждат и контракциите и .... тогава веднага махна конеца и ме качи да раждам  Peace

имаш още време да зрее малчо в теб  Hug не бързай  Hug колко често ти записват тонове? при кой лекар си? колко голямо е бебенцето?
...
При мен тоновете д-р Попова ги чу буквално за секундички, даже се бяха чули и в чакалнята и мъжа ми остана много учуден, защото се е чуло включване, после  много кратък звук и изключване само, според мен поне за 5-10 минутки можеше да ги пусне,...за да отида късно вечерта в неделя, значи съм била разтревожена, а един гинекологичен преглед нещо не успя кой знае колко да ме успокои, поне ехограф можеше, ноооо както и да е...
За лекар - при д-р Илиев съм.Тонове до момента веднъж са ми записвали и сега в четвъртък пак ще съм на запис, на ехограф веднъж при предродилната консултация и още веднъж по-обстойно ме е гледал.Редува една седмица тонове, една ехограф.
Като цяло съм доволна и от него и от Токуда, но имам и забележки...Като болница поддържаща високо ниво на мед.обслужване е нормално очакванията на пациентите да са също високи и те да ги удовлетворяват.Консултации и гадаене по телефона дали това кафявото е тапа или е следствие на прегледа... доста несериозни ми изглеждат, тези неща трябва да се видят.Е,както вече казах като цяло съм доволна от Токуда, а най-вече се надявам с раждането и бебчето всичко да е наред, всичко останало е маловажно, наистина няма значение...
Иначе контракции си имам, реших за мое успокоение да направя един обстоен преглед във Фемина утре Simple Smile
Бебчето ми вече е голямо, утре ще знам по-точно, но 3 кг. и нещо Grinning Надявам се да изчака поне до средата на месеца, но когато реши-тогава Simple Smile

Във Вторник преглежда Калайджиева. Аз реших паралелно с личната, да водя моята сладурка и в Токуда, че им имам доста по голямо доверие.  Водя я  именно при Калайджиева и съм много доволна. Моята педи винаги е уморена милата и го повтаря по 100пъти и съжаление ли търси от мен, какво ли, сякаш аз по цял ден си почивам Grinning

Д-р Калайджиева говори на отворените врати на болницата, много добро впечатление ми направи, има едно такова излъчване...на неонатолог  Grinning... в смисъл, че наистина в думите и обясненията й прозираше голяма любов към бебоците, много положителна личност ми се стори...

# 295
  • Sofia
Момичета, вече си имаме още един син! Много съм доволна как мина всичко. Отидохме с контракции на 7 минути към 10 ч. вечерта. Дежурна беше д-р Попова. Прегледа ме и веднага се обади на д-р Кирякова, с която се бяхме разбрали. Тя дойде много бързо, нямаше половин час. Всички бяха изключително внимателни. Д-р Кирякова извика анестезиолога д-р Василев. Упойката и раждането минаха като по учебник (нямам никакви шевове и разкъсвания) и в 2.45 щастливият татко преряза пъпната връв. Пожелавам на всички такова раждане Hug

# 296
 baloni Честито !! Неке бъде здраво и мноооого да ви радва !  Hug

# 297
Честитоооо! Да ви е жив и здрав, много, много щастлив и много да се радвате взаимно   bouquet !

# 298
........Консултации и гадаене по телефона дали това кафявото е тапа или е следствие на прегледа... доста несериозни ми изглеждат, тези неща трябва да се видят.Е,както вече казах като цяло съм доволна от Токуда, а най-вече се надявам с раждането и бебчето всичко да е наред, всичко останало е маловажно, наистина няма значение...............
...........Д-р Калайджиева говори на отворените врати на болницата, много добро впечатление ми направи, има едно такова излъчване...на неонатолог  Grinning... в смисъл, че наистина в думите и обясненията й прозираше голяма любов към бебоците, много положителна личност ми се стори...

Дано те успокоя поне малко, накрая на бременността имах чести гинекологични прегледи и винаги 2-3 дена след това ми течеше много тъмно кафяво с цвят на престояла кръв. Тогава лежах в болница и го показвах няколко пъти на старшата акушерка. Тя ми каза, че в основата на шийката на матката се задържат такива секрети и при преглед започва бавното им оттичане. Било нормало, не е индикация за раждане. Разликата от тапата е, че попива изцяло и не оставя следи от слуз.

За Калайдивева, една от най-адекватните им неонатоложки. Единствената всъщност, която отсява професионално отношение от лични предпочитания. Преди бях харесала Константинова, но последно като попаднах на нея при това случайно си позволи изключителен сарказъм и ми падна в очите. Калайджиева е изключително премерена и възпитана. За мен медицинска адекватност и отношение към родителя са еднакво важни.

# 299
Момичета, вече си имаме още един син! Много съм доволна как мина всичко.
Честит малък син! Много да ви радват и двамата с баткото   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт