Токуда Болница - София - 9 тема

• 47 461
  • 707
  •   1
Отговори
# 375
Аз зададох същия въпрос след първото си секцио- за нова бременност, доктора  ми каза, че трябва да изчакам 6 месеца след секциото  и мога да родя нормално.Питах и друг доктор, потвърди ми, но действието се развива извън България.В бг всичките доктори , които съм питала ми казваха две години!Хич не ми е ясно защо има такива разминавания, нали секциото се прави по един и същи начин.

# 376
  • в 1001-та нощ
основната опастност при секциото, за която знам е мястото, където е шевът - дали ще издържи новото разтягане, там - до колкото знам еластичността е понижена

# 377
Здравейте, днес бях на втори преглед при д-р Фурнаджиева / 8 г.с. съм/, като цяло сме доволни от нея, но има нещо, което леко ме притесни, та реших да видя какво е и вашето мнение и наблюдение...

Става въпрос за това, че принципно тя като д-р, следящ бременността ми, я попитах дали има практика да се предоставя личен телефон, на който можем да звъннем в случай на нещо неочаквано или някакъв въпрос - отговорът беше отрицателен. Обясни ни, че ако има спешен случай, трябва да се дойде в болницата и от там, биха могли служебно да й звъннат, но все пак в случая не става въпрос само по спешност, а и когато просто възникне някакъв въпрос / тук е важно да се спомене и психологическият момент, който е налице т.е. спокойствието, което бих могла да имам, като знам, че при необходимост мога да разчитам на компетентно мнение/...

Ако може да споделите вашия опит, при проследяване на бременност, дали сте разполагали с тел. на доктора Simple Smile

Благодаря Simple Smile

# 378
Здравейте, днес бях на втори преглед при д-р Фурнаджиева / 8 г.с. съм/, като цяло сме доволни от нея, но има нещо, което леко ме притесни, та реших да видя какво е и вашето мнение и наблюдение...

Става въпрос за това, че принципно тя като д-р, следящ бременността ми, я попитах дали има практика да се предоставя личен телефон, на който можем да звъннем в случай на нещо неочаквано или някакъв въпрос - отговорът беше отрицателен. Обясни ни, че ако има спешен случай, трябва да се дойде в болницата и от там, биха могли служебно да й звъннат, но все пак в случая не става въпрос само по спешност, а и когато просто възникне някакъв въпрос / тук е важно да се спомене и психологическият момент, който е налице т.е. спокойствието, което бих могла да имам, като знам, че при необходимост мога да разчитам на компетентно мнение/...

Ако може да споделите вашия опит, при проследяване на бременност, дали сте разполагали с тел. на доктора Simple Smile

Благодаря Simple Smile

Аз от Лазарова,която първоначално ме следеше също не го получих,а на Фурнаджиева го имам,днес тя самата ми го даде (но това е след раждането вече),тъй като трябваше да й кажа като излезе резултата от хормона и тя да ми каже какво да правим (не става въпрос за лечение по телефона,а дали да го повторя) Явно го дават само при рискова бременност или пък проблем някакъв.

А иначе и аз бях много учудена че при следенето (първо Лазарова,а накрая и Фурнаджиева) не са ми го дали,но явно така процедират - когато има проблем отиваш там и преценяват.

# 379
Моят следящ гинеколог (в "Доверие" е) не ми е предложил личен телефон (аз не съм му и искала); каза ми, че ако имам някакъв проблем, мога да дойда всеки ден в работното време на ЖК при някой от колегите му (ако него го няма).
Аз лично не изпитвам нужда да имам личен телефон на гинеколога, тъй като ако има (не дай Боже) нещо спешно, ще отида веднага в болница, а ако не е спешно, значи може да изчака до другия ден и да му се обадя на служебния телефон или да отида лично.
Не бих разчитала на консултации или поставяне на диагнози по телефона.

# 380

На мен са ми давали телефон, за да си видя изследванията вкъщи, да се обадя и да кажа резултатите и да прецени лекаря дали да се разхождам до болницата или не. Simple Smile

Никой не ми е водил консултация по телефона...

# 381

На мен са ми давали телефон, за да си видя изследванията вкъщи, да се обадя и да кажа резултатите и да прецени лекаря дали да се разхождам до болницата или не. Simple Smile

Каква става в тази тема  Mr. Green
Диване, честито!!!!

# 382

Ок, но момичето, мисля, пита за нещо друго. Simple Smile

# 383
silvergreen
Точно днес ли намери да пуснеш постовете си  Laughing - смея си и ти го казвам това, защото днес бях на контролен преглед след изписването и както е очевадно е минало само месец след секциото ми, а познайте какво се оказа - ПАК СЪМ БРЕМЕННА  Embarassed Cry Sick  не знам какво човече още да ви сложа, за да ви обясня ситуацията. Първо д-р Фурнаджиева видя някаво образувание като ме попита дали съм имала проблеми с миомен възел, после аз попитах какъв е варианта да е бременност и реши да пусне b-HCG, но преди това видя че матката е увеличена. Всичко това може да е възстановяване, но пък хормона е увеличен. Та сега ми предстой ново изследване в понеделник, но като се знам какъв съм карък със сигурност ще се окаже бременност, което моментално значи аборт. Та да ви питам тези от вас, които са правили такава процедура там как протича?

маринелс, процедурата е много проста- влизаш сутринта, на обяд те кюртират, след няколко часа си тръгваш. това е, прави се под пълна упойка, боли съвсем малко в началото като се събудиш като при цикъл.

то направо бейби бум в темата. на мен илиев ми каза, че след 1 година мога спокойно да си забременявам отново, както мисля и да направя Mr. Green

# 384
Маринелс, защо искаш да правиш аборт, секцио ли си родила?
Аз познавам жена, която е родила дъщерите си в една и съща година с точно 10м. разлика. (обаче нормално)
Та въпроса е ако си била секцио, наистина може би ще е сложно и опасно за теб, но ако си раждала нормално изобщо няма проблем, ако искаш бебето може да го задържиш.

Наистина голям карък се оказа  Blush
Успех в избора и дано всичко мине бързо гладко и безболезнено  Hug
Може и да е грешка, ще чакаме да ни разкажещ развръзката  Wink

Относно телефоните на докторите. Димитров ми го даде още първият път (при предишната бременност, ако има нещо важно или притеснително да му се обаждам) Също като тръгнах да раждам първо на него му се обадих  Rolling Eyes
Сега като пак ни видя, не стига че си ни спомняше по физиономии, ами попита дали му имаме още телефона. Потвърди, че не си го бил сменял 13 г. и ако има нещо да му звънкаме.
Аз разбира се не злоупотребявам, но съм спокойна, че ако ми се наложи мога да му звънна  Wink

# 385
И аз първия път раждах при Димитров, но не се следях при него, нито в Токуда, и Димитров и другата лекарка ми дадоха визитки, звъняла съм за глупости, вече след раждането мога да определя въпросите си като такива, но винаги са вдигали и отговаряли, сега също мисля да избера Димитров, защото смятам че не всява паника и е изключителен специалист/секцио.

# 386
Въпреки че Димитров е фен на секциото, аз съм раждала при него нормално. Нито веднъж не си отвори устата да ме убеждава в противното. В събота срещу неделя ми изтекоха водите. сутринта му се обадих и постъпих в болницата без нито една контракция, нито сантиметър разкритие (макар и точно на термин) и тоя човек седя от сутринта до късно вечерта цял ден при мен докато родя (след окситоцин де, просто се налагаше), макар и в почивния си ден.
Е как да не го избера пак.  Mr. Green
Дано всичко  е наред и да е свободен ( вс мисъл да не е отпуска нещо) и пак да дойде да ме изроди и втория път като му дойде времето  Grinning
Макар, че съм убедена, че всички останали доктори там също са много добри специалисти  Peace

# 387
Въпреки че Димитров е фен на секциото, аз съм раждала при него нормално. Нито веднъж не си отвори устата да ме убеждава в противното. В събота срещу неделя ми изтекоха водите. сутринта му се обадих и постъпих в болницата без нито една контракция, нито сантиметър разкритие (макар и точно на термин) и тоя човек седя от сутринта до късно вечерта цял ден при мен докато родя (след окситоцин де, просто се налагаше), макар и в почивния си ден.
Е как да не го избера пак.  Mr. Green
Дано всичко  е наред и да е свободен ( вс мисъл да не е отпуска нещо) и пак да дойде да ме изроди и втория път като му дойде времето  Grinning
Макар, че съм убедена, че всички останали доктори там също са много добри специалисти  Peace
Много приятно е усещането да си при същия лекар  Blush Вдъхва спокойствие и увереност.

# 388
  • в 1001-та нощ
dobra    bouquet ти при кого се следи и ражда двата пъти?  newsm78    bouquet

# 389
Здравейте,едно въпросче от мен отностно записите на тонове.При срещата си с Димитров ми каза ,че трябва да започна да правя записи.Когато го попитах за кога да си запиша час,ми отговори да отивам направо,да почукам и да чакам апарата да се освободи.Когато ми дадат листчето,ако не е в операция ,щели да го извикат,а ако не може друг да ги разчетял.
Та въпроса ми е : как точно става това-трябва ли да минавам през регистратурата,да казвам ли кой точно ме праща и изобщо как се процедира?   newsm78
И още нещо.... ако някой има тел. на Димитров моля да ми го прати на лични,че той взе моя ,но аз съвсем забравих да питам за неговия ,а от регистратурата ми казаха ,че не дават такава инф.

Общи условия

Активация на акаунт