За Мими и малкия Мони отправяме молби милиони - 1

• 25 997
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДАМИ!
Бъдете много обичани.

# 136
  • софия
Цитат

Песен на мама за нейното момиче

Мъничка, мъничка моя,
весело зайче, котенце мило,
в скута на мама сега се е свило.
Твойта главичка на моето рамо почива.
Можеш ли ден да изкараш без мама?
Мама в чашата мляко налива,
сресва косата в плитка красива,
кърпи чорапки с пробити петички,
мама се грижи за всички.
Кой ще разкаже на мойто момиче
как тъй луната на сърпче прилича,
как се превръща водата във пара
и самолетът с какво ли се кара?
Има ли в спътника истинско куче?
Мама попитай и ти ще научиш.
Мъничка, мъничка моя,
ден ти не можеш без мама.
А подир време ще станеш голяма,
умните книги сама ще намираш
и ще рисуваш, и ще бродираш.
Дългите плитки ще решеш самичка,
а после ще литнеш и ти като птичка -
умна и силна ще идеш далече,
можеш без мама ти вече.

Мама ще бъде с коси побелели,
мама ще пази две детски кордели,
ще се тревожи и скришом ще плаче,
ако не носи писмо раздавача.
Друго не трябва - три думички само
ДОБРЕ СЪМ, МАМО!

за там ще го открадна и аз Simple Smile разплаках се... аз тези дни много чета разни такива стихове и се "самоздухвам", но истината е, че са преkалено верни....

# 137
  • София
Честит празник дами! Моят мъж е в Швеция и отам само смс за честитка получих, а иначе сме с мама двете в къщи и си честитихме взаимно Hug

# 138
  • Mostly in my mind
много хубаво стихотворение. просълзи ме Heart Eyes

# 139
Честит празник мили съфорумнички!
Да сте ми живи и здрави, нежни и красиви, усмихнати и лъчезарни!
Обичайте и бъдете обичани!

Също така искам да благодаря за отговора на консултантите. Така положително ме настрои, че крила ми пораснаха и ме настрои позитивно, не само за специалния ден, но и за в бъдеще! Никакво отказване от кърменето!!!

# 140
Честит празник на всички!
Ние се върнахме от консултация.  
+900г е. Вече тежи 4.400кг.
+3см-вече е 54 см.
Явно това,че нямам кърма е само в моята глава, но и дохранвах вече 4 пъти, та не знам колко е допринесло това. Изписаха ни Деавит по 2 капки.

# 141
Ох, Гатофилия, разревах се направо, благодаря ти  Peace
И моя мъж не ми честити, ама аз си го познавам и не очаквам друго. За сметка на това пък дребен още в неделя ми подари лале  Mr. Green Нямал търпение , милия  Heart Eyes

Огнена, браво! Сега се успокой и никакви негативни мисли повече! Едва ли само дохранването е причина за качените грамчета, явно си папка достатъчно детето и кърма!

# 142
Имам време само да ви честитя:

Честит празник на всички дами!

# 143
Аз да се оплача как ни уплаши това дете-като се върнахме в къщи, тъкмо и давам копър малко с лъжичка и изведнъж взе да повръща по много от устата и от носа, спря да диша и ме гледа. Аз се втрещих, мъжа ми я грабна и я разнесе към терасата на въздух, тя продължава да не диша. Очите и плувнаха, викам-уморих си детето-разтреперах се. Мъжа ми щеше да припадне. Не знаехме какво да правим. След около минута така май започна да диша и да хълца,ама ние се побъркахме. Изповръща де каквото беше яла. Звънях на педката-вика,че всичко било наред, щом не кашля, нямало течност в дробовете. #Crazy

# 144
И аз ще ви поздравя с текста на една песен, написан от мойта любима баба. Текста е посветен на дъщеричката на Мустафа Чаушеф, дълго очаквано дете. Сега, като го чета, сякаш е за мойто детенце Simple Smile

Злато мое ти дойде,
тъй очаквано дете,
дълго в мислите желано,
нежно в сънища люляно,
днес в прегръдка те държа,
горд, че съм и аз баща!

Злато мое, мой живот,
крехка клонка в моя род,
бащина любов те пази,
от зли бури и омрази,
топла майчина ръка,
те повежда през света.

Злато мое, ненагледно,
усмихни се, злато мое,
хей, до кога,
ще си моя мъничка звезда,
хей, до кога,
аз не ще разгадая сега.

Злато мое, сбъднат сън,
чака те живота вън,
искам сила в теб да влея,
с твойто утро аз живея,
сините очи блестят,
в тях е целият ми свят!

Злато мое, ненагледно,
успокой ме, злато мое!
хей, до кога,
ще си моя мъничка звезда,
хей, до кога,
аз не ще разгадая сега.

# 145
  • Русе/Germany

Много благодаря на Клото Hug Много сте ни полезни!
Да споделя малко и аз Simple Smile
Вече втора вечер с бебо не спим. Снощи го взех при мен в леглото, заспа веднага и не е помръднал час и половина. Иначе през другото време заспива и се събужда и започват едни ревове едни напъни и се чудя дали нямаме колики newsm78 Мисля да му взема чая на Хип и да видим дали ще се промени нещо.
Момичета колко кърма е нормално да имам? Малкия е на 6 дни. Знам че е индивидуално но долу горе.
Голям ни е рев банята и смяната на памперса, не знам защо така. Все едно го коля Sad Като сменям памперса като започне да се дере и като го гушна веднага спира да плаче.  Ох много въпроси изникват Sad
Хайде аз отивам да се наслаждавам на малкото ангелче докато спинка  Mr. Green че иначе е дзверче hahaha
Палчета за мамите в нужда и нека Господ бди над нас  newsm17

# 146
огнена стихия и Лорис веднъж го направи тоя номер, повръща и от носа и устата. Цялото му лице беше в мляко, даже и в очите имаше. Казват, че трябва да се обърне по корем върху ръката и да наведеш леко надолу главата, може и да я потупаш по гръбчето леко. Аз ги знам тия работи, но като ми се случи и всичко забравих, добре че той бързо се оправи Praynig Горката, дано не се случва повече  Praynig

# 147
Огнена,мен така Венци ми изкара акъла в родилното,още първата вечер.Спеше си най-спокойно,аз станах до отивам до тоалетната и го гледам че започва да изплюва мляко,ама малко.Веднага го вдигнах,ама тва дете спря да диша и започна да се засинява.Откачих...Викнахме веднага акушерката - тя му плясна два шамара,изрева се и започна да диша...След това изплю още малко...

# 148
  • софия
Имам един можеби глупав въпрос, ама все пак..

Залъгалките как ги смучат вашите бебоци....
Смисъл... аз на моя младеж му я давам, засуква я и след малко я изпуска, пак давам, пак изпуска....
Така ли правят и вашите или да сменя бибата?
Давам я ако не е заспал след ядене и си заспива, но трябва да стоя и да я подпирам или с одеалцето да я подпра! а така не върви...
дано ми разбрахте въпроса

# 149
Диди, и моята така плюе, независимо каква е, просто искат внимание, аз така си го обяснявам, щото като се унесе и я вземам и не реагира

Общи условия

Активация на акаунт