Отговори
# 600

Моята доки ми се обажда днес да каже, че от болницата и звъняли да и се карат как нейна пациентка е подала жалба срещу тях (тя не работи в тази болница, аз си я вкарах да ме изроди), да искат да съм си оттегляла жалбата, защото от "Медицински Одит" щели да ги глобят. Ами нека им как така ще ме карат да си купувам Гамаглобулина, като ми се полага по ЗК   Crossing Arms  Няма да оттегля жалбата, само ми докривя, че са звъняли да притесняват и доки, дори думите им били, че аз не съм била доволна от нея, а това не е така, аз от нея съм очарована. Как можело да съм си тръгнела от там жива и здрава, без усложнения, а аз да подам жалба  ooooh!
Здравей, сестра ми също си купува Анти Д Гамаглобулин и то много трудно го намерихме ,навсякъде ни предлагаха вносен на цена от 180лв. ,а българският е 50лв.В болницата никои не е казал че ЗК го покрива .
[/quote]Да 180 лв. е Анти Д-то и да поема се от ЗК, а в болницата няма да ви кажат това, защото веднъж вие ще си го купите и те няма да дадат пари за това, втори път от ЗК ще им я платят по пътеката  Wink
Лично съм проверила и съм се обадила в ЗК.

# 601

Моята доки ми се обажда днес да каже, че от болницата и звъняли да и се карат как нейна пациентка е подала жалба срещу тях (тя не работи в тази болница, аз си я вкарах да ме изроди), да искат да съм си оттегляла жалбата, защото от "Медицински Одит" щели да ги глобят. Ами нека им как така ще ме карат да си купувам Гамаглобулина, като ми се полага по ЗК   Crossing Arms  Няма да оттегля жалбата, само ми докривя, че са звъняли да притесняват и доки, дори думите им били, че аз не съм била доволна от нея, а това не е така, аз от нея съм очарована. Как можело да съм си тръгнела от там жива и здрава, без усложнения, а аз да подам жалба  ooooh!
Здравей, сестра ми също си купува Анти Д Гамаглобулин и то много трудно го намерихме ,навсякъде ни предлагаха вносен на цена от 180лв. ,а българският е 50лв.В болницата никои не е казал че ЗК го покрива .
Да 180 лв. е Анти Д-то и да поема се от ЗК, а в болницата няма да ви кажат това, защото веднъж вие ще си го купите и те няма да дадат пари за това, втори път от ЗК ще им я платят по пътеката  Wink
Лично съм проверила и съм се обадила в ЗК.

[/quote]
Явно е така , но и ние нямахме много време за разпитване , защото ни казаха да го търсим на 36 час от раждането,а то нали се слага до 72часа.Трябва да си търсим правата и аз съм такава винаги ходя и се разправям , но за това не съм знаела иначе щеше да стане страшно  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 602
  • ул. "Мечтание"
Браво, Бенджи! Не им се давай!  Peace

# 603
Момичета какви подплънки за кърмачки използвате, аз  си взимах няколко пъти от Jumbo на Nuby 30бр. за 3,99, но вече ги няма  после си взех някакви на Bella които са ужасни бях цялата мокра , после си взех някакви от аптеката съвсем обикновени които също пропускат.не знам какви вече да си взимам ,а пък и не ми се дават много пари .

# 604
Като част от съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България, искам да ви предоставя информация за лекциите и срещите, организирани или провеждани с подкрепата на Ла Лече Лига в различните градове на страната до края на м. Март 2011 г.

Ла Лече Лига срещи

17.03.2011 г., четвъртък, 10.30 ч., гр. Карлово, “Дон кафе”, Тема: “Бебешката гледна точка за кърменето”
26.03.2011 г., събота, 10 ч., гр. Варна, Майчин Дом, ул. Мир №1, Тема: „Хранене и захранване: По-добро хранене за цялото семейство”
26.03.2011 г., събота,10.30 ч., гр. Пловдив, ул. Княз Александър Батенберг № 29, книжарница Хеликон, Тема: “Кърмене и работа”  

Ла Лече Лига Лекции

12.03.2011 г., събота, 10 ч., гр. Варна, Майчин Дом, ул. Мир №1, Тема: „Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности.”

Срещи с подкрепата на Ла Лече Лига

16.03.2011 г., сряда, 13.30 ч., гр. Плевен, салон Лечебна физкултура, 5 етаж, ДКЦ 2, Тема: “Начало на кърменето и първи дни с бебето”
16.03.2011 г., сряда, 11 ч., гр. София, „Малко морско”, ул. "Крум Кюлявков", № 15, Тема: “Работа и кърмене”

Бебешко кафе с Ла Лече Лига

16.03.2011 г., сряда, 12 ч., гр. Казанлък, Детски парти-клуб ‘’Мечо Пух’’ (след популярната "Червена къща")
16.03.2011   г., сряда, 11 ч., гр. Пловдив, Тон Бонбон 2 (зад Дома на красотата) ул. Висла 2
16.03.2011 г., сряда, 10.30 ч., гр. Шумен, Детски кът Джунглата, ул. "Цар освободител" 24
17.03.2011 г., четвъртък, 10 ч., гр. Варна, Детски клуб "Невеляшка", ул. Кестен 14, до ВиК
17.03.2011 г., четвъртък, 11 ч., гр. Добрич, кино "Икар"(http://www.kinoikar.com)
17.03.2011   г., четвъртък, 11 ч., гр. Хасково, детски клуб "Смехорани" (до зеленчуковия пазар)
20.03.2011 г., неделя, 11 ч., гр. София, „Made in Home”, ул. "Ангел Кънчев" № 30А
24.03.2011 г., четвъртък, 10.30 ч., гр. Козлодуй, сладкарница ПАРФЕ, комплекс Сони
30.03.2011 г., сряда, 11 ч., гр. Карлово, детски център „Джим Бийм”

Срещите, лекциите и Бебешкото кафе са безплатни. Всеки, който има желание и възможност, е добре дошъл. Информацията за тях, както и всякаква разнообразна и интересна информация за кърмене и захранване, се публикува в е-бюлетина на Ла Лече Лига. Подробности за събитията, организирани от Ла Лече Лига България, може да следите на сайта на Ла Лече Лига, както и на страницата на Ла Лече Лига във Фейсбук и страницата на Бебешко кафе във Фейсбук
Надявам се да ви заинтригуват и бих се радвала, ако споделите отзиви и мнения.    

# 605
Мами с ревливи бебчета, как се справяте, вече започнах и да се храня в изправено положение, полюшвайки се, лошото е, че не всичко мога да правя с една ръка...  А, навън спи спокойно, само ако количката се движи, спра ли, след пет мин. се започва рев..
Адис Hug ние сме в съвсем същото положение. От време на време така се сдухвам. Тез колики ни разказаха играта буквално - нито може да се наяде, нито да се наспи като хората. Не понася колички и слингове, все е в ръцете и то напред да гледа. Аз вече и без ръце започнах да върша неща  Mr. Green
pepita, Alluria - все едно за Рая говорите. Аз по едно време си мислех, че само нашето бебе е така и повредата е в мен, ама имало  и други (и все момичета)
Инка- как сте вие с Ема - дано да е по-кротичка.
Недоспиването и умората определено си казват работата - ако не се изпокараме с ММ, ще се избием. #2gunfire Все някой е виновен на другия за нещо. А причината за всичко са смотаните колики - айде да минават вече, че ...

# 606
krissia, aз ползвам Baby Lux- 20 бр. за около 3.50 лв, не са ми пропускали, но пък и кърмата ми не е в изобилие, а колкото да се нахрани детето.

# 607
  • ул. "Мечтание"
Момичета какви подплънки за кърмачки използвате, аз  си взимах няколко пъти от Jumbo на Nuby 30бр. за 3,99, но вече ги няма  после си взех някакви на Bella които са ужасни бях цялата мокра , после си взех някакви от аптеката съвсем обикновени които също пропускат.не знам какви вече да си взимам ,а пък и не ми се дават много пари .

Ползвам многократни на Impse Vimpse - коприна и вълна. От еднократните ползвам на Lansinoh,Tomee Topee и Chicco (според кои намеря за момента). Бях пробвала и на Baby Love (марката на DM), които са хубави и евтини, но не могат да ми насмогнат на дебита и трябва често да ги сменям. Пробвах и едни на Nuk, но освен, че бяха скъпи, не ми направиха добро впечатление. По принуда ползвах веднъж и на BabyLux, но на фона на другите не ми харесват. Много са твърди и ми е некомфортно с тях.

# 608
бебетата с колики все още - спинкайте спокойно! мама ви е нужна здрава, наспана и весела!:)

за подплънки ползвам тампони за почистване на грим, но само през нощта.

# 609
  • бургас
Клеопатра, аз давам колиеф - лекарката ми обясни, че ако не е минал половин час , капките не действат. Те се разтварят само в млякото, а не в стомахчето на бебето. и за това ако нямаш поне 20 минути преди хранене по добре не ги слагаш - каза доки. Защото от тях пък страничен ефект е гадене и може и повръщане от бебето. Ох, незнам дали като хората го обясних, ама пиша с една ръка...

благодаря за инфото  Hug  bouquet

# 610
  • ул. "Мечтание"

Завиждам!  Rolling Eyes Аз се уливам до ушите.

Ама усещам подобрение (намаление) на течовете напоследък! Има светлина в тунела!  Mr. Green Sunglasses

# 611

Завиждам!  Rolling Eyes Аз се уливам до ушите.
И аз бая се уливам  newsm78 странна работа- гърдите ми с лупа да ги търсиш (е сега и с просто око се  виждат, ама нали са с 2 размера повече Grinning), мляко има, ама чак да преливат - с помпата повече от 60мл от гърда никога не съм изцедила и то, когато са най-напрегнати. Ама течове бол - особено през нощта - с подплънки, без - все съм омацотена. Иначе ползвам Лансинох. И други пробвах, ама тези най-сухичко държат.

# 612
Подплънки ползвам на Чико и Авент те са с нещо вътре, което прави течността на гел и не ми пропускат  Peace

# 613
крисиа, ползвам на Чико, страхотни са. А аз си тека сериозно.

# 614
Привет мамита,

моята рожба неочаквано заспа в 8 часа и успях да се изкъпя, хапна и разни други екстри  Party

От къде си купувате подплънките, аз досега имах подарени, ама свършиха и няма в аптеките около нас?
pepinka1 от два дена има леко затишие, особено преди обед, след като хапне се смее гука, но трае по около 20-30 мин., но пак е нещо  Wink За съжаление изкочи нещо неприятно и утре тръгваме по лекари, надявам се да е някакъв малък дявол и това да е причината за рева и ненаддаването. Ще пиша, когато се разбере.

Общи условия

Активация на акаунт