Електронни библиотеки

• 512 652
  • 827
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Някой да помогне с поредицата ПЕСЕН ЗА ОГЪН И ЛЕД, от къде да ги смъкна на български? В читанката вече ги няма.

# 166
# 167
  • София
Мерси, аз останах с впечатлението, че трябва да търся на огледалния му сайт.

# 168
  • София
Мерси, аз останах с впечатлението, че трябва да търся на огледалния му сайт.

Там може да търсиш книги във формат mobi, но не всичко от оригиналния сайт го има в огледалния, затова е хубаво да се проверяват и двата. Ако ти трябва моби, може да преформатираш тези книги с клаибре.  Peace

# 169
  • София
Да, вече ще знам.

# 170
Моля ако някой е попадал на 'Лили Чудото' в електронен вид да каже. Детенцето ги харесва много, но по 7 лв за 2 дни четене ми идва в повече.... 

# 171
  • Видин
Здравейте. Търся книгите на Хорхе Букай в електронен вариант, но отривам само "Нека ти разкажа". Да знаете дали има и други? Мерси

# 172
Здравейте,
един (вероятно тъп) върпос от мен - в огледалния сайт на Читанка си харесах една книга. Имам Киндъл Тъч и искам да я чета на него...В какъв формат трябва да я сваля - под книгата има няколко опции, които нищо не говорят на замъгленото ми от настинка съзнание  Crazy
Благодаря предварително за отговорите   bouquet

# 173
  • София
Old Sport, в mobi или тхт - това са формати, които се поддържат от Киндъл. В тхт понякога липсва съдържание, бележки под линия и разни други екстри, така че - имай го предвид  Peace.

Редактирам се, че се сетих нещо - в огледалната читанка би трябвало да се качват само mobi файлове, доколкото помня  newsm78. Сигурна ли си, че не си в "нормалната" читанка?

# 174
  • срещу двата комина :)))
Здравейте,
един (вероятно тъп) върпос от мен - в огледалния сайт на Читанка си харесах една книга. Имам Киндъл Тъч и искам да я чета на него...В какъв формат трябва да я сваля - под книгата има няколко опции, които нищо не говорят на замъгленото ми от настинка съзнание  Crazy
Благодаря предварително за отговорите   bouquet
можеш mobi или txt, аз такива чета

# 175
Вени, мерси! Да - оказа се, че съм в старата Читанка, но пък тази книга в огледалната я няма  Sad От старата мога ли да тегля всъщност  Thinking
mu_ry, благодаря и на теб за отговора!

# 176
  • София
Old Sport, можеш, разбира се! От класическата читанка си свали тхт файлчето.
Ако предпочиташ да имаш съдържания, бележки под линия, корици и т.н., изтегли си програмата Калибре. Сваляш книгата в epub или fb2, зареждаш я в Калибре. Свързваш Киндъла с компютъра и от Калибре с десен бутон и команда Send to main memory едновременно прехвърляш и конвертираш в подходящ формат книгата.
При инсталацията на Калибре обезателно посочи с какъв модел четец си, за да може програмата да знае в какъв най-добър формат да ти конвертира книгите  Peace.
Аз сигурно ставам досадна и все повтарям едно и също  Blush, но ще си кажа пак - звучи пипкаво и досадно да сваляш и конвертираш, но всъщност не е. Програмата е безплатна, лека и много удобна.

# 177
  • срещу двата комина :)))
Вени, мерси! Да - оказа се, че съм в старата Читанка, но пък тази книга в огледалната я няма  Sad От старата мога ли да тегля всъщност  Thinking
mu_ry, благодаря и на теб за отговора!
можеш от старата, аз даже само от нея  съм теглила  Simple Smile

# 178
Мерси много! Супер сте!  bouquet

П.П. Юхууу, успях! (не, че е кой знае какво постижение, но вкъщи друг се занимава с такива високотехнологични задачи  Laughing и сега отивам да му се похваля   Mr. Green)
 Whistling

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 16:15 от Old Sport

# 179
  • В най - голямото село
И аз само от старата (читанка) тегля, и си ги конвертирам.

Общи условия

Активация на акаунт