За правата на децата ни!-тема 5

• 105 034
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ти. Попитах, защото и двете ми деца са на диспансер в клиники в други градове и нямам основание, на което да изисквам карта за синя зона. Тоест, пътуванията ни до центъра няма как да са свързани с посещения на болници или нещо подобно.

# 541
  • Добрич
Извинявам се, четох малко по диагонал, тази карта за паркиране в синя зона във всеки град ли може да се издаде или само в Бургас, и ако е за цялата страна в Соц. подпомагане ли да подаваме документи?

# 542
Имам и аз пак въпрос,някои дали е запознат?Исках да взема с протокол на малката ортопед.обувки,но ортопеда с които говорих (за сега само по телефона)каза ,че според него тя не е за такива обувки и нямало кои в България да направи хубави такива #Crazy,та той предлага ортези някакви специални,но все пак това ще  е след  прегледа ,но аз да съм подготвена.Има ли някои представа дали ортези могат да се вземат с протокол от социалните?

# 543
Цитат
Извинявам се, четох малко по диагонал, тази карта за паркиране в синя зона във всеки град ли може да се издаде или само в Бургас, и ако е за цялата страна в Соц. подпомагане ли да подаваме документи?
Весси би трябвало да е за всички градове,попитай вашите социални къде точно се подават документи,мен от там ме насочиха към паркинги и гаражи Peace

# 544
  • Бургас
Цитат
Весси би трябвало да е за всички градове,попитай вашите социални къде точно се подават документи,мен от там ме насочиха към паркинги и гаражи Peace
За всеки град е индивидално, всяка община изкарва различни карти. Нашата не може да я ползваме в друг град Simple Smile

# 545
  • Добрич
Благодаря ви, ще питаме в социалните, моето питане всъщност беше дали такива карти издават навсякъде, а не дали можем да я ползваме в друг град  Simple Smile

# 546
Здравейте момичета,

Имам два въпроса.
1. Предстои подновяване на Телка на синът ми. Само направлвние от ЛЛ за Телк или и епикризите да нося на Иларион Макариополски?
 2. Първият ни Телк е издаден в друг град. Трябва ли да изисквам от там някакви документи или това не е мое задължение?

Благодаря предварително.

# 547
На Иларион се ходи с копие на стария ТЕЛК и мисля, че беше становище от  личната. По-рано си подайте документите, защото много ги бавят. Не би трябвало да носите от друг град документи, защото в писмото ви пишат какви изследвания и какво да носите. Ще имате време да ги подготвите.Когато ходите на Иларион е хубаво да е следобяд, след 13ч., защото тогава няма хора.Поздрави!

# 548
  • Sofia
Na Ilarion za decata ne se chaka i te rabotqt do obed 12.30h tai che idi predi tova

# 549
На Иларион вече работят цял ден и за деца до 16г. е с предимство, без да чакат.

# 550
Здравейте момичета,
Януари месец като се явихме за ТЕЛК ни дадоха 80% с чужда помощ. Нямам възможност да изчета всичко и искам да попитам тази чужда помощ какви права или преференции носи на придружителя? Имали нещо по-специфично?

# 551
вижте какво намерих ,може вече да сте го чели ,а може и да е полезно на някои Peace
Пределни размери /лимити/ на помощите за изработване, покупка или ремонт на помощни средства, приспособления и съоръжения, и медицински изделия за хората с увреждания, както следва:
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=%D0%BE%D1%80%D1%82 … Djk6B7SY7tlALVT4w

# 552
Да се отчета и аз ква я свърших днес...

1. взех винетката
2. подадох документи за талон за синя зона, НО не ми дадоха временен талон, и изрично ме предупредиха, че без детето нямам право да паркирвам на синя зона, максимума престой е 4ч. и мога да паркирам само на места за инвалиди. Rolling Eyes
3. подадох документите и в социалните... питах ще ми се изплати ли със задна дата чл.8д ... отговориха- ще пресметнем и ще ви кажем!   -  което ме навежда на мисълта, че ще пия една студена вода. Rolling Eyes

за капак са ми затрили документите в Закрила на детето и вместо на 10.02. да минем комисията, сега ще я минем на 24.02. и незнам дали до края на месеца ще мога да подам молба за добавките...
ако ги подам през март, ще ги получа ли със задна дата? newsm78

# 553
  • Бургас
Няма начин да е само 4 часа. Ех, защо не са ми пратили още ЕР от НЕЛК, че да отида да разлая кучетата...
Пример: Дъщеря ми е на 17г. след няколко месеца ще кара шофьорски курсове, колата е на нейно име, тя е с ТЕЛК и ще ходи на училище с нея. След 4 часа, трябва да излезе от час и да я мести ли!? /разсъждавам на глас/. А когато запише висше, тя пак си остава инвалид ... пеша няма как да ходи на училище...

# 554
И аз подадох за синя зона,дадоха ми "временен талон"които е решението на телк с печат и входящ номер и казаха като спирам да го подгъвам така че да се вижда и да го слагам на предното стъкло Peace.А за часовете и на мен ми казаха същото ,само 4 часа и само с детето защото "колегите слагат скоби ако детето го няма"....

Общи условия

Активация на акаунт