За правата на децата ни!-тема 5

• 105 086
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Добрич
Момичета, досега винаги към 18-19-то число съм получавала парите от ТЕЛК, но този месец още ги няма, някой получил ли ги е вече, това Коледна изненада ли е от държавата  Rolling Eyes

# 406
Аз също не съм ги получила.
Миналият месец ни прекъснаха заради ТЕЛК, така, че също нищо не получихме.
То да те е и срам да искаш пари от заем на такива празници.
Надявам се за утре. Иначе подаръците купих.

# 407
  • Добрич
Дано наистина утре да преведат парите

# 408
Дано да има пари, защото все още имам да купувам подаръци за децата и за в къщи да се приготвим пак са необходими.Спомням си, че и миналата година декември месец пак закъсняха.Не стига, че са толкова малко, но не са и редовни.Каква държава само!Но въпреки всичко нека се усмихнем Коледа чука на вратите ни и нека си пожелаем много здраве и благополучие.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

# 409
Да ви споделя, че преди няколко дни гледах репортаж, по Нова беше, за храни приготвени в много мизерни условия и даваха точно и за консервите с лозови сърми, които някои взеха от БЧК. Цеха, в който са били приготвени е абсолютно незаконен, хората без трудови договори и здравни книжки, никаква хигиена, пълна мизерия. Лозовите листа, които са падали по земята са ги вземали и обратно на масата... Имайте едно в предвид и най-добре ги изхвърлете или поне ги консумирайте след сериозна термична обработка.

ето линк
http://play.novatv.bg/play/261035/

от минута 2:40

# 410
Не съм вземала нищо от БЧК.
Не ни и уведомяват.

Само това ни остава. Да храним децата си и с такива продукти.

# 411
# 412
  • Добрич
Репортажът и аз го гледах и хвърлих консервите  Sick бяхме консумирали само една от тях и още тогава не ми допадна вкусът им
Брашното също е малко със съмнително качество, но вече го оползотворихме
Що за безобразие са тези помощи само отбиване на номера май  Rolling Eyes
Между другото днес в 14ч ми преведоха парите, дано и другите мами да са си ги получили
Весели празници  Hug

# 413
Честита Коледа на всички, някой знае ли кога ще  е следващото БЧК, през януари ли?

# 414
Честита Коледа на всички вас!!! Нека новата година донесе радостни моменти и щастливи мигове за всички нас всеки ден!!!

Момичета,имам въпрос: Родители с дете със 100% с чужда помощ, в малък град-Пирдоп, имат ли преференции за паркиране на места за инвалиди, в Синя зона в София, пред магазини и т.н?Знаете ли как могат да се снабдят със стикер за автомобила им?Предварително ви благодаря за информацията....

# 415
  • Раднево
Здравейте ! Искам да благодаря на вси4ки ВАС който са създали тези теми за правата на децата ни. Благодарение на вас наум4ех много и успяхме да минем текл

# 416
  • Раднево
Нека Новата 2012 година влезе в дома ни с надежда, радост и любов, да ни избави от тревогите, болестите, грижите и дори от най-малките неприятности. Да ни донесе радостни грижи и работа за душата! Да се смеят децата ни и слънцето да огрява винаги лицата ни. И да ни дари с голямо щастие и здраве. С цялата си душа желая светла и хубава година!

# 417
Някой знае ли имат ли право на помощи децата с ТЕЛК в чужбина? Говоря за страните членки на ЕС.

# 418
Здравейте, много се надявам да споделите вашия опит по отношение на интеграционните добавки за обучение-на децата ви отпуснати ли са? На моето дете са отказани, при положение, че диагнозата му е аутизъм и той е именно с обучителни проблеми. Дори в ЕР на ТЕЛК пише, че трябва да работи с психолог и логопед. А в социалната оценка са написали, че НЯМА възможност за обучение и е отказана точно тази добавка. Говорих с поне четирима служители и получих мъгляви обяснения. Според тях на нито едно дете в града ( от Плевен съм) не получава такава добавка. Детето е с 80% с ч. п.  Много трудно се разбирам с нашите социални. Моля, ако сте наясно, да ми кажете в какъв размер е тази добавка и какви хора я получават, след като сп. тукашните социални децата не я получават?! В закона пише, че право на нея имат и децата с над 71% с намалена възможност за соц. адаптация. Не мога да си обясня защо я отказват точно нея на дете с аутизъм.

# 419
Здравейте, много се надявам да споделите вашия опит по отношение на интеграционните добавки за обучение-на децата ви отпуснати ли са? На моето дете са отказани, при положение, че диагнозата му е аутизъм и той е именно с обучителни проблеми.  с аутизъм.
На нас също я отказаха.
Трябвало да се посочи специална обучителна програма каква не разбрах за да се дадат тези пари.
По- късно научих, че с бележка от логопеда занимаващ се с детето можеш да получиш тези 13 лв. / не съм сигурна в сумата/. Обърни се към деца с аутизъм . Може някой родител да знае и да я ползва.

Общи условия

Активация на акаунт