За правата на децата ни!-тема 5

• 104 998
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна, морето, сините вълни...
mimi_jobnoto първоначално ТЕЛК-а се дава за една година.След това го дават за три.Ако си от София подай документи два месеца по рано,че нас много ни забавиха.Вчера точно заверих решението на Макариополска ,а старото ни решение беше до първи март.Въпреки ,че се явихме в края на март ми го дадоха без прекъсване,но все пак по добре е два месеца по рано.До колкото си спомням от по рано на твоето също пише без придружител.Сега наблегни на факта,че не ползваш отпуск по майчинство да ти дадат придружител.

Но аз септември още ще съм по майчинство до февруари 2013г. Sad тогава става на 2г. малкия. ТОва значи ли че пак ще ни дадат без предружител?

# 646
  • Sofia, Bulgaria
Не би трябвало за няколко месеца да ти изядат още две години и отгоре,така че кажи си,че искаш придружител и това е !

# 647
Здравейте! Въпросът ми не е за тук, знам, но в темата, където се обсъждат май имат нещо против децата с хронични заболявания. Преди време бях питала нещо по темата и не ми отговориха единствено на мен.  Та става въпрос за следното нещо:
Подали сме документи за освидетелстване от ТЕЛК на дъщеря ми/2 г./. При записване в ОДЗ на базата на ТЕЛК-а, необходима ли е служебна бележка от работодател за майката /бащата си работи/ или записването става на база документи за здравословното състояние на детето?

Моля, ако има запознати кажете! Мерси!

# 648
Децата с ТЕЛК са с предимство при записване в детска градина и училище.Представя се ТЕЛК , но все пак различните общини си имат свои изисквания.Трябва лично да провериш.Дете с ТЕЛК е освободено от такси в общинските детски градини.

# 649
polia, благодаря ти за бързият отговор,сега ще звънна и в ОДЗ-то,дано да знаят,защото напоследък никой нищо не знае!

# 650
Имам питане, което и преди е коментирано, но нали не ми беше на главата, не съм се задълбочила в четене.
ТЕЛК на детето  изтича на 11 май и естествено никакво писмо не съм получавала. Да отида ли да подам нова молба и тя каква трябва да бъде и трябва ли пак да искам от личния лекар документ за ТЕЛК-а?

Моля ако не  ви се пише едно и също, дайте линк къде да прочета, че не открих.
Мерси!

# 651
Писмо от ТЕЛК или от социалните няма да получиш.
Нова молба, направление от ЛЛ, копие от акт за раждане на детето
се подават наново и след това ще чакаш писмо за датата, на която ще се явявате пред комисията.

# 652
# 653
на мен пък ми казаха, че се отива направо на Иларион Макариополски и се казва,ч е си за подновяване ан ТЕЛК  и направо ти дават входящ номер и си чакаш писмото, не се ходи при ЛЛ

# 654
на мен пък ми казаха, че се отива направо на Иларион Макариополски и се казва,ч е си за подновяване ан ТЕЛК  и направо ти дават входящ номер и си чакаш писмото, не се ходи при ЛЛ

хм, може ли някой който е подавал, да внесе яснота моля!
неходенето при личния лекар ще ми спести доста време
благодаря!

# 655
Явно за всеки гради изискванията са различни.  Rolling Eyes

# 656
  • Sofia, Bulgaria
Имам питане, което и преди е коментирано, но нали не ми беше на главата, не съм се задълбочила в четене.
ТЕЛК на детето  изтича на 11 май и естествено никакво писмо не съм получавала. Да отида ли да подам нова молба и тя каква трябва да бъде и трябва ли пак да искам от личния лекар документ за ТЕЛК-а?

Моля ако не  ви се пише едно и също, дайте линк къде да прочета, че не открих.
Мерси!
На мен ми е пресно в главата от миналия месец.Подава се нова молба и ксерокопие от стария ТЕЛК нищо друго.Може да го направи и друг с личната карта на майката.Писмото идва от 20 до 30 дни и датата е за след още 10-15 дни.Това ми казаха и накрая и ние влезнахме в тези срокове.Понеже и аз не знаех как става и докато разбера мина време и се получи почти месец прекъсване от изтичането на стария до явяването,но не ми дадоха прекъсване а директно дадоха продължение на стария.Казвам го да не те притеснява.Ако успееш да подадеш и в социалните молбата същия месец няма да имаш прекъсване( говорим за юни щом ТЕЛК-а е до май)

# 657
Здравейте, някой знае ли кога са датите за интервюто за отпускане на ресурсен учител?
за Бургас става въпрос...
къде мога да проверя...? Rolling Eyes

# 658
  • София
Здравейте,
исках и аз да питам за изтичане на ТЕЛк и подновяване,
понеже на сина ми изтече, аз се чудех дали знаете какво е необходимо, за да се поднови. Нямам предвид, чисто процедурно и административно, а дали за да излезе експертно решение ново, следва да има някаква промяна. Сина ми беше с вордена хидронефроза и дерматит, но няма никаква промяна или отежнение, добре си е. Има добавена астма, но се чудя дали ще вземат предвид само тази диагноза и при положение, че тя е няма да даде висок процент, не зная дали изобщо да се занимавам. Та въпроса ми е дали, изобщо има смисъл да подавам за ново решение?
Много благодаря предварително.

# 659
  • софия
     И моята дъщеря е с лека форма на астма и бъбречна операция. Миналата година и дадоха 20% за астмата, защото по малко не може. А за другото, ако не носех няколко изследвания с нестерилни урини, нямаше да дадат 50 процента. Но като заболяване бъбречните аномалии си дават по голям процент,  независимо от това дали е премахната аномалия или има действащ проблем. Така , че опитай. Аз пък трябва да подавам документи за двойните детски.
     Ще ме подсетите ли какви документи искаха?

Общи условия

Активация на акаунт