Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 443
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Ами да се оплача и аз #Cussing outИ Крум не ще да яде пюрета и каши.От няколко дни смених режима на следния :
2-3-кърма
5-6-кърма
9-кърма
1-пюре+ кърма
5-каша+ кърма
9-кърма
Не знам прегладнява ли или не му харесват пюретата, но в момента в който му сложа лъжицата в устата и настава див рев,иначе гълта, но реве. Мислех си дали пък лъжицата не дразни венците.
Долните не са му подути, а само страничните. Е кажете какво е това нещо сега.
Иначе съм решила като сменим времето и неговия режим да мине на лятно часово време, че ми е тъпо лятото да го слагам в 9 да си ляга newsm78

# 631
  • София
Днес пробвах да дам заешко.Е няма такава погнуса,после отказа да яде даже любимото си.

До сега от месата съм въвела само пуешко,дали мога да въведа глутен или трябва да изчакам да въведа още някое месо и жълтък?

# 632
Днес пробвах да дам заешко.Е няма такава погнуса,после отказа да яде даже любимото си.

До сега от месата съм въвела само пуешко,дали мога да въведа глутен или трябва да изчакам да въведа още някое месо и жълтък?

Moже да въведеш глутен, ама изчакай малко след заешкото, да не е утре  Wink
Аз жълтък ще въвеждам в 9 месец, нашата педиатърка така съветва.

# 633
Така като ви чета откривам, че моите бебета май са доста ящни  Thinking - на обяд изяждат по едно 190-грамово пюре + кърма, колкото поемат. След обяд кашата им е от около 250гр. и реват за още. Преди обяд са на две кърмения+ плодово пюре. Ядат всичко, без претенции. И на всичкото това ядене единия близнак не е качил и грам този месец и тежи 6,700  Thinking, а другия е наддал 400гр и е съответно 7,500.

И двамата с такова настървение сучат, че дори не смея да си помисля как ще ги отбивам, а така ми се иска вечеее... Rolling Eyes

Не мисля, че постригването оказва влияние на гъстотата на косата - щерката имаше пух като бебе, но постепенно й се сгъсти косата. До сега съм я постригвала точно 1 път  Peace, а вече много трудно прокарвам гребен в косата й.

Честита ви първа пролет!

# 634
  • София
Здравейте момичета.
Честита пролет. Дано скоро тя наистина напомни за себе си.
С риск да ме обвинят в дискриминация Laughing и да бъда смешна на някои, но аз определено се страхувам от момента, когато трябва да отбия бебето. Той толкова е свикнал нощем така да се успокоява, че абсолютно нищо друго не е в състояние да го усмири. Нито биба, нито люшкане на ръце. Даже още повече се озлобява и реве с пълно гърло, ако само си помисля вместо цица , да му пробутам биба. Ние ще заминаваме края на юни в чужбина за няколко дни и мислех да не взимаме бебето с нас, но ако дотогава не го отбия, въобще незнам как ще изкара без мен или по-точно баба му как ще изкара нощите.  Sick
Иначе той си хапва с голям апетит пюренца и каши. Досега нищо не ми е отказал. През деня се кърмим само сутрин и вечер и евентуално още един път, но все по-рядко вече.

Ани, аз също съм на мнение, че момиченцата сами трябва да решат, дали искат да имат обички или не. Повярвай ми, този момент идва толкова бързо. На моята Дара тази година й пробихме ушите. Тя сама ме помоли затова. Наясно беше, че иска да има обици и беше много щастлива. Е, имахме малко проблеми, докато я убедим да пробием и второто ухо Laughing , но след това много се радваше на обичките и на всички ги показваше с голяма гордост.

Red Shoe много е вероятно да е от зъбите. Дъщеря ми преди всеки зъб стискаше устата и беше невъзможно да й набутам и една лъжичка . И внимавай с маймунджулуците, когато го храниш, защото те толкова свикват да им се прави театър докато ядат, че после без театър не искат. Laughing Ние и до ден днешен с щерката разказваме приказки, докато яде. Голям срам. Crazy

Misleto  и на Марио не му хареса заешкото на Хипп. То е малко гъстичко и лепкаво . Аз обаче го разредих с кърма и така го прояде и много му се понрави даже.

# 635
Не знам прегладнява ли или не му харесват пюретата, но в момента в който му сложа лъжицата в устата и настава див рев,иначе гълта, но реве. Мислех си дали пък лъжицата не дразни венците.
Долните не са му подути, а само страничните. Е кажете какво е това нещо сега.
Според мен е от зъбки, пробвай с по-студено пюре. На Алекс му помага, явно му облекчава болката, пак проплаква като захапи лошо, но все пак си го изяжда. Или с мека силиконова лъжичка, ако имаш.

# 636
  • София
Момичета, забравих да ви попитам как точно се слагат тези колекторчета за урина на момченцата. Явно аз нещо не правя както трябва, защото вече трето колекторче изхабих и не събрах и една капка. Слагате ли им памперса, след като им поставите колекторчето или го оставяте без. Сори за въпроса, ама ми е належащо. Още от миналата седмица се дебнем и не мога да му дам урина за изследвания. Той иначе, когато не трябва ме опишква цялата, а сега стиска и не дава. Laughing

# 637
И за не успях да се справя с колекторите, та го оставих около 30-40 мин без памперс и дебнах един ден, ама имаше много смешна и полезна идея на една снимка, преди няколко поста Mr. Green

# 638
При нас с колекторчето много лесно се получи за 10 мин. след като се събуди и даже събрахме много материал  Laughing Просто пишлето влиза навътре и залепям с лепенките, отгоре слагам памперса. Дано успееш следващия път  Peace
За подстригването и аз съм скептично настроена - според мен си е до ген. Така или иначе ще си изпада бебешката косичка рано или късно, но не вярвам да има значение за в бъдеще подстригването.

# 639
jenap, обикновено слагам колекторчето след сън. Събужда се, измивам го скорострелно и залепям и до няма и 10 минути и е готов. Изобщо не му слагам памперса, държа го по голо дупе, може и да го наметна с нещо, разхождам го, говорим си и така.

# 640
Така като гледам доста бебчета са в злояд период. Аз мислех, че е само при нас.
София иначе както споменах си хапва доста, но от няколко дни с кашите и пюретата имам голям проблем. Иначе мляко може да яде до пръсване. Ако в пюрето няма морков хич не го и признава.
От няколко дни се е научила да плюе пюрето и дори много се забавлява с това, че аз се ядосвам. Но сега като казахте, че може да е от зъбки се надявам да е така. Защото си е кисела, а пък няма и помен от зъб.  newsm78

За кръщенето да ви кажа аз съм в голяма дилема. Моя мъж е абсолютен атеист, а аз не бих казала, че съм най-ревностната християнка. Бе не съм много вярваща, така да се каже. При вас как е? Заради традицията ли го правите или защото сте вярващи наистина?
Но роднините все ме питат кога ще правим кръщене и все на мен се пада честта да обяснявам.  Освен това има един човек, който ако правим някога кръщене безусловно ще бъде той нейн кръстник. Той е лекар и направи адски много за Софи, когато беше най-зле и продължава да прави. И знам, че страшно ще се зарадва на такъв жест, но пък това не е аргумент пред моя мъж.  newsm78

# 641
Либи,според мен за кръщене докато е малко детето трябва да вземете решение и двамата.В крайна сметка,ако мъжа ти е крайно против не насилвай нещата.Порасне ли детето то само ще  реши дали да се кръсти.Останалите хора в слуачая са без значение.А колкото до уважение към конкретния лекар винаги можеш да покажеш,дори и нищо да не казваш:) Та ако за теб е важно да е кръстена Софи и се убеди и таткото в това-направете го.Аз искам да кръстим Савинка живот и здраве.Таткото също.И ще го направим заради нея и защото ние държим на този етап на това,а не заради самата традиция.Не че ще се откажем от един повод за празнуване Wink,но смисъла е в самото тайнство Simple Smile Дори ми се искаше на Именния и ден,но 5 декември не ми се стори най-подходящото време за това и за малко бебе,после минах през варианта за други църковни празници през лятото,но май ще е близо до Рожденния и ден:) (това заради прагматични причини).Да сме здрави само и това ще дойде:)Но съм си набедила дори и рокля-хихи.Сърце юнашко не трае!
Да ви кажа и аз мисля да давам 2 пъти за деня каша,дори сега давам,но по-малко от цяла порция.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 17:33 от Лунен сън

# 642
Абе права си, Бори. Така е, абсолютно.
А този човек, за който говоря е и наш много близък приятел, но все повтаря - аз ще стана кръстник на Софи. И направо ми идва даже заради него да направим кръщене. Но пък като се замисля е тъпо да го правим само заради това.  ooooh!

# 643
Просто,ако го правите-нека е той,ако не-ще му обясните възгледите си.Но аз съм-ЗА,но не искам да го налагам,човек трябва да го чувства.  Heart Eyes

# 644
Не че съм много вярваща, но съм християнка и искам и детето да е християнче.
Предпочитам да изчакаме малко, за да може евентуално да има някакъв спомен, да не е съвсем бебе, за това на този етап не го планираме.

Общи условия

Активация на акаунт