Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 512
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Честит 8 март!!!Пожелавам на всички да бъдат много желани и обичани съпруги,и най вече добри майки. newsm67Мимози  bouquetчестит рожден ден!
Исках да почерпя за двойния ми празник...днес имаме годишнина от сватбата marriedно немога да сложа картинка Embarassed,чувствайте се почерпени newsm38.Та по повода да се оплача и аз от мъжо Mr. Greenне само че не чува бебка като плаче,а и много претенции има напоследък,за чистене,готвене и т.н. #2gunfireмрън мрън постоянно,но не му оставам длъжна и аз де,той мрънка аз директно започвам да викам и така накрая аз излизам лошата ама свикнах вече,да си мрънка не съм октопод ,нито мога да се клонирам и да съм хем на разходка Mr. Greenхем да готвя,да чистя,да приспивам,да гладя и т.н.Ох много сложно с тез чурки...с момиченцата си е по лесно.
Да питам след като съм дала овесена каша и попара,сега мога ли да дам грис newsm78и как се приготвя?А въпросните малини,ягоди от кога могат да се въведат,загледах се в едни пюрета ама не смея май още да и дам.И...само предполагам не съм още много сигурна,но май беба прави някакъв обрив от  термо лъжичката на Нуби,от вчера и давам с друга лъжичка и бузите и не са зачервени както след всяко хранене.Ще видя занапред как ще е.Приятно изкарване на празника  bouquet

# 91
Айде отчет от днешната консултация - 8700 гр (+200гр) и 67 см (+2см). Много добре каза лекарката, почвай попарите.
И Ивет има нещо като обривче на бузите, едни ситни пъпчици. Мажа с д-р Тайс, ама не минава. питах днес педито, тя вика мажи с кремче, те са им чувствителни кожите, ще мине Thinkingголям съвет ми даде.
За нашия тати споделих вече. Ама сутринта даже забрави да ми честити празника. И като тръгваше за работа викам Мило, честити ми сега, да не се срамуваш после по телефона. Горкия, много неудобно му стана. Ама хич не са досетливи тези мъже.
Айде, весел празник  Hug

# 92
Аз пак за забелването  Crazy - на хирург като се ходи с упойка може ли да се действа? Аз без не давам... То дано не се стига до там де... Сега пак ще чета темата за Фимозата, че нещо се спекох...

Оооо, задължително с упойка, ако се налага! Кори, виж тоя линк, дето го пуснах сутринта - двама специалисти (педиатър и детски хирург) коментират темата доста подробно (лично аз пропусках много от мненията на майките, но техните ги четях с интерес). Фимозата в много редки случаи е патология.

Коригирам - мислех, че д-р Оги е уролог, а той е детски хирург Wink

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 17:37 от Cambozzola

# 93
За удобство на мъжките майки копирам мнението на доц. Бранков по отношение на пишките:

Здравейте всички,
Бих желал да изложа кратко и на достъпен език съвременните схващания по въпроса за детската фимоза. Те са в унисон с мненията на водещите школи и ще бъдат база, върху която в България ще изградим консенсус за единно поведение. Няма да сбъркам ако кажа, че редица принципи в българската педиатрия и хирургия (урология) са доста вкостенели. Медицината обаче е динамична наука. Ангажираме се да следим и осъвременяваме темата.

Фимоза (от старогръцки – намордник или захлупник)
Слепването на кожичката (препуциума) към главата на пениса (гланса) е ФИЗИОЛОГИЧНО явление. Кожичката изглежда като хоботче на слон и има нормален вид. Детето свободно уринира. До към  четвъртата година слепналата кожичка се отлепва постепенно в 90 % от случаите. По време на естествената сепарация се отделя секрет подобен на белезникави перли, които НЕ са възпалителен процес. Ако при уриниране препуциумът се издува като балонче, това е НОРМАЛНО и говори за естественото разделяне. Понякога този процес продължава до пубертета, когато момчето само довършва процеса на отлепване.

Насилственото забелване в бебешка възраст води до травма на кожата, нарушение на нормалното клетъчно срастване, увреждане на сетивните нерви на гланса, гъбично или бактериално възпаление (баланит) и деформация на кожата (склерозит). Подобна инфекция се наблюдава и при проходили деца, които все още стоят с памперси (амониев дерматит).
Това е Патологична фимоза, която възниква в около 2 % от децата и рядко е първична, а предимно вторична – вследствие неумели или повторни опити за забелване, инфекция или лоша хигиена. Кожичката стои като купол, с характерния релеф на дървесна кора, с нарушен цвят и възпалително променена. В центъра на грубия препуциум има много малък отвор на върха, през който урината минава трудно. Всяка манипулация е болезнена.

Проблемът фимоза е обект на хирургични спорове, свързани с хипердиагностика на едно нормално състояние или свръхактивност при поставяне показанията  за хирургично лечение. Има два основни подхода:
-   обрязването (циркумцизио) е било доста разпространено докъм края на 90-те години, не само по религиозни, медицински, но и по т.н. „хигиенни” показания. Дълго време то е било рутинна (и доходоносна) практика. Сега се приема, че премахването на кожичката унищожава сетивните нерви в нея, които играят важна роля в сексуалната наслада. Последното може да ви се струва несериозно, но става дума за стабилното продължение на човешкия вид.
-   В бившия соцлагер се прилагат частичните пластики, до голяма степен поради идеологическа забрана за обрязване, което се е извършвало от непросветени ходжи при лоши хигиенни условия.

Съвременните постановки по отношение на кожичката на пениса мога да синтезирам така:
-   Слепването на препуциума към гланса (т.н.фимоза) е нещо нормално и не трябва да се забелва насилствено  - правилото Do not touch.
-   Всеки опит за амбулаторна или оперативна аблация да се счита за грешка в медицинското изкуство.
-   Да се поддържа хигиена на пениса,  така както и на цялото тяло (или според думите на един от световните експерти – както се поддържа хигиената на окото). Измиването на генителите да става с финни бебешки шампоани (да се избягва сапун) с нежни движения на ръката по пишлето.
-   В случай на вторична инфекция и възникване на патологична фимоза да се опитат първо консервативни методи (антибиотични, противогъбични или кортикостероидни кремове). Втриванията на кортизонови кремове е особено препоръчително при т.н.фимозен пръстен (препуциална фимоза).
-   Стриктно да се уточнява нуждата от оперативна корекция.
-   Просвещаване на родителите и научно убеждаване на медицинското съсловие.

# 94
  • Miami
Кори, тези бисквити на Плазмон са мн сладки.. не може ли да им даваме от обикновените - на Житен дар и т.н. Захранен е с глутен вече
Да, наистина са много сладки. Не знам дали може от другите, но защо да не може  Thinking Взех Плазмон, защото се разтопяват за секунди, а беба като отприщи едно гърло и всяка секунда ми е ценна   Laughing Ако някой пробва с други бисквитки, моля да сподели.

Cambozzola, благодаря за инфото. Точно тази тема ще чета(когато имам време, че баткото е във фаза лудост отново  Crazy )

# 95
  • София
Йоан е с напълно забелена пишка от втория мес.Направи го частния педиатър като го забелваше по-малко  всеки четвъртък когато идваше на посещение и когато стигна до долу ми каза да започна всяка вечер след баня на сухо да го забелвам изцяло и да почиствам.Според него малчо имаше много малка дупчица след изписването и това било проблем.Не съжалявам че го забелихме ,защото според мен така е по-чисто и лесно,въпреки че бях изчела всички теми за и против.Изпитвам ужас ако се наложи да го режат или ако се възпали сладката ни пишоранка  Laughing.Не ми се струва нормално по 10-12 г да ходи с незабелена пишка,при положение че сега на тези години има и секс правещи момчета и момичета хихихи

# 96
  • в рaя
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!
http://www.clip4e.com/play_tchestit_8_mi_mart.htm

# 97
Само се чудя, не е ли мръсна водата в коритото, че точно там забелвате / тези, които го правите, разбира се/?   

Защо да е мръсна водата? Напротив, точно там си му я мия бубата. Аз не виждам логика след като го изкъпя тогава да я забелвам и да я мия. По принцип самата буба си има смазка, незнам как да го обясня, може би като естествено овлажняване. Имам познати, които така на сухо татито да се прави на майстор и така забелил бубата, че чак кръв пуснало и не се прибирала кожичката, а останала дръпната и айде на бързо в спешното. Все си мисля че ако стане (дано не става) беля водата ще помогне. Поне на мен водата при болка ми дейста много добре. А и след като го изкарам от коритото е кошмар. Започва се с ревове защо съм го изкарала от водата (жесток кеф става в коритото) и защо представи си му дърпам ръцете да го обличам. Голяма борба е в периода след изваждането от коритото до слагането на цицата. Не съм чела нищо като информация, а може би трябва, но не смятам че правя нещо грешно. Гледам максимално да е безболезнено и ефективно. Ако той не беше подскочил в коритото в момента на забелване сигурно и ние до никъде нямаше да сме стигнали. Той в коритото не се спира, докато не изплиска водата от вътре няма мира.

# 98
Да, наистина са много сладки. Не знам дали може от другите, но защо да не може  Thinking Взех Плазмон, защото се разтопяват за секунди, а беба като отприщи едно гърло и всяка секунда ми е ценна   Laughing Ако някой пробва с други бисквитки, моля да сподели.

Aз давам на джиджи бебе или нещо подобно беше името,купувам ги от бебеборса турски са и на мен ми допадат,също и сухарите им ползвам за попарката.ама вие за какво ги ползвате тези бисквитки?Аз и давам да си гризка,макар че една приятелка ме съветва направо да и ги давам като следобедна закуска с млякото като каша да и правя newsm78не съм го правила обаче

# 99
  • Miami
Aз давам на джиджи бебе или нещо подобно беше името,купувам ги от бебеборса турски са и на мен ми допадат,също и сухарите им ползвам за попарката.ама вие за какво ги ползвате тези бисквитки?Аз и давам да си гризка,макар че една приятелка ме съветва направо да и ги давам като следобедна закуска с млякото като каша да и правя newsm78не съм го правила обаче
Гледах ги тия турските и им се чудих. Преди съм вземала един път за баткото, но не си спомням вкуса им, сладки ли са много? И те имат захар сигурно.
Лично аз Плазмон-а ги слагам вечер в млякото, за да я засити и да спи цяла нощ  Grinning Направо се родих като взе да спи така, че яко се бях сдухала от недоспиване.

След годинката на Жорко давах обикновени бисквити с кисело мляко и намачкан банан за закуска. Много е вкусно. А преди това съм давала бисквити Плазмон или други с АМ като каша. Даже може да пробвам, добре че ме подсети  Simple Smile 

Днес се опитах да дам попара, обаче без успех. Щом не е гладко пасирано, не иска да яде. Ще изчакам още.

Марина, утре пак ще е ветровито, точно слушам прогнозата Wink Hug

# 100
Айде и ние да се запишем с първо падане от дивана. Отидох да му правя пюрето за обяд и като се връщам за секунда изтръпнах - няма го на дивана, а аз съм сложила възглавници на пода и той се търкулил и доволно лежи на тях и ме гледа  Simple Smile Дано нямаме сериозни падания и за напред.
А вчера беше голям майтап - както си ядем кашата и мърка доволно се загледа в една точка и в един миг заспа  hahaha, а мама онемя. Та дремна си половин час и с омазана уста, а после като се събуди продължихме с яденето.

# 101
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ОБИЧАНИ, ЖЕЛАНИ, УВАЖАВАНИ И ВСЕОТДАЙНИ МАМИ

# 102
  • София
Запис и от мен и честит празник!

Ние днес бяхме на консултация - 8кг (+100г), 72см (+2см), не ни сложиха ваксината понеже мен ме болеше гърлото малко. Пращат ни на невролог заради това че не се обръща. Каза че и нищо да му няма, гимнастиката която ще му правят там няма да му навреди и ще стане по активен.
Друго което каза е че има къса юздичка и ни прати при стоматолог. Сега като се замисля може би заради това ни беше толкова трудно кърменето в началото. Каза че трябвало да се оправи докато е малък иначе ще започне да фъфли и няма да може да изговаря добре думите.
Следобеда ходихме на уролог - сега да хвърля малко светлина в спора, който сте подхванали. Докторката каза че до 1год няма смисъл нищо да се прави - дори да сте забелили пак може да се срастне и задължително трябва да се ходи на уролог към 1-2г възраст. Моя обаче не можа да го забели - опита се обаче 1. кожичката му започна да се цепи и да кърви и 2. каза че има някакъв ринг на пишката който пречи да бъде забелена до долу. Каза че би трябвало да се оправи но ако не се оправи ще трябва да се обреже при което аз бях  #Crazy #Crazy #Crazy После каза да се резне малко, та не разбрах де в крайна сметка, ама има време. Иначе ни даде кремче за пишката и каза да я мажа 10 дена
Каза че задължително пишката се забелва на сухо. Не трябва да е мокра понеже се наранява така. Тъй че тези дето писахте че по време на баня правите процедурата - имайте го в предвид.

# 103
  • Бургас
Но те имат яйчен прах или нещо подобно май newsm78
За пишката-Миши е със забнелена още от 2 рия месец-стана лесно,без усилия от моя страна и само го почиствах. Naughtyно баткото още не ми е забелен-опитвам се да му придърпвам кожичката,но го боли и оставям.Ще изчакам до 4 год. ако дотогава няма проблеми baby_neutral

# 104
Следобеда ходихме на уролог - сега да хвърля малко светлина в спора, който сте подхванали. Докторката каза че до 1год няма смисъл нищо да се прави - дори да сте забелили пак може да се срастне и задължително трябва да се ходи на уролог към 1-2г възраст. Моя обаче не можа да го забели - опита се обаче 1. кожичката му започна да се цепи и да кърви и 2. каза че има някакъв ринг на пишката който пречи да бъде забелена до долу. Каза че би трябвало да се оправи но ако не се оправи ще трябва да се обреже при което аз бях  #Crazy #Crazy #Crazy После каза да се резне малко, та не разбрах де в крайна сметка, ама има време. Иначе ни даде кремче за пишката и каза да я мажа 10 дена
Каза че задължително пишката се забелва на сухо. Не трябва да е мокра понеже се наранява така. Тъй че тези дето писахте че по време на баня правите процедурата - имайте го в предвид.

Защо да се наранява във водата??? smile3506 Все пак ако наистина е така, ще спра да я правя тази процедура там.
За забелването и срастването има такова нещо, но в крайна сметка самото "забелване" и мъжът ми си го прави в банята като се мие. То си е нормално да се срастне при липсата на тази процедура. Аз и на малкия забелязвам, че понякога кожичката не е толкова забелена колкото предната сецмица примерно. Обяснявам си го със растежа на бубата. Знам ли  newsm78
Това насилствено забелване до кръв НЕ. Ако някой причини това на детето ми повярвай ще го набия и хич не ме интересува ако ще и президента да е  Crossing Arms
Свекито каза че навремето понеже явно никой не е обяснявал тогава, та са водили мъжо на хирург на 1.5г и са го цепнали по бубата и имал 2 конеца даже. Осен ако няма някакъв сериозен медицински показател, който неможе да се оправи без хирургична намеса, детето ми няма да бъде подложено на такова нещо. 

Общи условия

Активация на акаунт