Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 529
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
На мен също ми се струва неподходящо издърпването на кожичката да става в коритото - понякога е с наакано дупе, понякога пишка във водата. Не ми се струва хигиенично и не почиствам по този начин, защото ме е страх да не вкарам инфекция.

adelina_bg, направо настръхнах от това, което пишеш. Честно казано, сигурно ще счупя ръцете на някой, ако почне да дърпа пишката на сина ми така, че да кърви (съжалявам, ако звуча грубо, но това направо ме потриса!). Прочети нещата, които съм постнала по-рано, темата за хигиената на пениса и фимозата - както казах, специалисти коментират там, трима на брой.

# 106
На мен също ми се струва неподходящо издърпването на кожичката да става в коритото - понякога е с наакано дупе, понякога пишка във водата. Не ми се струва хигиенично и не почиствам по този начин, защото ме е страх да не вкарам инфекция.

adelina_bg, направо настръхнах от това, което пишеш. Честно казано, сигурно ще счупя ръцете на някой, ако почне да дърпа пишката на сина ми така, че да кърви (съжалявам, ако звуча грубо, но това направо ме потриса!). Прочети нещата, които съм постнала по-рано, темата за хигиената на пениса и фимозата - както казах, специалисти коментират там, трима на брой.

Еееее ти ме уби. Как ще си вкарам детето наакано в коритото  newsm78 newsm78 newsm78 Ако е наакан първото което правя е да му избърша дупето с мокри кърпички преди да го вкарам в коритото.  Ужас  doh doh doh Коритото се мие старателно с гъба и сапун след всяко къпане вечер и се прибира да съхне.
Абе майки в каква вода и как си миете децата, че смятате че коритото и водата в него са нещо мръсно???  doh doh doh

# 107
Аз пък, честно казано, не съм против обрязването, да не кажа, че ми е минавало през ума.

# 108
agnesana, ами и аз му изчиствам дупето с мокра кърпичка, но за мен това не е идеално чисто дупе. Примерно, ешерихия коли са бактерии, които живеят точно в дебелото черво и екскрементите и не са толкова крехки, та мокра кърпичка да ги убие.

Без да съм вманиачена на тема хигиена, предпочитам да извършвам процедурата по почистване на пениса извън коритото. Което не те задължава да правиш същото. Изказвам своите съображения. За мен водата в коритото не е достатъчно чиста.

# 109
Искам да попитам дали някой  дава Лактана Био 2 на бебчо?

# 110
Аз също избърсвам дупето ако сме я свършили преди банята. agnesana - недей с този тон мила, мисля , че Cambozzola не се е изразила правилно. Пишлето почиствам по време на баня, но всъщност то не е във водата от коритото, а тати ни полива с чиста водичка докато го обработвам. Дано успеем по-лесно и бързо да забелим пишлето, че си спомням ясно какъв зор видя брат ми на около 6 мес. след като се замърси от не добро почистване.
Ади, чак сега ли видяха скъсената юздичка, нас ни пратиха обаче не на стоматолог, ами на УНГ - мисля като се постопли малко и като минат тези грипове да отиваме да я цепнат , че колкото по-рано е по -добре.
* Докато се включа Cambozzola е обяснила какво има предид

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 10:15 от floral dream

# 111
Извинявам се за тона, може би съм била малко по груба от необходимото  Peace  Ние също с чиста водичка от каничката мием бубата, че то как иначе, но ми е странно как на "сухо" се поддържа хигиената на бубата на бебето  newsm78. Извинявам се, не казвам че аз правя всичко перфектно, но просто ми е адски странно. Докато му мия бубата я и забелвам. За мен процедурата е една. Смъквам кожичката и измивам!!! Не съм натискала или избутвала или нещо такова. Просто смъквам кожичката на долу до колкото е възможно да се смъкне и мия. Все пак моля ви да ми обясните как го правите това на сухо. Наистина ми е любопитно. Както казах по назад в постовете си моя син не се спира на едно място и постоянно "хвърля гюбеци" и благодарение на тях сме забелили до това положение бубата. Предполагам в този вариант може да се каже че се е получило насилствено, но аз единственото, което съм направила е да държа кожичката на бубата в едно положение, останалото го свърши бебо.
Все пак повтарям, че съм твърдо ПРОТИВ насилственото "обелване" на бубата, да не говорим за обрязването. Чак тръпки ме побиват като си помисля, че някой може да причини това на детето си.

# 112
Доколкото разбирам, лекарят, съветвал adelina_bg, е имал предвид самото напъване за забелването да става на сухо. Но тъй като ние не напъваме, а само почистваме - няма как да го правим "на сухо" - при нас целта е да почистим и затова издърпваме леко кожичката назад.

# 113
Искам да попитам дали някой  дава Лактана Био 2 на бебчо?
Аз давам Лактана Био 2. Преди това давах единичката. Кажи какво те интересува.

# 114
Доколкото разбирам, лекарят, съветвал adelina_bg, е имал предвид самото напъване за забелването да става на сухо. Но тъй като ние не напъваме, а само почистваме - няма как да го правим "на сухо" - при нас целта е да почистим и затова издърпваме леко кожичката назад.

newsm10

# 115
zkostova77, ние сме на лактана био 2 и съм много доволна. То ние сме от 2 -рият месец на лактана. В началото бяхме на фризолак-много бях недоволна-акаше постоянно рядко, много зелено и миришеше. Педито ми препоръча лактана и се родихме-нормално ако, нормална консистенция, миризма и цвят.

# 116
zkostova77, ние сме на лактана био 2 и съм много доволна. То ние сме от 2 -рият месец на лактана. В началото бяхме на фризолак-много бях недоволна-акаше постоянно рядко, много зелено и миришеше. Педито ми препоръча лактана и се родихме-нормално ако, нормална консистенция, миризма и цвят.
Ние бяхме 2 месеца на Лактана 1, и от 2 дена минахме вече на Лактана 2, но страшно ми се запече и акото стана тъмно зелено, клонящо към черно(все едно желязо пие). Мисля си че е от млякото, изглежда по-гъсто и незнам какво да правя. Разтварям го добре, давам си му в съотношение 180мл вода - 6 лъжички. А може би някъде и да бъркам

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 11:08 от zkostova77

# 117
Добро утро на всички! Преди и ние имахме много трудности със забелването на бубата на Никола, но една позната ме посъветва да го правя след баня на сухо-резултатът беше до два дни-почти изцяло забелени сме вече,текна кръв наистина,обадих се на педиатърката каза,че е съвсем нормално-Никола нито го е заболяло,нито нищо.Всяка вечер я забелваме -той не усеща нищо.Общо взето вече не ми е така притеснено за това,вече няма кръвчица,няма нищо.
Въведох Глутен вече-купих на Ники кус-кус на ПЛасмон -много му харесва и си го хапва с удоволствие.Също така ядохме и кисели от вишна и лимонче и също много му хареса на детето.Взех една глутенова каща на Хумана с банан,грис и овесени стърготини-страхотна е и малкия остана доволен от новото си разнообразно меню Simple Smile Всичко си капва с желание.Ядохме и пилещко месо вече,бях купила и заешко-но не му се понраави особено и не искам да го насилвам,Нямаме странични реакции от нищо.Мога да Ви се похваля с това, че най-накрая Ники започна да се обръща-явно най-накрая му дойде музата Simple Smile Joy толкова се успокоих, че не е истина. Много исках да ви се похваля -нали все това ме притесняваше да не изоставаме-за сядането още си се клатим,но вече съм по-спокойна Simple Smile

# 118
При нас е доста относително, понякога той се събужда, понякога аз... обаче напоследък спя като пън и доста често той ме събужда, за да се отместя и ми подава малката. Обаче после си заспива и дори и да бърборим хич не ни отразява  Crazy
Ние се записахме с второ падане, доста се изплашихме и двете, но мина бързо. Само за секунди отидох до 00 и я заварих под масата, пищейки! А бях я заградила...
Честити зъбчета на всички. Да излизат бързо и лесно и да не тормозят бебоците! Ние нямаме никакви признаци за зъбче, само кривенето, което си е вече от доста време.

Аз да ви попитам - всички бебоци ли вече бърборят "мамама" и т.н. Моята буба изобщо не казва никакви срички, само някакви звуци като "ааа", "ббб"...

и ние сме така, а в началото казвахме "агу" ,"абу".... Сега само викаме "aaaaaa" и много рядко казваме "га" или "не". Даже малко се притеснявам. Sad

Аз да ви питам от 10 дни захранвам с месо, все още не съм вкарала жълтък, дали мога да давам вече каша или трябва да изчакам да  е след жълтък. Вашите бебчета спят ли повече от както им давате каша, че ние почнахме да се будим на по 2 -3 часа през нощта и си мисля, че не ни стига кърмата?
Ние за жалост нямаме никакъв режим,  вие как сте?

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 11:12 от kamitoooo

# 119
  • София
Явно не съм се доизказала правилно, но жената спря да забелва пишката точно защото започна да се цепи и леко да кърви и каза че не може повече засега. Малкия не го боля, хилеше се през цялото време. Сега мажа с кремче вечер след баня и ще видим след 10 дни, но определено и уроложката каза че няма да прави нищо насилствено докато кърви. Ако всичко е нормално процедурата не е болезнена и НЕ трябва да кърви.

floral dream за късата юздичка и аз се зачудих защо чак сега я видя педито  newsm78 и не знам защо ме прати на стоматолог? Ще ида на стоматолог пък той ако реши ще ме прати на УНГ. Но определено трябва да го направим скоро това докато е още малък.

Вчера забравих да кажа че вече имаме 3 заместени хранения - вече в 9 давам попара, много я обича.

Доколкото разбирам, лекарят, съветвал adelina_bg, е имал предвид самото напъване за забелването да става на сухо.
точно, но при нас до вчера дори главичката не се беше показала

Тъй като гледам май само моето бебе не се обръща smile3516, може да прави всичко друго, включително си седи съвсем сам без опора и без да пада, стои изправен опрян с ръчички без да го дръшам, подава си неща от едната ръка в другата, но това пусто обръщане не го можем. От вчера почна да прави опити да се завърти от гръб по корем сам но засега неуспешни, а като се опитам да му помогна се сърди. Дано тая гимнастика да ни помогне.

Общи условия

Активация на акаунт