Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 489
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Не,agnesana,не съм склонна да пия химия  Naughty ,а и тези хапчета имат много странични ефекти-прилошаване ,гадене...НЕ!
С големият ми син се отбивахме около месец и половина-два-постепенно намалях кърменията и количеството,но сега като че ли нямам такова търпение Confused

# 586
Либи, в Испания мисля, че Pampers се казват Dodot. Ето това са, ако не съм се объркала: http://www.dodot.es/panales-dodot-activity

Иначе има една верига супермаркети - Меркадона, които имат собствена марка пюрета и такива бебешки неща и не са скъпи. Пюрета има на една марка Nutriben, както и на Nestle. За други в момента не се сещам. Тези Nutriben имат и млека, има и някакви млека на Nestle, но нали мляко не е добре да се сменя, така че по-добре си вземете от тук. Но за памперси и пюрета не се притеснявай - със сигурност има.

Вили, аз съм страшно очарована от Клисурския манастир, много е красиво. Знам също и, че Соколския манастир (близо е до Велико Търново) е много красив, но там не съм била.

Ние сме решили да не кръщаваме малката на този етап.

По темата, заради която се разрази спор само искам да кажа, че и аз съм кърмила доста малко и честно казано ми беше страшно неудобно и не ми харесваше и не съм усещала този момент като кой знае какъв момент на близост, беше ми по-скоро неприятно, но след като доста хора го усещат така не виждам нищо лошо в това. Хората сме различни и не може да усещаме нещата по един и също начин, но не разбирам защо трябва така да се нападаме заради това. Аз разбирам останалите и така би следвало да бъде според мен. Ако на някой му харесва нещо е нормално да му е трудно да се откаже от него. Само това исках да кажа и няма да се изказвам повече по темата.

Hug Hug Hug

# 587
Не,agnesana,не съм склонна да пия химия  Naughty ,а и тези хапчета имат много странични ефекти-прилошаване ,гадене...НЕ!
С големият ми син се отбивахме около месец и половина-два-постепенно намалях кърменията и количеството,но сега като че ли нямам такова търпение Confused

Ти си знаеш, аз само предложих като вариант. Това все пак са лекарства и се прилагат в краен случай. Аз съм твърдо против приемането на лекарства ей така за всеки случай  Naughty То ако имаше как изобщо да не ги пием тия химии добре щеше да е. При мен просто това беше УЖ решението, понеже много ми се беше насъбрало в началото. Недоспиване, проблеми с бебето (бяха ме шашнали в родилното, че малкия е много зле с дишането), хипер лактацията - непрекъснатото цедене, жегата (неможело климатик при бебето!!!!), болката от секциото (колкото и да се държах, ми болеше си), непрестанните съвети от ляво и от дясно. В един момент бях луснала и ми беше писнало. Това беше причината да стигна до лекарство, но както казах вече, пих само 2 дни по половинка, а трябваше цяла седмица да пия. Ако бях спазила предписанието незнам какво щеше да стане.
Другия вариант е да цедиш и на кекс както беше казала една мама тук във форума.  Hug
Моята рецепта за кекс е без мляко, така че бих препоръчала крем карамел - ще е супер подхранване  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 588
Били сме на 2 кръщенета в Соколския манастир. Самият манастир е хубав, а на близо може да се отседне в Етъра, Габрово, Боженци също, макар да е малко по-далече. Около него има и други места с прекрасен селски туризъм. Обаче не е съвсем близо до Велико Търново, до Габрово е близо.

Дряновският манастир е прекрасен, но има много туристи, направо цели рейсове се изсипват, поне в пътите, в които сме ходили винаги е било така.

Кръщене може да се направи и в църквата в Трявна, там пък места за отсядане бол, а самата църква е много симпатична. Ние там се женихме   Crazy и може би един ден там ще го кръстим, но на този етап не сме почнали да го мислим. Даже мисля, живот и здраве, да остане за следващата пролет.

Момичетата от Варна пък какво има да му мислят, толкова е хубава църквата св. Атанасий (нали така се казваше красивата бяла църква в малките улички зад центъра), миналата пролет там кръщавахме едно детенце, много беше приятно, а градината е приказна. Там също ни е вариант, но е малко на вражеска територия  Mr. Green

# 589
Да, вярно, че Соколският манастир не е съвсем близо до Велико Търново, малко по инерция съм го написала това. Мерси за поправката, red shoe Simple Smile

# 590
Другия вариант е да цедиш и на кекс ....
Mr. Green Mr. Green Mr. Green мъжо не дава,свиди му се-той си пие кърма на поразия Joy Joy Joy

Момичетата от Варна пък какво има да му мислят, толкова е хубава църквата св. Атанасий (нали така се казваше красивата бяла църква в малките улички зад центъра), миналата пролет там кръщавахме едно детенце, много беше приятно, а градината е приказна. Там също ни е вариант, но е малко на вражеска територия  Mr. Green
вражеска,а Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Какво значение има къде ще е кръстено детето,нали е по-важно да влезе в християнството,а не колко е красива църквата Rolling Eyes Wink

ЛИБИ,мога ли да се вредя за снимка на Йоан или вече е късно...... Confused Embarassed Confused

# 591

Какво значение има къде ще е кръстено детето,нали е по-важно да влезе в християнството,а не колко е красива църквата Rolling Eyes Wink

E, разбира се, само си обсъждаме местенца  Laughing

# 592

E, разбира се, само си обсъждаме местенца  Laughing
OKI Wink в този ред на мисли може и ние да съчетаем почивка около май месец с кръщене.Били сме на повечето големи  манастири-най съм впечатлена от Соколския,Преображенския и Троянския манастир,има и един по-неизвестен ,но е много красиво и уютно-Килифаревски м-р .Иначе около Габрово и района има като че ли най-много манастири Grinning или ние поне в този район най-сме ходили Laughing Батошевски,Калоферски,Шипченски,Дряновски,Къпиновски,Калоферски манастир.

# 593
  • Miami
IR , относно намаляването и спирането на кърмата- чела съм, че за тази цел може да се използва Лицитин. Това е хранителна добавка, купува се от аптека. Пие се по 1, 3-4 пъти на ден за намаляване на лактацията, а може и по-сериозни дози за спиране. Лецитина се използва и против запушване на каналите. Все пак може да попиташ и консултант по кърмене  Peace Имаше теми във форума за употребата на лецитин.
Другото нещо, което съм чела за намаляване на лактацията е намазванена гърдите с извара след кърмене.  Не знам колко е ефикасно.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 08:26 от Кори

# 594
  • София
Лятото ходихме до Троянския манастир - много е красиво и има подходящи места за отсядане и почерпка наоколо, ние мислим евентуално там да го правим, но още не сме сигурни. Иначе Мишанка плануваме да сатне християнче на годинка, през август или септември.

# 595
аз не искам да вкарваме и да возим бебо в самолета, а просто дали ще ни вземат и коша сложен в летнийа кош на количката.честно - не сме звъняли, защото май не можем да се разберем с тукашните белгийски уиз еър , а в бг не можем да звъним и няма мейл за връзка.
ей, нашия Йони днес за първи път не е акал целия ден.вчера късния следобед яде овесена каша и днес няма ако,а принципно ака по 3-4 пъти на ден когато е на кърма само.дано утре се изака....
velma, ние ще ходим до Германия през април и проучвах въпроса, тъй като ще си взимаме коша за кола в допълнение към количката (не се ползва заедно с нея, но ще ни трябва за там). Та, информацията, която събрах е, че можем да си го чекираме като багаж. Смятам да го опаковам добре с това фолио, с което опаковат куфарите, и така. Не мисля, че може да го вземем в самия самолет. Количката ще я приберат стюардесите на влизане в самолета.

# 596
О момичета, благодаря ви за инфото, златни сте.  Hug
Тя майка ми ми казва, че памперси има само Додот, аз й викам - ква е тая измислена марка, за първи път ги чувам, не може да няма памперс.  Joy Но тя така или иначе е взела от тях вече.
За Мерканода знам, че ходят, ще й кажа да мине да види за пюрета. Може и на Нестле, а в краен случай ще си ги приготвяме, кво пък толкова. Млякото ще си нося от тук, няма как. Но се изненадвам, че има толкова малко марки бебешки неща там  newsm78

За намаляване на кърмата - аз взимах рицинус 5 СН за увеличаване, а за намаляване мисля, че е 15 СН. Също знам за компреса със зелеви листа, че води и до намаляване на кърмата.

За бебчетата, понеже се появиха и други мами, които искат да бъдат добавени - няма никакъв проблем, хайде да кажем до утре на обяд ако има още някой нека да праща и ще бъдат добавени бебчетата, но най-накрая. Извинете, но е страшна занимавака пак да ги местя по азбучен ред.
Моля пращайте на anarchy_nadia@abv.bg
Моля ви, пращайте ми снимките и инфото на мейла, не на лични съобщения.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 10:12 от Либи

# 597
Мдам, аз съм от тези мами-преди не пратих снимка, че ми изгоря кабела на фотоапарата и имам все стари снимки качени, но като видях първата страничка, стари, не стари-пращам.

Аз да се изфукам, бебе Хриси вече сяда сама.И се изправя като се хване за ръба на кошарата.Това последното е повече опасно, отколкото за хвалене, но ще внимаваме.
Искам да ви питам, мамите, които са на пет хранения по колко изяждат бебетата ви? Чета, че трябва да е по 200на хранене, ама тц. Та и следобдната каша ли 200?

# 598
  • Ямбол
Либи, можеш да питаш и момичетата от испанската тема в " родители в чужбина". Със сигурност ще могат и няма да ти откажат помощ. И да те питам с какъв фотоапарат прави снимките на тортата и мъфините? Очите ми останаха в тях...
Золка, ние с Маги такова количество твърда храна постигаме ама за цял ден. Диваненцето все още суче безразборно и по много.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 10:29 от Майола Бени

# 599
Ами не иска АМ  Banghead ще ме побърка това дете. Нямам толкова мляко и заспа гладен, но категорично не иска. Напоследък слагам АМ в кашите и ги яде, но не иска да го пие. Почнах да давам каша предиобед /овесена/ и следобед /оризово-царевична/, но някоя мама беше написала , че не бива. Е какво да яде това диване  Sad

Общи условия

Активация на акаунт