Абсорбатора на съседа е в отдушника на баните...а сега на къде?

• 8 155
  • 19
  •   1
Отговори
Прегледах обстойно раздела и не открих нищо по въпроса. Съседа под нас направи ремонт на апартамента си и събори де що стени имаше като резултат- знам как се казва той, жената, двете деца, кучето и т.н. акустика, като в Миланската скала. Един прекрасен ден се събудих от шум придружен от миризма на пържени филии в цялото ми жилище. Мъжа ми ходи разправя се, аз ходих. Отговор "Тези деца трябва да ядат" #Cussing out #Crazy Shocked Потърсих съдействие от съседите на горния етаж, в смисъл на колкото повече толкова повече, но жената над нас е сама и разчиташе, че като най- потърпевши ние ще се справим. След известно време и още няколко забележки в момент на пържене на риба и т.н. малко се разреди употребата на аспиратора. Ние взехме розетка която затваря отдушника и цялата влага се залепва по прозорците. Немисе влиза в 100 годишна война с този ижИнер по професия и търся съвет как да прережа тръбата на отдушника и да я запуша. Мислехме да я резнем с флекс и да прекараме ламарина през нея. Само да уточня трите етажа над нас са настръхнали вече и те след като от долу ни напълниха апартаментите с дим от барбекю миналия ден #Crazy Всички съседи ще сложим електрически вентилаторчета за отвеждане на влагата.Бременна съм в 8 месец и няма да позволя заради този малоумник детето ми да израсте в миризма на готвено и влага, само защото на него така му е скимнало. Къде мога да подам жалба срещу незаконното бутане на стени апартамента под нас е тотално прекроен включително като инсталира въпросния абсорбатор събори стената на банята си и я премести със 60 см. /банята му сигурно е мивка, тоалетна и върху тях душ/ само и само да скъси пътя на тръбата до отдушника. Така нашият хол и бая висят във въздуха а жиевеем в ЕПК. За бръмченето от уреда до 23 часа даже не коментирам.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 18:40 от Desi_Mitkova

# 1
Отиваш в общината и подаваш жалба.

# 2
В кой отдел да подам жалбата? Бих го направила но ще има ли ефект, още повече, че и трите семайства над нас ще го сторят. Обща жалба или четири отделни?

# 3
Задължително пуснете жалба до общината. Няма нужда да я насочвате конкретно. Подава се в деловодството и си отива на необходимото място по каналния ред. Ако няма необходимото разрешително за преустройство и други документи го чака здрава глоба. Но...не вярвам това да ви реши проблема, а напротив ще се задълбочи.
Аз също бих премахнала/запушила/ тръбата на отдушника/колко гадно звучи  Embarassed /.
Абсолютно ви разбирам за нетърпимоста от подобно инженерно изобретение.
Даже и не бременна не издържам на подобни миризми.
Много селски душици се навъдиха по апартаментите и им липсва дворчето на село.

# 4
  • София
Мисля, че се подава в отдел "Контрол на строителството", но не съм сигурна..Дано се включи някой по-запознат.

# 5
Desi_Mitkova и у нас е така. По миризмата на запържен лучец и филийки в банята ми е ясно, че някой си е свързал аспиратора не където трябва. И това не е всичко в банята и хола смърди и на пушек, заради един на дръвца  #Cussing out Аз самата съм много зле на тема миризми и имам невероятно силно обоняние и хукам селските ми съеди, но знам, че където и да се оплача няма кой да ми обърне внимание. При теб по-има шанс след като е събарял стени наред - трябва да има непременно разрешение.

# 6
  • София
С пяна за дограма спокойно можете да запушите отдушника.

# 7
Ако ще вземаш вентилатор си вземи такъв с  клапа. Ако съседа не е на първи обитаем етаж няма как да резнеш тръбата защото ще оставиш без вентилация на баните етажите под ''готиния'' съсед

# 8
"Строителен надзор", там подай жалба. Ето: Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 12:38 от Sourcherry

# 9
В кухнята няма ли комин/ отдушник  newsm78
Защо се е наложило аспоратора да бъде включен към отдушника на баните ?

# 10
  • София
Защото е прекроил цялото жилище и нищо не е това, което е било.
Имам едни такива сладури при нас, които са си изнесли банята в стария коридор и не помня още какво бяха творили. По тоя повод са местили стени, за което от сума ти време се каня да информирам отговорните органи, защото сме в панелка. 

# 11
Леле, аз разбрах, че е местил стени и т.н. ама не съм схванала, че кухнята му е на мястото на банята.

# 12
Отдушници и комини не могат да се запушват, забранено е и най-много да отнесете някоя глоба и разправии с пожарната и ще трябва да ги отпушвате после.

По-скоро проверете някой нагоре да не е бутнал въпросния комин или да не е запушен. Извикайте за всеки случай коминочистач да го прочисти.

# 13
И аз имам подобен проблем, но не знам кой е нарушителят. Ние сме на последен, четвърти етаж. Подна нас в апартаментите не са правени преустройства, кухните са им на място. На всичкото отгоре за всеки апартамент има отделно коминно тяло, което е част от общия комин. Значи, невъзможно е от съседите отдолу да идва миризмата. А тя е ужасна, гадна манджена миризма, при това в малката тоалетна. Кооперацията ни е на калкан със съседната, а ние сме от страната на калкана. Чудя се дали е възможно някой умник от сеседната кооперация да се е повключил в нашия отдушник и там да си е заврял абсорбатора. Ама не иде да ходя в съседната кооперация и да звъня на непознати хора по вратите, за да ги питам дали някой от тях не е оня мизерник с варените кокали! Все се каня да си купя един вентилатор с клапа, ама пусто, дори и да го купя, после пък трабва да намеря някой, за да ми го монтира. То не е една беля. Мъжът ми и пирон не може да закове като хората.
Та, с една дума, мисля, че оправия с такъв проблем няма.

# 14
Малко е в сферата на фантастиката някой да уцели през два калкана вашия отдушник, без да го знае къде точно е.  Rolling Eyes
Но пък живеем в България...

Общи условия

Активация на акаунт