Предпазване от бременност ... съвети.

• 8 515
  • 83
  •   1
Отговори
# 45
  • Не от София.
То не става въпрос за нечия сметка, а за сметка на нечие здраве. И в повечето случаи жените са потърпевшите.
И прекъснатия акт е вреден за мъжете-научно е доказано  Crossing Arms

Joy Да, но не е химически коктейл. Разликата е огромна.  Grinning
Иии...голяма си многознайка,значи!  Crossing Arms
 Laughing

# 46
  • Насред хаоса
Иии...голяма си многознайка,значи!  Crossing Arms
 Laughing
Laughing Laughing Мдаааа.  Embarassed
Ама така си е де, кво сега?!

# 47
  • Бургас
Аз доскоро бях на хапчета. Досега само позитиви съм видяла от тях и слава Богу. Пих ги преди да забременея, пих ги и след приключване на кърменето. Сега сме на презервативи, но за мъжа ми е жива мъка.  Rolling Eyes За мен презервативът си е супер - спокойна се чувствам (е, не толкова спокойна както когато съм на хапчета), не намирам разлика, но той изобщо не ги обича.
Мисля, че и дума не може да става да се сравняват тестостеронните препарати с противозачатъчни хапчета.  ooooh! Нищо общо няма като влияние върху организма. Да не говорим ,че ползите от противозачатъчните са много повече от евентуалните рискове.
Жените, които пият хапчета, значително по-често се преглеждат. Най-вероятно и на това се дължи по-високият процент на открити заболявания при жени на хапчета.
Презервативи са ми се късали, и то доста добри марки - Лайф стайлс, Дюрекс. Тъй че за мен хормоналната контрацепция и правилното и приемане са най-добрият вариант. Както и анти-бебе за мъжа - вече има, но не знам дали е стигнало до нашия пазар. И честно казано предпочитам да поема някои премерени рискове отколкото да правя аборт.  Confused
А ако става въпрос за подрастващи и за несериозни връзки - презервативът е задължителен.

# 48
30 ст. макарона?!!? Какви са тиа социалки бе?!?! newsm78 newsm78

# 49
Сигурни,сигурни са хапчетата,ама не смея да разчитам само на тях.С нашия късмет ще хвана от първия път.Презервативи не сме късали.
Тия пластири гинеколог ли е задължително да ги изпише?

# 50
30 ст. макарона?!!? Какви са тиа социалки бе?!?! newsm78 newsm78

Ми накрая до тях опряхме... де що пишеше sensitive бе пробвано, после минахме и на други, но проблема се появяваше Sad мъжа ми вика дай да ги видим и тия, кво ни пречи и то взеха, че се оказаха най-добрите за мен  Mr. Green
Sure са ако не се лъжа, кой ти има време да чете по време на секс  Rolling Eyes

Юличка, не знае дали се хващат повече болести, защото се преглеждат по-често (така пише на листовките за успокоение според мен) или защото е породено от хапчетата Sad И ако си склонна да пиеш хапчета, спокойно при проблем с презерватива можеш да изпиеш Ескапел или там разновидностите  Peace

Цитат
Да не говорим ,че ползите от противозачатъчните са много повече от евентуалните рискове.
А това как го разбираш? Защото дори производителите не смеят да го хвалят толкова. като прочетох листовката на пластирите поне 3-4 пъти прочетох, че взимането на хормони е опасно.

Да си призная най-главната причина да не взимам химия... бях в Щатите 99 и тогава за пръв път се сблъсках с хора с увреждания. за човек, който почти не е виждал недъгав човек изпаднах в истински шок. Видях такива малформации, че настръхвам като си помисля (в БГ сигурно също има, но не можеш да ги видиш на улицата, покриват ги май Sad ). Впоследствие в обкръжението ми имаше няколко от тях. Докато сме говорили, неведнъж е ставало дума за това и те казват, че има цяло едно поколение пострадало от анти-бебе. Жените въпреки хапчето са забременявали и резултат са тези хора Sad  Да в момента е пречистено, не е същата химия, но пред моите очи са тези хора и няма сила на света, която да ме накара да ги взимам Simple Smile

А за фала с презервативите най-често е виновно неправилното поставяне... така съм чела на приложена листовка в дюрекс  Laughing

# 51
Стига сте се вайкали, вече има хапчета и за мъже. Преди месец им вървеше рекламата нейде из форумите, ама не се сетих да си я сваля. Banghead

# 52
  • Не от София.
Тия пластири гинеколог ли е задължително да ги изпише?
Естел,аз не бих рискувала без консултация.Както хапчетата не се препоръчват на абсолютно всички жени /по различни причини/ ,така е възможно и да стои ситуацията с пластирите.Не помня моят гинеколог да посочи случаи,в които да са забранени,ама знам ли и аз  newsm78 Все пак за сериозно предпазване става въпрос,да не оплескаме нещата  Rolling Eyes
Викам да изчакаме да дойде La Sombra и да си даде компетентното мнение  Joy
La Sombra, с най-добри чувства   bouquet
П.С.Иначе не е необходимо да имаш рецепта за тях,продават ги свободно.

# 53
  • Насред хаоса

Викам да изчакаме да дойде La Sombra и да си даде компетентното мнение  Joy
La Sombra, с най-добри чувства   bouquet

Laughing Мойто компетентно мнение е, че не бих се доверила на мъж гинеколог.  Mr. Green Освен ако не го видя да гълта противозачатъчни и да си лепи пластири на челото.  Joy Joy

# 54
  • Бургас
Естел, ако приемаш правилно хапчетата, мисля, че не би трябвало да се притесняваш за евентуална бременност. Хапчетата са изключително надежден метод. Няма смисъл да си разваляте удоволствието с презервативите, при положение, че си на хормонална контрацепция. То зависи как го възприемате де, за моя мъж презервативите са си жива мъка.
Пластирът наистина е добро попадение. От специалисти знам, че евентуалната вреда от хапчетата се концентрира най-вече върху черния дроб. Та лепенките сигурно са удачна алтернатива.
Свекърва ми дълги години е взимала хапчета анти-бебе от едновремешните. Никога не е имала здравословни проблеми, свързани с приема. Индивидуално си е. Затова трябва лекар да прецени кое е най-подходящото средство за жената и съответно кои хапчета са за нея.
Elichka_mama , в никакъв случай не искам да споря, но това, на което си била свидетел в Щатите на мен ми се струва неоснователна причина да си предубедена към хапчетата. Европейските контрацептиви минават изключително много изследвания и тествания преди да стигнат до потребителя. Отделно от това един добър професионалист успешно ще те насочи към подходящата за теб контрацепция.
Факт е, че в Западна Европа това е предпочитаният начин за предпазване от нежелана бременност. Но всеки сам си решава - в крайна сметка най-добрият метод е този, с който жената се чувства спокойна. Ако приемаш хапчета и се психираш, че след година-две, три ще развиеш рак, по-добре наистина да не се приемат. Автосугестията е далеч по-опасна от хапчетата.  Laughing

# 55
  • Не от София.
  Laughing Мойто компетентно мнение е, че не бих се доверила на мъж гинеколог.  Mr. Green Освен ако не го видя да гълта противозачатъчни и да си лепи пластири на челото.  Joy Joy
Тука те хванах!!  Mr. Green
Той може да не си слага пластири,ама жена му си ги лЕпи....лично я видях!!  Whistling
А ся! hahaha

# 56
  • Насред хаоса
Тука те хванах!!  Mr. Green
Той може да не си слага пластири,ама жена му си ги лЕпи....лично я видях!!  Whistling
А ся! hahaha
Гадняр мръсен! Не мисли за жена си грам!  #Cussing out Нека и той си залепи, тогава да говорим.  Flutter

# 57
Пластирът наистина е добро попадение. От специалисти знам, че евентуалната вреда от хапчетата се концентрира най-вече върху черния дроб. Та лепенките сигурно са удачна алтернатива.
  Rolling Eyes Пластирите се абсорбират от кръвта,а тя се пречиства от черния дроб.Значи е все тая  Rolling Eyes или бъркам?

# 58
  • Бургас
Естел, може би. Но все си мисля, че оралните контрацептиви са по-вредни в случая. Може и аз да греша. Най-добре е специалист да каже. Хормоналните импланти и вагиналният пръстен също са интересни контрацептиви, но за съжаление не са достъпни на нашия пазар. А някой ползвал ли е фемидом (презерватив за жената) и какви са отзивите?
За автора на темата мисля, че тази книжка ще е интересна и полезна: http://www.riokoz-tg.com/Rio_8.pdf

# 59
Аз не разбирам много, но по-напред в темата копирах няколко неща от листовката на пластирите, не пишеше да са по-безвредни...

Доколкото разбрах от ползващите ги и пишещи тук предимството е, че ги сменяш веднъж седмично и не мислиш всеки ден дали си си взел хапчето  newsm78

Юличка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт