А на покривка ли се храните?

• 50 691
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 870
Неползващите мушами приказват за почистването им ей тъй по принцип. Аз не бих спорила, лесно или трудно се пере и глади (или няма нужда от второто) покривка. Мушамата се забърсва с попивна гъба, а не тази с която си мия чиниите. Ако е мазна с веро някакво. И един път седмично с доместос профилактично. Това, че сте виждали мръсни и засечени мушами при някои баби на село, не значи че всички са такива.
А показаните по-горе мушамички са култови. И аз бих им се смяла. Но сега поне има голям избор, за всеки вкус по нещо
Доместос?! На масата, където се храним детето ми и аз?! Никога! Naughty

# 871
Ходила съм и на градина и на лагери Peace Учудих се на думата железни newsm78 Разбрах, че иде реч за алуминиеви.

# 872
  • Пловдив
Може, но аз съм ...пристрастена и с увреждания. Не ми ли позамирише на белина - не е чистено. Пък и изплаквам после де.

# 873
Ходила съм и на градина и на лагери Peace Учудих се на думата железни newsm78 Разбрах, че иде реч за алуминиеви.
Тей де. Embarassed Разбрахте ме отлично.  bouquet

# 874
  • При хората, които обичам
Еее, между алуминиевите канчета и онези от алпака има цяла епоха...

# 875
Колкото и да се напъвате в оригиналност, мушамата не е бг-откритие и с бг-патент.
Снимките, които изрових, са от разни чужди сайтове.
В интерес на истината никъде до сега не съм чула хората да се препират за подобни глупости.
А може и просто да не съм попадала в подобен кръг от хора.
Свободна страна сме, всеки има право на избор и начини да се чувства удобно.
Това, което е правилно за един, не е правилно за друг и обратното, т.е. не знам по коя неизвестна стълбица на успеха/културата/аристократизма и т.н. ще се издигна ако ползвам покривка или до кое точно дъно и граници на нечий недотам здрав мозък ще падна, ако си купя мушама...
Признавам, освен платнени големи салфетки за хранене, мързелът ми не ми позволява често да се прехласвам по покривки, мушамички, аранжировки...  

# 876
Колкото и да се напъвате в оригиналност, мушамата не е бг-откритие и с бг-патент.

Това не бяхме го коментирали.

# 877
Мда, не сме, а ето съвсем малко насочващо инфо по въпроса от Уикипедия:
Цитат
In 1844 Englishman Frederick Walton creates linoleum produced from linseed oil and used for flooring, wall coverings and tablecloths.

# 878
Не са и алуминиеви, а алпака - сплав от алуминий, мед, и още нещо

# 879
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Не са и алуминиеви, а алпака - сплав от алуминий, мед, и още нещо
.....и цинк

# 880
Моля ви се, особено на Вас, Грозденцето и другата съфорумка от комплекта, недейте да сега да поствате снимки на алпакяното наследство от бабите си, че много ще станат провокацийките.

А като се хванахме за мушамите, алпаките и прочее, как стои въпросът с дървените лъжици? Ползва ли ССФ дървена лъжица по предназначение, или само по задназначение? И къде намира място за нея в "скромното" си, но уютно домакинство?

Прилагам и нагледен мат'реал, в случай, че някои са забравили как изглежда.

# 881
"Алпака е търговското наименование на сплав от мед, цинк и никел, със съдържание на никел най-малко 5%."
Пак от Уикипедия горният цитат.

Съдовете от алуминий са много леки и бързо се окисляват, за разлика от тези от алпака, които тежат доста повече и при тях няма такова бурно и бързо окисление.

П.П. Аз ползвам дървени лъжици. Ако някой знае къде се продават и такива, не само за готвенето (големи), а малки като за ядене на супа, ще съм благодарна и ще тичам да си накупя. В момента имам идея да си намеря и глинени (гледжосани ли им казваха) съдове и да си направя "битова" трапеза в бг-стил с бг-покривчици и кърпи... Simple Smile

# 882
# 883
На мен пък очуканите емайлирани (не алуминиевите и алпаката) чинии от едно време са ми много любими, преобладаваха в нюанси синьо, имаше даже и с нарисувани плодове и зеленчуци, сега биха могли да се впишат в ретро-рустик-винтидж и пр. естетиката Mr. Green. Ако някой ще изхвърля, да се обади!

# 884
как стои въпросът с дървените лъжици? Ползва ли ССФ дървена лъжица по предназначение, или само по задназначение? И къде намира място за нея в "скромното" си, но уютно домакинство?

Аз ползвам. Имам даже няколко дървени лъжици. Щадят тефлона на тиганите и покритията на тенджерите. Мисля,че всички домакини ползват дървени лъжици. Държа ги в чекмеджето с останалите прибори и лъжици за готвене.

Общи условия

Активация на акаунт