А на покривка ли се храните?

• 52 170
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 330
 Само да уточня,че правилното название е тишлойфер. Идва от немското Tischläufer,където "äu" се произнася като "ой".

# 331
Идеята ми е, че сме хора, не сме роботи и покривката е точно за това - да се яде върху нея. При малки деца неизбежно се получават петна, окапано, разлято, трохи.

Забравяш,че си в клюкарника. Дамите тук са перфектни. С чувство за хумор, духовити, с перфектна граматика и пунктуация,като постоянно се заяждат с тези,които изпуснат някоя запетая, перат дрехите след всяко носене, разделят боклука разделно, мият с биологични препарати, толерантни и жалостиви са, занимават се с благотворителност и са социално ангажирани и с позиция по всеки въпрос и тема. Да не забравяме- перфектни домакини и чистници  Peace

Е, има и изключения от правилото. Аз съм от тях. Обожавам да ям с ръце, особено пиле на грил. Посмъртно няма да подредя масата по показания по-горе начин. Децата биха гледали с удивление подобни снобарщини. А количеството съдове за миене би заличило всякакво удоволствие от погълнатата по-рано храна. Пък и нацвъканото в чиниите на същата тази картина по-горе едва ли е в състояние да породи каквото и да било удоволствие.
Макар, че обожавам простите неща, ми е много забавно да наблюдавам снобари.

# 332
  • на брега на морето
Да не искаш да ме убедиш, че децата ти се хранят на маса, застлана с изплетена от теб покривка,  на една кука, от рибарско тире номер 100?

Майсторките-петачки, които имат усет към финия материал нивгаш не плетат с рибарско тире. Има едни кълбенца марка Кроше котон от № 20 до № 100, с тях се плетат най-добрите мотиви. От рибарско тире оплетох първата си чанта с мотиви, която хвърлих скоро след това.

# 333
Макар, че обожавам простите неща, ми е много забавно да наблюдавам снобари.

Красотата много често е именно в простите неща- в гладкия ръб, в елегантната форма, в чистия монохромен дизайн. Снобар знам какво значи, но в контекста на изписаното  дотук ми е доста не на място. Никой не е писал, че си брои нишките в салфетките, нито че пие само в чаши от династията Мин.
Изобщо красотата около нас е по често лукс за ума, отколкото за портфейла. Второто може да бъде само оправдание, не и причина.

Една се опита да се обгради с троен прибор, ама хумор ли беше,нелеп опит за самоирония ли- не разбрах.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 12:43 от Рокси

# 334
От тълковния речник - снобът, сноба, мн. сноби, м. Човек с бедни духовни интереси и неблагороден произход, който се стреми да изглежда като аристократ или интелектуалец.
От синонимния речник - (същ.) парвеню, маниак, суетен, превзет, светски човек

в контекста на изписаното  дотук ми е доста не на място.
На мен ми е на място, когато става въпрос да сервираш 30 чинии и 90 прибора, за да нахраниш домочадието с две хапки храна. Не искам никого да обидя, просто се забавлявам. Peace

# 335
Кой от дотук писалите, по дяволите, е сервирал  30 чинии и 90 прибора?Simple Smile Бях богиня на Диофантовите уравнения в училище, и ако добре си спомням, горната конфигурация ми говори за домочадие от 30 хранещи се с троен прибор ( най многобрйния споменат дотук,па макар и иронично). А доколкото ми е известно, с най многобройна фамилия е Янтра, ако броим и неродения все още джентълмен, но така или иначе едва ли  някоя надвишава 5-6.
Ако яденето в чиния с вилица и върху покривка е израз на снобизъм, ОМГ  Laughing 

# 336
На тази маса явно са вечеряли повечко хора, по 1 чиния на човек, 1 чаша за безалкохолно + 1 за алкохол и малка чинийка, явно от десерт. Какво толкова превзето има?

...
Ако яденето в чиния с вилица и върху покривка е израз на снобизъм, ОМГ  Laughing 

Аз за първи път чувам, че нещо толкова практично като покривката е признак за снобизъм  Rolling Eyes
И като ям с пръсти пиле/риба или нещо др., какво превзето има в това да си сложа и вилица - за салатата...

# 337
Яденето с чиния и вилица, не е никакъв снобизъм, а елементарна култура на хранене, примерно.
А дали имаш или не покривка отдолу или просто платнена, дървена, плетена салфетка, е лично предпочитание и удобство. Т.е. нищо снобарско няма нито в едното, нито в другото.
А ето и разликите между неофициална и официална подредба на масата:
http://4.bp.blogspot.com/_LUbXJmPnlpM/TEfgEpscIHI/AAAAAAAAAMQ/JR … lace+settings.gif
И колкото и да е красиво, не мога да кажа, че бих го правила всеки ден сама или само с мъжа си.
При все, че съм доста мързелива, когато се отнася за подобни неща.

# 338
  • Пловдив
Снобизъм е да си сложиш вилица за салатата и за основното ядене, за това е тройния прибор - предястие, салата и основно ястие. За десерта според зависи, но и там една десертна виличка и лъжичка.

# 339
Снобизъм е да си сложиш вилица за салатата и за основното ядене, за това е тройния прибор - предястие, салата и основно ястие. За десерта според зависи, но и там една десертна виличка и лъжичка.

Чак сега зацепих Laughing ясно. А кой от темата каза, че така сервира  Thinking

# 340
какво е троен прибор

# 341
винаги ли имате и десерт?  Rolling Eyes

# 342
  • Пловдив
какво е троен прибор
http://www.kulturonline.ch/gastro/3%20Aro%20075.jpg Има три вилици и три ножа.

Може и да няма, ама прибор за него ТРЯБВА  да има! Ама ха, няма да падаме под стандарта.

# 343

Ние не, само на празник или когато каним гости.

# 344

Ние не,но на официални вечери,от каквато е и снимката,винаги има десерт и предястие,а често има и междинно ястие,така че броят на ястията е най-малко 3,а често и 4.

Общи условия

Активация на акаунт