А на покривка ли се храните?

• 52 191
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 315
А, на тези покривки на една кука не се яде. Те се слагат на облегалката на дивана, фотьойлите, а по-малките върху телевизора.

# 316
Ето и тук се започна...
Ама то на злобата край нямало....

Да не искаш да ме убедиш, че децата ти се хранят на маса, застлана с изплетена от теб покривка,  на една кука, от рибарско тире номер 100?

Не, нямам и желание да те убеждавам...

# 317
А, на тези покривки на една кука не се яде. Те се слагат на облегалката на дивана, фотьойлите, а по-малките върху телевизора.

Peace  то за всичко си има хора  Peace

# 318

Има и друг вариант - отгоре се слага прозрачна мушамичка.  Хем да се виждат, хем да е хигиенично.

# 319
Имам от бабите си мильо се казва, но една особено ми е любима - покривка от дебел бял лен и обкантена лично от нея с мотиви на една кука плетени. Обожавам я. Тази покривка вижда само Великден, естествено.
Търся й подходящите стари и посребрени ( с извинение към Богинята) прибори, и едновековен порцеланов ( бяло-кремав) сервиз с релефен бял кант. Държа и супник да има към сервиза. А сега се размечтах и за чашите  Simple Smile

# 320
Тишлайфер, терминът го знам от моята баба. Тя ще да има английска жилка в кръвта.  Laughing
http://www.divdom.com/index.php?subcat_id=10&product_id=73
http://domoshar.com/archives/43
http://www.coatsbulgaria.bg/Crochet/Projects/tablecloth+rezeda.htm

Майсторка на куките и шева, ама и тя, кога деца гледа, на мушамичка ги поставя.
Който ходи на работа и си гледа сам децата, без идеята да иска от тях нетипично за възрастта им поведение, рядко му е до пране на покривка след всяко ядене, а тя се цапа буквално след всяко.
За мен по- добро е чистото и удобното, за домашните ми- също.

Друг тишлайфер:
http://www.bgjargon.com/word/meaning/%D1%82%D0%B8%D1%88%D0%BB%D0 … D1%84%D0%B5%D1%80

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 11:42 от Judy

# 321

hahaha   
Цитат
тишлайфер - мъж, който се облича селски, изглежда просташки, яде боб и е нелицеприятен.

# 322

hahaha   
Цитат
тишлайфер - мъж, който се облича селски, изглежда просташки, яде боб и е нелицеприятен.

Rolling Eyes
Как си позволи такъв емотикон на тоз ценен източник на информация? УжасТ!

Е, ако ви е допаднал /източникът/ що хубости можете да прочетете там...  Laughing
Аз какви неща прочетох за "северозападния мъж" там!

# 323

Нищо няма да и се разнася. Това не били нейните, а копирани от някакъв сайт. Просто да се не надява човек, но Отилия решила да се пошегува. Жалко, че никой не разбра.
Аз я разбрах, ама какво да и коментирам на майтапа?  Simple Smile
То си е ясно от пръв поглед. Кой ще е този луд, който ще си играе да реди тези красотички в чинията. За 4 бр, такива навярно отива около час.

Масата ми се стори нормална за вечеря, явно не разбирам от майтап  Laughing а за красотичките в чинията, мислех, че са шарките на чинията  Joy Joy Joy

# 324
Показаната подредба си е маса като маса...
Но това може да се прави само ако имаш помощници за домакинската работа.
Хич не си и представям всяка вечер да нареждам, да разреждам, да сервирам и отсервирам подобно количество посуда, плюс да пера и простирам по три перални на ден, плюс да ходя на работа, плюс да се грижа за деца, плюс да пазарувам и т.н. Да не изреждам, защото сериозно почва да ми се вие свят Joy
Не, мерси!
Ако човек иска такава обстановка вкъщи - има си помощници за тази работа.
Иначе е абсолютно хвърлено на вятъра време.

# 325
1 покривка повече или по-малко не променя броя на пералните, които се пускат, а реденето на масата е за 1 мин.
Естествено, всеки се храни, както му харесва, казвам само, че не отнема време и усилия (ако имаш миялна).

# 326
  • Пловдив
За да е без петна покривката се сменя на всяко хранене. Значи по три на ден минимум Simple Smile

# 327
Ясно Peace ние не закусваме, на обяд не сме вкъщи, само вечеря. Покривките ни са малки и заемат място в пералнята колко то една блуза, от материи, които не задържат нищо, иначе нямам нерви да махам петна или чистя маса Stop

# 328
  • на брега на морето

hahaha   
Цитат
Откъде намери това? Joy

# 329

Общи условия

Активация на акаунт