А на покривка ли се храните?

• 50 885
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 600

Расте ужасно поколение от хиперактивни и мега невъзпитани деца,които не знаят що е етикет и никой не смята това за пропуск.Обноските са много важни,а те се формират от родителите.

Ще пропусна това с определението на децата, но ми е интересно какво общо има етикетът с разните му пръснати по масата стъкленички, икебанки, свещички и прочие  newsm78  

Провокираш психиката на детето на честота разумно поведение.Гледката провокира съзнанието.На всички.Масата и храната са символ на уют в един дом.Един от главните символи.Ако почнеш от рано да създаваш правилните образи в детското съзнание,се формира идеалната рамка,според която след време и то от своя страна ще възпитава чувство за подреденост,стил и разбира се-етикет.
Децата в момента израстват в липса на комфорт.Факт е.
Именно тази липса ражда диваци без обноски.

# 601
     Да, децата трябва да познават етикета за хранене. И не, това няма как да стане от всекидневно ползване на всички прибори в къщи, тъй като се храним по неформален начин, а често и на крак. Като резултат, детето ми е вече на пет, а не знае как да ползва прибори за омари... Embarassed
   Ще трябва да компенсираме със сухи тренировки и специално аранжирани маси...

ПП. На мен ми харесват канелените пръчици и другото. За тази цел обаче човек трябва да има бол време и специфична душевност, които аз нямам, иначе адмирирам.

# 602
А преди години се е преподавала и естетика...
Никак не е зле като идея.

# 603
Пръчките са канела. Не ги разпилявам по масата, стържа ги или ги ползвам цели, когато приготвям нещо, което изисква присъствие на канела.

# 604
...Да не искате да кажете, че разпилените работи на снимката са канелени пръчици?
Мен ми заприлича на парчета от гъби и една огризка от ябълка

Пък аз нали съм недоскив, ми се стори, че виждам пилешки кости  Crazy

# 605
Оти, не съм в темата да събирам фенове, моля те, няма нужда да се оправдаваш, че не съм могла да те спечеля. Ако твоите маси са така нестандартни както чувството ти за хумор, опасявам се, че и аз не бих могла да им стана фен.  Peace

Човече, права си. Има период, през който наистина децата не могат да се контролират и трябва се действа съобразно. Колко е този период горе долу? Няколко месеца или година, две? Питам защото наистина не знам.

Северина, снимам маси, манджи, цветята по балкона, интересно опаковани подаръци, красиви ресторанти,..... що ли ги снимам? И аз не знам.
Сигурно щото съм малко повърхностна ..... Confused

# 606

Провокираш психиката на детето на честота разумно поведение.Гледката провокира съзнанието.На всички.Масата и храната са символ на уют в един дом.Един от главните символи.Ако почнеш от рано да създаваш правилните образи в детското съзнание,се формира идеалната рамка,според която след време и то от своя страна ще възпитава чувство за подреденост,стил и разбира се-етикет.
Децата в момента израстват в липса на комфорт.Факт е.
Именно тази липса ражда диваци без обноски.

Какво значи "правилните образи"? Правилни според кого?
Ако комфортът за вас се заключава в покривка, накъсани цветя и разсипана канела, не допускате ли, че за друг може да е по-важен друг вид комфорт, неща, които са невидими за очите???

# 607
А преди години се е преподавала и естетика...
Никак не е зле като идея.

Ти пък! Гаменчетата ще разкажат играта на горката учителка. В темата за звездните компромати едно момиче обясни, че чалга певиците са изключително красиви и модерни жени. За каква естетика става въпрос  ooooh! Всичко зависи от домашната обстановка,и от липсата или наличието на вкус у родителите,които да го предадат във възпитанието на детето. Детето на чистачката какво ще разбере от часа по естетика,като у тях на стените няма картини,а плакати на Ивана? Нужно е да има в къщи култура на храненето,поне за знаят децата как се ползват правилно нож и вилица,и коя чаша за какво е,както и как се подрежда масата за по-официален повод. Естествено канелените пръчки и тиквите не са задължителна част от тази култура на хранене,както и не е нужно всяка вечер да има троен прибор,но поне елементарни неща трябва да знаят,а тях ги научават в къщи.

# 608
  • Варна
Северина, снимам маси, манджи, цветята по балкона, интересно опаковани подаръци, красиви ресторанти,..... що ли ги снимам? И аз не знам.
Аха, разбрах! Човек без работа.  Wink

# 609
...Да не искате да кажете, че разпилените работи на снимката са канелени пръчици?

Завистта обезкостява с всичките си пръстчета дребнавост.
Типичен пример са всичките изписани страници по темата,на които се търси под вола теле.
Току виж и череп видите...
Завистта изкривява красивото в жалки опити за ирония и самоирония.
Явно наистина финасовата криза е голяма...след като води до масови дефекти в зрението.

# 610
Влязох и аз веднъж, от любопитство, в темата за подредените маси. Приемам го като хоби за някои хора, макар, за мен да е кич. А и леко ме изнервя тази подреденост. Явно е до натура.  Simple Smile

# 611
Аха, разбрах! Човек без работа.  Wink

Т'ва ще да е + че съм стара мома, както някой правилно предположи.  ooooh!

# 612

Завистта обезкостява с всичките си пръстчета дребнавост.
Типичен пример са всичките изписани страници по темата,на които се търси под вола теле.
Току виж и череп видите...
Завистта изкривява красивото в жалки опити за ирония и самоирония.
Явно наистина финасовата криза е голяма...след като води до масови дефекти в зрението.

Моме, ти у ред ли си?

# 613
  • София
...Нужно е да има в къщи култура на храненето,поне за знаят децата как се ползват правилно нож и вилица,и коя чаша за какво е,както и как се подрежда масата за по-официален повод. Естествено канелените пръчки и тиквите не са задължителна част от тази култура на хранене,както и не е нужно всяка вечер да има троен прибор,но поне елементарни неща трябва да знаят,а тях ги научават в къщи.

Невероятно, но съм съгласна с Отилия. И не смятам, че реденето на всякакви префърцунени (именно префърцунени) украси по масата е "А и Б на възпитанието" и "задължение на родителя". А и Б на възпитанието, що се отнася до културата на хранене, е да научиш детето да си служи с нож и вилица, да не сърба и да не мляска, да не прави кочина около себе си. Това е постижимо и на една съвсем семпла маса. Нямам нищо против флинтифлюшките, но това вече е въпрос на вкус (субективно понятие), а не на възпитание (обективно понятие).

А връзка между покривката, канелените пръчици и невъзпитаните деца ("диваци") не съществува. Възпитанието е комплекс от много фактори и не се свежда до това дали салфетката у вас е сгъната на лебед. Възпитано дете може да израсне и в семейство, където родителите се хранят върху вестник, както и семейството на "тройния прибор" може да отгледа един гамен по душа, пък макар и лустросан.

# 614

Ако комфортът за вас се заключава в покривка, накъсани цветя и разсипана канела, не допускате ли, че за друг може да е по-важен друг вид комфорт, неща, които са невидими за очите???

Психиката се формира с примери,освен "невидимите",които всички знаем кои са,си иска и нагледното.

Част от комфорта е масата,на която сяда семейството.Може да е без разпилени канелени пръчици,нека не издребняваме,но е хубаво да е поднесена с обич.
Обич,която прозира от всеки ъгъл.
Мърлявата маса не възпитава на нищо положително.
Ясно е,че не могат всички да наредят като масата на silviti,но да я плюят за това,че е добра в това,което е,излага като на поднос,всичките им комплекси и липси,естествено.

Общи условия

Активация на акаунт