Отговори
# 360
Привет, момичета  Hug

Нямате изчитане, опитвам, но... с моя бременен мозък забравих половината неща вече  #Crazy
Затова няма да се обръщам персонално към никой освен...

Twins Mommy, няма думи, с които да изтрием тъгата ти, но ти и двете принцеси сте винаги в мислите ни и имаш нашата виртуална подкрепа. Възхищавам ти се на силата и на позитивната ти настройка, защото Йоанна заслужава на 100% мама да е нейната опора. Кураж! Всичко ще бъде наред и някой ден пак ще бъдете заедно с духа на малката Елия.  Hug

На всички останали поздравления за хубавите новини от прегледите   bouquet
На тези, които са изправени пред предизвикателства и мисли за ранни срещи с бебенцата - кураж и стиснати палци!  Flowers Four Leaf Clover

Мамчетата, които писаха, че искат да дойдат на софийската среща да се отчетат в тази тема , за да не объркам бройките  Rolling Eyes

# 361
За срещата тъкмо се наточих и видях часа и датата  на 16-ти съм на запис и преглед от 17,30 и няма как да стигна до клиниката и да ви видя smile3514 така че отпадам. Няма как да пропусна прегледа-ще се обсъжда как да раждам и така на татък много сложно става.
За апарата  за кръвно аз нали от 16 седмица съм с високо кръвно,а от 19 съм на лекарства. Бях със електронен дълго време и се оказа тотално сбъркан отчет, а го взех от шефа си човекът е с два инсулта и апарата се води много специален дрън-дрън. Купих си механичен със стетоскоп и маншон но е железен всичко е ок. Хич не се впрягай за резултата бях на нокти три дни мереше електронния 160/135 добре е се оказа грешка.

# 362
Добър вечер момичета!
Заради моето "Сдухване" вчера съм се шматккала навън, но сега ме болят коремните мускули и сухожилията им, които минават през срамната кост - като инвалид ставам.
Записах си час за доплер, за да видя, на какво се дъжи това изоставане на бебчо ( ако реално е така де, че все на различни ехографи го мерят).
И на мен кръвното ми стига до 130/80,което никак не ми харесва...пък да видим...
За каните Брита някой ме беше питал- ами имаше един филм по National Geografic. Оказва се, че при преваряване на водата, при разпадането от температурата на някои бактерии се освобождават токсини, някои от които могат да бъдат по-опасни и от самите бактерии. Е, ставаше дума за вода от река, а не от водопроводната мрежа, която все пак е пречистена. Но заради този феномен е добре водата да се филтрира. Филтърът на каната сигурно не е стерилен, но надали е и среда за развитие на болестотворни организми. Самото му устройство не би трябвало да го позволява.
Така или иначе аз мисля да ползвам пак изворна вода и за начало да я преварявам.

# 363
  Ленито , благодаря за обяснението за каните Брита. Аз бях питала преди.  Интересно ми беше да го прочета и има логика в обяснението ти. Май в крайна сметка, ако въобще бебето иска да пие вода и аз ще прибегна до изворната... newsm78

# 364
Момичета, сложих ви линк с РЕЦЕПТИ на първа страница  Laughing  chef

Да ви кажа при мен какво става. Вчера звъня за час в частния кабинет на Д-р Велев от Шейново и ми казват, че има свободен чааааак за далечния 28ми март. И аз бях в шок! Другата седмица задължително трябва да имам преглед по план! В паниката се обаждам на приятелка, която го познава, ако може да уреди нещо и тя ми предлага друг лекар пак от Шейново - Тони Ненов и че може да уреди срещата за другата седмица. М/у временно се свързвам и с колежка на ММ от унито, която специализира в Шейново и тя ми казва Гагова или Велев са хората и че и тя ще уреди нещо. Предложи ми в неделя, когато е на работа да мина през болницата и дори нещо спомена, че ще ме види на УЗ Simple Smile))))) И сега имам избор от трима доктори! хахаха Не знам какво да правя! Не мога да уговарям срещи с тримата, все пари ще искат Grinning и съм в лека чуденка... Някое мамче има ли отзиви за някои от споменатите имена???

# 365
И аз се замислям за каните Брита.

Забравих да питам вие същото количество храна ли поемате сега, или по-малко?Защото аз имам чувството,че ям по-малко, и даже хич нямам апетит, ядат ми се портокали главно и пия мляко,и от другото по малко..Дали това е нормално, или аз съм се сбъркала нещо..Иначе вода пия бая..

И един такъв въпрос:когато сме в родилното,и случайно имаме проблеми с кърменето,и ако нещата не вървят добре, дори и под надзора на сестрите и персонала там, какво можем да направим или на кого да се обадим?И също така консултанти по кърмене само за района на София ли има или и по другите градове?Дали някъде има такава инфо?Мисля че стана ясно какви са ми притесненията...

# 366
Диди,
като си пропътувала толкова километри и ако действително има НУЖДА от много квалифицирано вмешателство, то най-добре драпай за Велев.

# 367
Луиза, на сайта на ЛЛЛ има координати на различни консултанти
http://lalechebg.com/contacts/

Ленито, ще драпам! И без това си беше номер 1 в списъка ми. Не че има нужда - всичко е нормално според английската акушерка, но лекар не ме е поглеждал! Мерси за мнението  Hug

# 368
  Диди, д-р Ненов беше израждащия лекар на редакторката на Гала от рубриката Моята бременност и сега Моето бебе. Щом са го избрали сигурно е добър... Но по-експертно е мнението на Ленито- все пак е от тази гилдия  Peace Защото то и най-нормалната бременност може да завърши с трудно раждане, където да трябва добър специалист. Все пак и най-голямото светило да е, пак може нещо да се обърка, така че поне аз съм на мнение, че избираш, избираш, но си е съдба какво ще стане. Знам, че си печена и няма да приемеш обясненията ми като желание да те плаша  Peace

# 369
И аз малко да се намеся по темата с един такъв въпрос!  newsm78
Момичета, в една голяма чуденка съм ??? Та така значи - както знаете смятам да раждам нормално - и аз така искам и за сега имам всички показания за това според доки. Та въпросът ми е в такава ситуация, имайки предвид, че според общоприетата практика нормалното раждане в 99 % от случаите се води от акушерка, има ли смисъл да си избирам лекар и съответно да платя 250, 00 лв за това удоволствие, за да се подмотава и той там или няма полза от това? Акушерка позната така или иначе нямам, само докито , което ме гледа ми е опция. Та това е големият въпрос - вие какво бихте ме посъветвали като по - опитни и с друг поглед върху нещата? Мерси много предварително, много прегръдки!

# 370
И аз малко да се намеся по темата с един такъв въпрос!  newsm78
Момичета, в една голяма чуденка съм ??? Та така значи - както знаете смятам да раждам нормално - и аз така искам и за сега имам всички показания за това според доки. Та въпросът ми е в такава ситуация, имайки предвид, че според общоприетата практика нормалното раждане в 99 % от случаите се води от акушерка, има ли смисъл да си избирам лекар и съответно да платя 250, 00 лв за това удоволствие, за да се подмотава и той там или няма полза от това? Акушерка позната така или иначе нямам, само докито , което ме гледа ми е опция. Та това е големият въпрос - вие какво бихте ме посъветвали като по - опитни и с друг поглед върху нещата? Мерси много предварително, много прегръдки!

не , няма смисъл ...    Peace

# 371
Здарвейте и от мен коремчета Simple Smile Днес съм много добре и не ме свърта много в  леглото или по-скоро на дивана пред ТВ  Laughing Не можах да ви пиша повече вчвера, защото имах пазител - сестра ми беше при мен и не съм мърдала от леглото.Освен това моята дунда не е спряла да се върти и да рита.Днес у нас беше някаква лудница.Сестра ми беше тук, по обед дойде майка ми със племенника ми и зет ми, към 3 се прибра ММ и просто нямаше къде да се обърнем.После майка ми малко ми вдигна кръвното и се посдърпахме, ама всичко мина.И благополучно някъде към 7 всички се разотидоха и си останахме само с ММ.Днес донесоха и скрина на бебка и вече стаята й е завършена.Татко й го сглоби точно за 10 минути, остана само да му закове гърба утре.И естествено майка ми ме вбеси в момента в който го видя и каза "Ще ви видя какво ще правите с тези розово-лилави мебели , като го измътите мъжко " Викам ще си спи в нея и толкова.КОшарата съм я купувала според стаята, защото стаята ми е розово-лилава и в момента всичко вътре е в тон.А пък свако ми й каза "Спокойно веднага за 20 минути ти правя всичко синьо.Веднага розовото ти става синьо."Адски се издразних.Какво знаачение има в каква кошара ще спи детето?Важното е че ще има къде да спи.Исках да е бяла, ама като нямаше, какво да направя.А и в тая лилаво розова стая мога ли да сложа зелена кошара?Защото другия цвят беше бяло жълто и зелено.От всичко най-много ме дразни това , че изобщо не се съобразява с моето мнение.Днес й казах , че искам да извадим всичко от племенника ми и да видим кое ще ползвам сега и кое по-късно и да го изперем, а тя "Спокойно това е моя грижа" .МИ ако искам и аз да видя ? Ако искам аз да си ги изпера?Все едно мене ме няма, като че ли съм въздух под налягане.Някоя некадърница дето нищо не може да свърши.Писна ми да ме мислят за невидима.Докато бях у тях не се сетиха със сестра ми да отворят вратата на стаята да видят добре ли съм или не съм , а сега като не съм там вече и изведнъж станаха много загрижени.По много странен начин си показват загрижеността.Но стига толкова за караниците ми с майка ми и сестра ми.
Сега да ви кажа за бебка.Няма да изкара още много.Много бърза да излиза.Искам да изкара поне до към 25.03 ама не я знам дали тя иска.Корема ми се смъкна много надолу и по някога усещам една тъпа болка ниско долу , но е за секунди и отминава.Освен това гърдите ми са адски чувствителни и постоянно ми е мокра тениската с която ходя в нас.Вчера питах доки дали е
направила 2500 гр, но той ми обясни , че не толкова теглото е важно, а това колкоко е развито бялото дробче на бебето, защото то е единствения орган , който не функционира , докато бебешока е в корема на майката.Колкото по-близо до термина е , толкова по-добре за бебчо.Каза че всичко се дължало на контракции и да не се притеснявам. Някое от момичетата ме беше попитало дали знам колко ще ми е раждането.Да знам.В Дева Мария ще раждам и знам за там.Ако ще раждам нормално трябва освен 380 лв раждането се налага да плащам и клиничната пътека , която е още около 120 лв и това е всичко ако не искам някакви допълнителни екстри, а за секциото е 750 лв цената както е обявено в сайта им и не плащам нищо повече.И някой друг ме беше питал мога ли да посещавам МБАЛ щом не съм осигурена.Да мога да посещавам МБАЛ , като си заплащам цемите за прегледите според тарифата на дадената болница.МОмичета кажете коя още е решила да ражда в Девата?Аз нали на последък все забравям и вчера забравих да питам доки какво трябва да си нося като отида да раждам.Кажете и за шишета на др.Браун.Още не знам дали да поръчам по 2 от големите и малките на първо време или по едно?
Освен това забравих да ви кажа, че вчера с ММ имахме годишнина   Simple Smile 1 година откакто се събрахме, защото доста време бяхме разделени и защото него вчера го нямаше, си го отпразнувахме днес.Милия от 150 гр го хвана, но много се смях докато го сложа в леглото.Още щом помириса възглавницата и заспа.А ние с бебка се чудим на куде да се завъртим , та да ни е по-удобно.Айде стига съм писала , че се олях пак с моите ферман.

Туинс мами искам само да ти кажа, че в момента трябва да си силна.Имам една позната която роди 3 деца.2 момчета и 1 момиче.Първо почина най-големия й син от скоротечна левкемия и й казаха , че е от ген , който тя му е предала с раждането.Беше на 7 годинки.След загубата тя буквално пренебрегна втория си син и не веднъж казваше "Господ ми взе доброто момче , а ми остави този неблагодарник." След време й се роди и момиченце.Но явно Бог я беше чул и когато втория й син навърши 18 г. се разболя от същата болест като брат си и си замина за 1 месец буквално.Изпратихме го абитуриент на бала и след месец и половина го погребахме.Тогава като я видях колко сълзи проля на гроба му се сетих какво му говореше преди време и се запитах дали е осъзнавала какво казва наистина.Не можах да си отговоря на въпроса.От смъртта на първия син минаха 20 години, а на втория 4 или 5 .В момента я хващам че в определени моменти говори и на дъщеря си по същия начин, а има невероятно дете.
С всичко това искам да ти кажа само едно - радвай се на Йоанна и никога недей да я упрекваш , че е останала жива.Обичай я двойно и заради малката сладка Елия. Знай , че Елия ще пази сестра си цял живот.Ако имаш нужда от нещо просто ни го напиши.Знам , че никоя от нас няма да ти откаже помощ , ако имаш нужда.Ние сме тук и сме с теб  Hug

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 23:10 от Вида

# 372
  • Сопот, Пловдив
За апарата  за кръвно - аз меря вкъщи с електронен, обикновено ми измерва 115/65. При АГ пак ми го мерят с електронен и все ми го изкарват около 135/85. АГ ми обеснява, че електронните винаги давали отклонение и щом се чувствам добре, няма проблем, което не знам долколко е вярно като обяснение.  Grinning

# 373
  • Пловдив
Първо да благодаря на ЛЛЛ консултантите ни - както винаги много полезни неща прочитам от вашите постове, дори да съм го чела така го систематизирате, че ми се доизяснява винаги нещо.
АЗ само се чудя дали ще успея да сложа бебо на гърда преди да минат тези два-три часа, които се изкарват в коридор на родилно или някаква стая в различните болници и през които не вярвам да ми дадат бебето на носилката да го гушна камо ли пък да го закърмя. Аз с предишната бременост като имах проблеми сега ми се иска да го сложа на гърда още след като му мине прегледа и го изкъпят и повият, ама не ми се вярва да успея с тези практики в нашите болници (въпреки, че този път съм се спряла на болница, "приятел на бебето" - не вярвам да спазват стриктно препоръките на СЗО).
Блягодаря на ДИДИ за линка за рецептите - много трудно намерих локумения сладкиш назад между постовете ,затова го сложих направо там, да ми е по-достъпен като се престраша да го пробвам. Дано Биг Мама не ми се сърди, че го направих вместо нея  Rolling Eyes Момичета, я споделете малко вкуснотии, да се разготвя и аз , че дано нещо се получи най-накрая (леле, хич ме няма с готвенето напоследък, ужас...  ooooh!).
Вида - не им се връзвай на вашите, и аз не се разбирам много с родата по отношение на месенето в семейните ни дела и гледането на децата , ама почнах да си ги отсвирвам на момента и някак започнаха да се съобразяват малко повече. Не го мисли толкова - гледай с твоя мъж да гледате в една посока и да си помагате , пък останалите ако трябва ще държите настрана за да не те натоварват психически, ще му хванеш зцаката. На мен ми трябваха две години, ама сега се съобразяват за повечето неща.  Whistling Гледай сега малката да е добре и си пази силите за нея, пък дали ще е в розова или синя стая на нея няма да й пука , ще търси теб в нея . Стискам палци да не бърза малката много и да изкара още малко на топло  Praynig Hug
Пак забравих какво още имаше да се пише, та по-добре да отивам да спя - лека и спокойна на всички!  Hug

# 374
Момичета,вие сте невероятни! HugБлагодаря ви още веднъж за огромната подкрепа и кураж.Наистина много ми помагате,ама много!Хубаво е човек в такива ситуации,да получава това,от което се нуждае най-много,а именно от разбиране и кураж,приятел,на кой да се опре.Благодаря ви от сърце! Hug
С вас ми е по-лесно да споделям,макар и да не ви познавам толкова,но ви чувствам близки,лесно ми е да споделя с вас....Докато на глас по-трудно се изричат тези неща.

Днес ходихме на гробища.Беше меко казано ужасно,не искам да ви развалям настроението.Просто не искам дори да си спомням...Исках преди да ходя всяка сутрин,да оставям по едно цветенце,но не мога...Все още много ме боли,а когато отида там-рухвам.Избягвам да го правя,макар че сега наближават 40-те дни и пак ще се наложи да отида...
Благодаря на майчето от този форум,което досега не ме забрави и за секунда,звъни ми,пита как сме.Благодаря й,че днес дойде на гробището и че дори без да ме познава,ме подкрепи.Голямо гуш! Hug

Вида,историята,която разказа е много поучителна,но и много тъжна.Жалко,че това майче така е постъпвало с по-големия си син,а сега и с това детенце.Никога не бих реагирала по този начин.Не бих обвинила Йоанна в абсолютно нищо.Тя е всичко за мен.Тя е моята упора и надежда.

Йоанчето си расте,днес я видях за мъничко,но тя спинкаше.Скоро ще я извадят и от кувиоза.Притеснявам се само за зрението й,защото доста време прекара в кувиоза,но се надявам,че ще се разминем без последствия. Praynig

Аз също не съм купувала почти нищо,нищо че децата се родиха по-рано.Сега се радвам,че не го направих,защото щях да пазарувам еднакви дрешки,за 2 деца....и след като се случи Случката,както стана...Сега щеше да ми е още по-болно,когато гледам всичко по 2 вкъщи.

Интересно ми е да ви чета.Доста полезни неща намерих и научих от вас,за кърменето,за козметиката.....за всичко.От понеделник и ние започваме да пазаруваме за Йоанка,че нищичко почти нямаме.Количка ще ни докарат от Щатите,но креватче,памперси,дрешки...всичко трябва да накупим до края на месеца.....Още малко и ще се гушкаме вкъщи!

Общи условия

Активация на акаунт