Отговори
# 405
Добър и слънчев ден и от мен!
Честит празник на всички именници! Да са живи и здрави и да си носят имената с гордост!
И аз съм от отбора на недоспалите и ставали по няколко пъти тази нощ - по едно време така ме стягаше корема, че почти си мислех да вдигам ММ и да вървим към болницата, но.... се успокои мъника Simple Smile И аз от днес в 9 месец вече, но много  ми се иска да поизчака поне до края на март, но ще видим.
Сега смятам да направя една разходка на хубавото слънчице и после да почивам активно, каквото пожелавам и на Вас.
Прегръдки на коремчетата  Hug

# 406
Аз отново се наспах като бял човек...чаааак до 10ч....мъжът ми се шегува, че нищо не може да попречи на съня ми (дори бременността  Mr. Green), но истината е, че знаейки какво ме чака после се опитвам всячески да си осигуря комфорт и почивка Crazy Вече посвикнах с това, че трябва да лежа още седмица и някак ми е по-спокойно от първите дни, когато ужасно се тормозех.

По повод ангажирането на лекар и аз мисля, че ако нямаш познат такъв, то не е необходимо да плащаш за него, защото всъщност акушерката върши цялата работа...Разбира се, че лекарите също израждат, но в повечето случаи изобщо не присъстват....При мен лекарят дойде само за едно козметично шевче и толкова Crazy

# 407
Здравейте и от мен  Party
Аз имам един въпрос,който ме вълнува и не успявам да си отговоря на него. Надявам се,че ще можете да ми помогнете.
Значи, първи ден от последна менструация ми е 13.07.2010г. Според всички калкулатори за термин в интернет,пише,че дата на евентуално зачеване е 27.07.2010г,а термин 19.04.2011г. Чудя се защо АГто,при което ходех (смених я) ми казва дата на термин 20.04.2011?  newsm78 някакви идеи?

Честит имен ден на имениците  Hug Бъдете здрави вие и любимите ви Simple Smile))

# 408
Brown_eyes ако цикъла ти е на 29 дена, спокойно може да се измести термина, по принцип калкулаторите в интернет показват за цикъл 28 дни, в някои може да се вкара продължителност на цикъла, но не навсякъде.

# 409
Здравейте и от мен  Party
Аз имам един въпрос,който ме вълнува и не успявам да си отговоря на него. Надявам се,че ще можете да ми помогнете.
Значи, първи ден от последна менструация ми е 13.07.2010г. Според всички калкулатори за термин в интернет,пише,че дата на евентуално зачеване е 27.07.2010г,а термин 19.04.2011г. Чудя се защо АГто,при което ходех (смених я) ми казва дата на термин 20.04.2011?  newsm78 някакви идеи?

Честит имен ден на имениците  Hug Бъдете здрави вие и любимите ви Simple Smile))

А болничният ти от кога го пуснаха?

# 410
Това разминаване на термина е защото, всички гинеколози изчисляват предполагаемият термин така: девет месеца + 7 дни от датата на последната менструация. И аз бях учудена защото и при мен се получи разминаване според доктора и според калкулаторите в интернет и попитах и тогава ми беше обяснено. Именно и по този начен се определя кога излизаш в майчинство. При теб правилно са ти казали 20 април: девет месеца + 7 дни е точно 20 април/ изчислено при последна М на 13. 07. 2010г./
Честити празник на всички именници. Весел празник.
А на всички останали приятен слънчев мартенски ден.

# 411
Ясно,сега ми се поизясни. Цикълът ми е винаги различно между 28-30дни. Странното е,че в началото ми казваха термин 19 април,а след това постоянно 20 април. Болничният ми е от 06 март и пише термин 20 април

Живи и здрави,нямам търпение да родя Simple Smile

# 412
Момичета, бях на преглед! Супер бързо се развиха нещата тази сутрин - трябваше да се обадя на Ненов уж за следващата седмица да се разберем и той каза, че отива към Шейново, да отида в 11.30 (а беше вече 10.45). Бърз душ и експедитивна дамска "прическа" и се изстрелях, добре че живея в квартала. Аз лично съм много доволна от него, направи ми приятно впечатление, получих отговорите, които исках на въпросите, които ме вълнуваха и дори се разбрахме как ще процедираме от тук нататък до края.
Бебка иначе е в отлична форма, заметнала връв около врата, но нищо притеснително. Явно се храни много добре, защото е с 9 дни напред. Вече тежи малко над 2400, миналата седмица беше 2300  hahaha Терминът по ПМЦ е 1ви май, но аз съм с по-къс цикъл, така че както са ми го изчислили по първия УЗ за 27ми април е най-актуално според мен.

Навън времето е страхотно, направих една бърза разходка, хапнах един сладолед и вече чакам обяда  eat

# 413
OХ ,олекна ми малко ,благодаря ви ,че споделихте ,че много се бях притеснила .
Честито на всички именници ,с здраве да си носите името   bouquet.
Jenny 84 и моя термин е 20 април  Grinning,но искрен но се надявам да родя по рано ,даже си заплюх 1 Април. Joy.

А аз съм си заплюла 5 април - баща ми има Рд тогава, но...Божа работа! Simple Smile
Днес за първи път усетих едно напрежение като преди цикъл и малко се шашнах, но отмина и за сега няма нищо. Мисля си, че може би бебо се смъква лека-полека.  newsm78 Дано устискам поне още 1 седмица.... Praynig

# 414
Здравейте!
Отдавна не съм влизала, че лаптопа ми изигра лош номер и дълго време бях далеч от интернет пространството. Виждам, че вече има няколко избързали бебчета и искам да им пожелая здраве, здраве и много здраве! А на майките им спокойствие, усмивки и пак здраве  bouquet
Искам да ви споделя, че вече много ми писна тази бременност, чувствам се като хипопотам, имам постоянни контракции, налично 4-годишно дете, за което да се грижа и да осигурявам забавления, и което днес ме събуди в 6:30ч.
Относно изборът на лекар, това е услуга, която никога не бих си спестила. Искрени благодарности на д-р Танев (  АГ Варна) за предното секцио и този път пак на него ще се доверя. Пуснах си вече последните изследвания, бебето е 2900кг, сега ми остана само да си грухтя и да чакам още 3-4 седмици. Толкова се вълнувам от срещата на батко и бебе, че вече нямам търпение да се случи.
Най-добрата козметика за бебета , според мен, е тази на A-derma и това ще взема за бебето. За всички, които сте се спрели на Себамед, още един положителен вот от мен, дълго време сме я ползвали и бяхме доволни.

# 415
Киселините си ги оправям с лимонов сок разреден с вода и малко сода / добавя се и мед или захар , но при мен не се налага като разредя с вода ми е приятно да го изпия /  Наложи ми се да си направя два пъти досега - не изтърпях точно вечерта преди да легна толкова кисело ми става чак ме заболяваще гърлото .

# 416
Галкаааа тук съм.Правим ремонт,в който и аз участвам активно и затова ме няма на линия тези дни.Но като видях,че си се притеснила веднага се включвам.
Честито на Катето и маминка за бебоците!Да са здравички и силни!
Добре дошли на новите мами!
 Ще дочета темата и ще се включа пак.

# 417
Мислех, че съм приключила с купуването на дрехи за бебто, но днес и взехме много сладки бодита и още едно гащиризонче-розово, другите са в неутрални цветове. Получихме и една страхотна плетена кошница за бебе и много хубаво чувалче, но ще го ползваме чак следващата зима Simple Smile Една позната ми даде и огромна възглавница, в която бебето се слага и не може да се обърне. Всичко е натрупано в детската стая и е толкова сладурско да си го гледам. Ще трябва обаче пренареждане на бебешките шкафове, които вече са почти пълни.
А на мен си взех грозни памучни гащи за болницата, като ми свършат еднократните-минавам на тях. Тук обаче не мога да си намеря подходящи сутиени. Ще трябва да обикалям из Пазарджик на 22 март, когато съм на консултация.
За киселините- помага ми само Талцид.

# 418
Ееееее,изчетох ви!
Туинс мами имаш силни прегръдки и от мен!
Мони радвам се,че се разписа и с вас всичко е наред!
Дидка добре дошла на бг земя!
БВЛ радвам се,че сподели за вит Д3.Най-накрая са решили поне този проблем!
Стиснати палчета за Марева и Чорлето!
 Искам да кажа мамите и за бебчетата,които все още са в седалищно предлежание.Както бях казала моята госпожица много се върти и през повечето време беше с дупито на долу.но аз упорито правих упражнения-заставах на колене и лакти с глава опряна на леглото.Това даваше резултат до някъде-въртене,но не пълна ротация.Реших се и на опита с фенерчето-фенер с бяла светлина(по-силна е и вероятността бебето да я види е по-голяма) се допира до корема в областта над пъпа и с бавно движение в отвес се стига до пубиталната кост(областта на пикочния мехур).Направих го два пъти и винаги,когато стигах до долу Калинчито се размърдваше.направих го трети път и чудото стана!Така мощно се завъртя,че веднага разбрах за главичното предлежание.На 10.03 бях на консултация и видях,че съм права.Макар докторката да ми каза,че все още имам много място и бебка може да се върти още.
Имам и още една мнооого хубава новина,но за нея ще си стискам пръстенцата още поне седмица Mr. Green

# 419
Честит празник  ura
Тази нощ беше кошмар станах до тоалетната и като се почнаха едни кошмари по едно време седнах в леглото и рев. После едвам станах в 8 ходих до клиниката да дам поредната стерилна урина и да захраня вампира в мазето, 5 шишенца ей за нищо ги нямат. Ръката ме боли и имам синьо петно, май ще си сложа нещо студено че не мога да я разгъна докрай.
После ходих до Джъмбо на България някой питаше за обиколници 15,99 и 19,99 хубави цветове но нищо повече не мога да кажа не разгънах да видя. Взех 4 пеленки от хасе и разни дреболии. Прибрах се и хайде на печката направих и едни сладки, оито не съм правила 10 години /бяха любимите на татко но заради диабета край/ е има за целия форум да нахраня Joy
Хубав празник и честито на именниците newsm51

Общи условия

Активация на акаунт