Зимата си заминава, СЕПТЕМВРИЙЧЕ на разходки се надява!

• 24 062
  • 698
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Добро утро мами и бебчета Simple Smile!
Тези, на които бебетата са на АМ, може ли да кажета по колко милилитра им давате? Изведнъж де притесних , че малчо започна да ми изглежда по-пухкав.
Нашите дози се въртят около 150мл. и АМ и зел.пюре и кашите.Но понякога АМ не си го изяждат, много им идва, особено в 10,00ч.И пак наддаваме много.По 1кг. на месец!
За ваксините, и аз съм като Дана.Много повече ме е страх от болестите, които въобще не са безобидни, отколкото от страничните реакции.Слагала съм и ще слагам всички задължителни ваксини навреме, без да отлагам Peace
Разбира се, всяка майка има право на мнение.И може би е добре, да има избор.Но за мен не стои този проблем на дневен ред  Peace
Приятни и дъъълги разходки днес, желая на всички  Hug

# 256
iv4i стига моля те  Crazy

# 257
Добро утро!
Благодарим за кафенцето.
Честити половин годинки на двамата юнаци Давид и Атанас! Много да слушкат и да папкат!
*Аз да ви се оплача - Ники вече две седмици не спи нощем добре. Много се буди от 00 до 6 на всеки час, че и на час по два пъти. Вече нямам сили, повярвайте ми! Какво е това нещо, какво е това безсъние!? То спи детето, обаче се пробужда с плач, а стиска очите. И така по 10 пъти на нощ. Снощи му сложих свещичка Вибуркол и пак същата работа. Дано отмине скоро!
*За ваксините - и аз съм на малко по-различно мнение от iv4i, затова ще замълча. Поставям нещата на кантар и така решавам за себе си. Факт е, че до сега сме нямали проблем. Дано да не "дойде" и при нас този АД!
*До скоро перях дрешките му с SureCare, но взех Тео бебе и не съм забелязала нищо обезпокоително. Къпя през вечер със Sanosan (дъщерна на Bubchen, от болницата така тръгна и реших и аз да продължа) и мажа от време на време с такова олио, като сменям памперса само избърсвам с кърпичка и това е. Лицето като излизаме мажа с крем на Бочко. Та отдавна съм противник на скъпите козметики и за бебета и за нас. При нас просто идват разни ментета на големите марки. А българското си е хубаво!

# 258
Да, за милилитрите мляко е индивидуално, аз давам два пъти по 180,веднъж зеленчуково пюре, веднъж каша и вечер преди лягане 200 мл АМ. Не е много,нали?

За ваксините - по принцип преди и след всяка ще треперя кък ще му подейства така или иначе. Мисля, че е много лесно при целия прогрес и толкова изчезнали болести,които са или смъртоносни, или променят целия ти живот, да отричаме ваксините. Ако сега имаше епидемии от тези болести, всички щяха да искат сложат ваксина на детето си. Помните ли, когато се появи в някои ромски махали морбили? Не само в ясли и детски градини искат книжка с ваксини, а и за да се запишат в първи клас.

Имаме рожденик днес!  Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 10:55 от brawn

# 259
  • Щастлива мама на 3 слънца
 да честитя само месечинките на 2 бебенца
бебе Давид на мама Flash Dance
бебе Атанас на мама brawn
да са живи издрави
и много целувки на моята приятелка Флаш Simple Smile))))))))))))

лек ден на всички

# 260
Машонка, прави инхалациите редовно и ще имате подобрение.
Лекувала съм бронхиолит с инхалации. Само трябва често следене от педи, че ако случайно нещата не вървят към подобрение да се реагира бързо. Но в повечето случаи наистина помагат и ако можеш да си спестиш АБ, защо не ...
v_spasova, много ти благодаря, не знаеш колко ме успокои.  Hug Всъщност точно бронхиолит имаме и педиатърката каза, че досега всички бебета с тази диагноза ги е пращала в болница. Но на мен ми имала вяра, че ще се справим и в домашни условия. newsm78 А дано. И да, ще ходим през ден на контролен, за да следим да няма влошаване.
Връщам се да чета.
Дана, мерси .  Hug
Честита половин годинка на Атанас и Давид!

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 14:21 от Машонка

# 261
Мили мами, ние се върнахме от една дълга разходка.
А да имате представа как е радиационния фон в България. Лелчето ми се обади, че на работа охраната получили нареждане да затворят "нещо си" днес и през следващите 3 дни, поради възможен радиационен облак, който можело да достигне България. Та ми заръча да не излизаме тези дни. Ама то как да стане, нали сега е хубаво времето, в четвъртък пак дават 3-4 дни дъжд. Уфффф нищо не казват от НИМХ, те и за Чернобил нищо не са съобщили. На мен ми се струва мноооого далече Япония. Едва ли ще стигне до нас, ако пък нещо се усети, то вероятно ще е толкова разредено, че ще е в норми р-я фон. Тя всичката ми наред, че и за това взех да мисля  newsm78 hahaha

# 262
  • Пловдив
Привет Simple Smile

Danielkka, аз съм наявита за среща, но трбва да е събота или неделя, че не знам кога мъжо ще пътува с колата и кога ще е при мен newsm78

dessynik1 и на Дидко венците нито беха побелели, нито подути, но пък за седмица изкара две зъбчета Simple Smile

Ние изгостувахме на баба и дядо и пак сме си в Пловдив, че утре ще го водя, да го боцкат Rolling Eyes
Въведохме тиква и спанак Simple Smile И двете много добре се приеха, а спанака ще е една от любимите му храни, явно Mr. Green За разлика от мен - мразя го Sick

Ставам, че малкия звяр дава зор, после ако мога, ще се включа пак Hug

# 263
  • София
Мили мами, ние се върнахме от една дълга разходка.
А да имате представа как е радиационния фон в България. Лелчето ми се обади, че на работа охраната получили нареждане да затворят "нещо си" днес и през следващите 3 дни, поради възможен радиационен облак, който можело да достигне България. Та ми заръча да не излизаме тези дни. Ама то как да стане, нали сега е хубаво времето, в четвъртък пак дават 3-4 дни дъжд. Уфффф нищо не казват от НИМХ, те и за Чернобил нищо не са съобщили. На мен ми се струва мноооого далече Япония. Едва ли ще стигне до нас, ако пък нещо се усети, то вероятно ще е толкова разредено, че ще е в норми р-я фон. Тя всичката ми наред, че и за това взех да мисля  newsm78 hahaha
velizarka ,сега ме вкара в едни фикми..... Crazy
Инче и ние току що се прибираме от гооооляма разходка.Най-накрая смених кошовете и доста по-добре е с летния положението.

# 264
Машонка,нали Мая ми беше с бронхиолит.И да ти кажа не знам как са ви казали да ги правите инхалациите,но е важно да са на равни интервали и да няма прекъсване през ноща(а май прочетох ,че ти вечер не и правиш).Много е гаден този бронхиолит,за съжаление за часове става по-зле ако не се повлиява детенце,нас като ни изписаха от болницата ни караха всеки ден да ходим да я слушат и в къщи продължавахме с инхалациите.Вярно,че Мая беше с много сериозни обструкции,но ако можете ходете всеки ден да я слушат.
Милата душичка,дано се оправяте по-бързо,да я цунеш по гъзето Heart Eyes
А с какво правиш инхалациите?

Гери,успях да ги видя снимките,Много хубава булка си била! Hug

# 265
Здравейте,

Едвам ви прочетох, много теми съм изпуснала.
Днес и аз сложих летния вариант на количката и Владката добре си седи в него. Имах притеснения, че ще се измори и може да килне на една страна, но нямаше проблем.

Гале, моля те ако имаш време сподели за къпането и мазането, какво са ви казали. Аз къпех всяка вечер със шампоан за коса и тяло, които е без сапуни. Влади много обича да го къпем, но след като прочетох тук във форума, че се изсушава кожата дапълнително и не е добре да се маже толкова често, реших да го къпем през ден, но на следващия ден като му сменям памперса и виждам че кожата му е изушена и падат люспи (малки) и моята е такава - много суха, особено зимата. Мажа го всяка вечер след баня преди с олио, но се появиха лишеи на ръцете и караката и от олиото не минават, въпреки че взех на Бюбхен за много суха кожа. С млякото на Хип минават веднага лишеите по тялото. Видях че млякото е с бадемово масло и взех само бадемово масло на Икаров и също ни помага.

С това хубаво време сме по цял ден навън на разходки и затова нямам време и не мога да смогна да ви изчета, че да се включа и аз.
Да ви кажа, на Владката вече кърмата изобщо не му стига, исках повече време да го кърмя и да не замествам хранения, обаче половин час след като съм го накърмила вече и види храна и се разтреперва и започва да рита и да протяга ръчички и ако не му дам се сърди. Заместила съм едно - обедното от месец, бях започнала да давам каша, но мислех да давам по много малко, колкото да опитва и свиква, но вече ще трябва да заместя още едно. Ако е само на кърма вече 2 часа са много да издържи без да хапне пак.
Хайде направо национална срещичка да организираме. Някой беше писал, за място където и други от форума правят там национални срещи и всеки си запазва и плаща предварително. Сега и времето се оправя и ще бъде страхотно. Ако може пак да се пусне линка и ако искате да се обадим да видим април месец имали свободни места и дали можем да резервираме.

# 266
  • Пловдив
Според мен, април е раничко още за национална среща Peace Не, че имам нещо против, но все още няма да е толкова топло времето...

Ние пак си останахме сами с малкия Cry

# 267
velizarka ,сега ме вкара в едни фикми..... Crazy
Инче и ние току що се прибираме от гооооляма разходка.Най-накрая смених кошовете и доста по-добре е с летния положението.
Мислех, че в София може да има някакво разяснение, все пак столица, там е информационния поток, затова питам. Не се притеснявай излишно. Аз ще излизам с Ники утре и това е. Леля да си ги приказва  Whistling аз си знам моето.  Joy
И ние от вчера сме с летния вариант, но не забелязвам разлика, може би защото и в коша е кротък, просто много голяма му изглеждаше главата в него  Laughing и го изпълваше на дължина.

# 268
Привет момичета  Hug Hug Hug!
Честити месечинки на дечицата родени на 12-13-то число   bouquet  bouquet  bouquet!
Ние сме добре!Ставаме към 7,от 9 до 10 спим и към 11 излизаме до към 4!Навън спи по 30 мин,незнам защо толкова малко  Thinking !Диди много харесва оризовите каши ,много сладко я мляска,а с пюретата сме на война  Mr. Green.АМ яде по 150гр!
Ина за срещата към 9-10 април(събота и неделя е)ако можем да се организираме,но трябва да следим и прогнозата,за да е топличко!В момента горивото в толкова скъпо и не само то,че направо незнам какво да ви кажа,ако има някои възможност и от по далечко да дойдат много ще се радвам,но всеки си прави сметка!
Прегръдки на всички  Hug!

# 269
Добър вечр от нас с Мити който сега папка при баща си и след това ще лягаа
Димитър от няколко дни се мъчи да се изправя, вече решетката на кошарата е вдигната докрай,а маттрака му е до долу.

Някой мислил ли е за кръщене вече? аз мисля на 06.05 да го кръстим с кумовете ни да забегнем до някой манастир само ние без дъндании
да спим в манастира да се почерпим и да си дойдем.

ох утре въвеждам глутена.. дано всичко е ок.

поздрави Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт