Зимата си заминава, СЕПТЕМВРИЙЧЕ на разходки се надява!

• 24 045
  • 698
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро!!!

Честит Тодоровден на всички именници!!! bouquet

Честити месечинки на всички малчовци!!!

Дана,и аз оня ден,а и два пъти след това дадох кажа с глутен PeaceТака,че пак казвам,няма чак толкова страшно,колкото описват!А между другото на най-голямото си дете кога даде? Wink

А относно кожата,ние цялото ми семейство от майчина страна сме така,вкл.майка ми,братята ми,племенницата,моето голямо дете,само сега за Ивайла не знам.Цял живот лишеи,екземи,сухота,отврат...

# 211
vany, нямам думи за всичко, което ти се събира  Confused

dessynik1, наистина температурата при бебоците след сън е повишена или след плач примерно. При тях си е по-висока по принцип нормалната температура. Не се притеснявай за това.

За дерматитите и кожните проблеми - знам каква гадост е, защото имам на лицето. Не само при бебетата е трудно да се намери точното лечение и да се установи от какво се провокира. Не знам колко мазила съм пробвала, но успявам да си поддържам кожата в по-добър вид от на повечето хора, които нямат кожен проблем. Така че се намира начин колкото и да е нeприятно. За съжаление лечението и на кожните лекари е на принципа проба-грешка. Честно казано на мен не ми е почогнал кожен лекар, с доста проби си намерих козметика, с която да ми е добре.
Относно Адвантан и другите кортикостероиди, ефектът им винаги и моментен и после да не кажа, че почти винаги става по-зле. Но пък, ако примерно се ползват един-два пъти в седмицата не като основно, а някакво поддържащо лечение, е ок. За бебе бих го ползвала в много краен случай.
Ще намерите начин да отървете бебчовците  Peace

# 212
LITA, всяко бебе, което реагира зле на обикновените АМ - повръща ги винаги, обрива се, подува се или получава силно разстройство и не може да се храни реално с тях, се приема, че е с диагноза АБКМ.  Peace Кръвни изследвания за АБКМ или нещо такова при бебочета не се правят. А протокола според мен го дават съвсем лесно, само дето аз навремето не щях да се възползвам от него. Иначе преди 5 години само се вадеше на детето някаква "Книжка на хронично болния" или нещо такова, заверена от личния лекар и веднага почват да ти дават Фризопепа от ЗК с протокол. Само не разбрах защо питаш, нали Митко няма никакви алергии?

обърка ме с въпроса, но няма значение малко инфо по-въпроса не е излишно  Hug

# 213
Моля ви, кажете ми всеки ден ли давате каша на бебоците или през ден?

# 214
Добро утро!

Честити половин годинки на Ема, Александрина, Владимир, Александър и Мите! Много здравички и весели да растат!
Честит Имен Ден на всички, които празнуват днес! Да са силни и здрави като конете, да не усещат товара на гърба си и да надбягват злото!
Аз пък температура меря, ако усетя че е топличък, иначе не проверявам, че да не се хвърлям във филми. Мъжо е имал температура 2 или 3 пъти, откакто сме заедно - 12-13 години. Дано и Ники е толкова здравичък.  Защото ако е като мен.....с 37.4 постоянно  Whistling неприятна работа.

# 215
Tommelise, aaaa, не, гледачката ми е номер едно, много си я обичаме.  Heart Eyes Тя и дъщеря ми е гледала 4 години и ни е като член на семейството. А е и бивша педиатърка Peace Знае за моята предпазливост с храната, но глутени и т.н. никога не сме обсъждали (аз това с глутена малко не го и разбирам  Embarassed). Изобщо не съм се разсърдила за бисквитата, че не ме е попитала. Това е някакво изключение, дала му я е, за да се засити по-добре. И да ми услужи на мен, да отсъствам повече време без проблем. А и дъщеря ми нали не е яла мляко, месеци наред караше на обикновени бисквити само, размекнати с вода, та сигурно затова е решила да я даде. Няма лошо, а и му няма нищо на детето  Simple Smile Гледачката ми е супер, само че е вече по-възрастна и сигурно ще трябва да взимаме нова, като проходи Дани, е това вече наистина ме притеснява Confused Свикнали сме си с нея и ще ни липсва.

# 216
  • София
Добро утро!
Аз внесох объркване с моя нескопосан цитат. Исках да цитирам мнението на LITA относно температурата на dessynik, но като продължих да пиша, то се е получило така, че все едно всичко написано от мен е цитат на LITA. Не знам дали го обясних ясно.

Fata, geryaleksandrova, при нас Адвантана подейства с 2 намазвания, но като го спрях обривите пак избиха. Д-р. Мустаков ни обясни, че той влиза директно в кръвообращението и не е много добре да се ползва. Той ни изписа Елоком, чиято молекула се задържала предимно в кожата и така бил по-малко вреден. Само споделям, не казвам, че вие грешите използвайки Адвантан.

Fata, нашия обрив се появи съвсем невинно преди първия Пентаксим, но след ваксината нещата тотално се влошиха. И всеки месец  се повтаряше същото, тъкмо тръгнат да се подобряват нещата, ваксината ги връща в изходно положение. Втория прием го отложихме с 1 месец, но после пак ги сложихме, т.к. нашата рядко тъпа педиатърка настояваше и ни обясняваше, че последствията от липсата на ваксина може да са далеч по-драматични от обривите. По 3 дни преди и след ваксините  давах 3 пъти на ден по 5-6 капки Фенистил. Не мажа с кортикостероид непосредствено преди ваксина, т.к. той подтиска имунната система и може да стане гаф. Ако имаш още въпроси, питай смело.

vany, миличка, не знам какво се е случило, но много съжалявам за майка ти и за теб самата! Hug Hug Hug

# 217
  • София
Честит имен ден на всички, които празнуват на Тодоров ден!

Честити месечинки на малките сладури Ема, Александрина, Мите, Влади и Александър!

А ето я и моята сага с протокола за Фризопеп-а:
На 6-ти декември Алерголожката ни казва, че имаме АБКМ, казва ни да се храним с Фризопеп и споменава нещо за някакъв протокол от личния лекар, която по това време е в отпуска. Купувам кутия Фризопеп от аптеката и забравям за случая.
След седмица отивам при личната лекарка, която ми предлага да отида при доц. Маринова в педиатрията във връзка с поставената диагноза. Взимам направлението, отивам в педиатрията и се оказва, че доцентката приема само вторник и четвъртък от 10 до 12, но в самия ден се отива в 8:00 ч. сутринта, за да се вземе номерче за ред за прегледа.
Два дни по-късно, т.е. в четвъртък, съпругът ми отива в 7:45 в педиатрията и успява да вземе номер 2 за преглед в 10:15ч. . Връща се до вкъщи, взима ни нас с бебето, отиваме в педиатрията в 10ч. и започваме да чакаме с бебето в общата приемна наред с всички останали болни от какви ли не болести дечица.
Доц. Маринова закъснява и пристига чак в 10:30 ч., когато приема първи номер. Ние влизаме към 11ч., след час и нещо висене, а аз вече си представям, че бебето ми се е заразило с какво ли не. Още от вратата ни се скараха, че не се влиза с количка в кабинета и тя трябва да остане в коридора пред кабинета. Доцентката ни заговори за протокола за безплатния Фризопеп още преди да е прегледала бебето. Обяснихме и, че той не ни вълнува и не сме дошли заради него, а за да чуем компетентното и мнение по въпроса с хранителните алергии. Не получихме категоричен отговор и диагноза, но иначе беше любезна и все пак ни даде протокол. Това е точно преди Коледа.
След празниците, през януари отиваме при личната лекарка с протокола, която ни казва, че трябва да си купим рецептурна книжка, която тя да попълни, а ние да заверим в Здравната каса. Отиваме до Здравната каса, купуваме книжка, връщаме се обратно при педито, тя я попълва, връщаме се пак в ЗК, мъжът ми се нарежда на опашка и след близо час чакане му казват, че новия Фризопеп АС е с нов код, поради което нашият протокол трябва да бъде сменен.
Това означаваше да започнем всичко отначало – първо при педи за ново направление, после в 7:45 за номер, после при Маринова за протокол, после пак на опашка в Здравната каса, после пак при педи и чаааак тогава в аптеката. Е, не, нямам такива нерви и толкова свободно време.

Tommelisse, имам въпрос, ако детето е било на пълен хидролизат, но след кръвните тестове се отхвърли АБКМ, може ли директно да се мине на обикновено АМ или трябва първо да се ползва Хипоалергенно? И при положение, че бебето вече ще е на 6 месеца, какво мляко се взема - от 0 до 6 или преходно от 6 до 12 мес? Питам теб, т.к. съм сигурна, че си далеч по-компетентна и на теб ти вярвам повече от на нашата педиатърка.

# 218
  • София
brilliant ,Адвантан използвам за мен.Слава богу ,малката сякаш е наследила кожата на баща си-никакви проблеми няма за сега.
На мен Адвантан много ми помага.Вярно ,че понякога се връщат екземите след известно време ,но дълги години лекувах ,едни които ми излизаха под очите/ за момиче на около 20 годи е доста гадна подобна екзема/.Ту изчезваха ,ту се появяваха отново ,докато не ми предписаха Адвантан маз.Да чукна на дърво вече повече от 4 години ,не са ми се появявали екземи под очите.

# 219
  • у нас
brilliant аз далеч и със сигурност не знам повече от вашия педиатър Peace
грешката е негова и той е трябвало дави обясни и да се запознае с новостите. Rolling Eyes

след 6 навършени е млякото 6-12 и се минава на хипоалергенно, ако детето е приемало пълен хидролизат Peace
как е била поставена АБКМ и каква е била проявата newsm78

# 220
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мили мами
влизам и аз да се отчета Simple Smile))) ,но с нещо мн лошо вчера сложих с целия си акъл малката на стола и тя полетя право на ламината с главата  надолу. Веднага в спешното я заведохме правихме снимка .ЗА капак там и притиснахме ръката. Уж и нямало нищо но шока ,който изживях тотално ме съсипа.Много глупава постъпка от моя страна ,толкова мн съжалявам Sad(( .ОПлаква се на вас ,защото знам 4е ще ме разберете Sad(((((( ,
както и да е пазете си децата и не ги оставяйте за секунда дори сами.
Палмирка мила страхотна сватба само мога да мечтая за нещо подобно, ще направя след време поне на дъщеря ми хубава сватба Simple Smile))
Ние след малко ще ходим да гледаме кончетата нали е Тодоров ден днеска,
Целувки на всички и много позитивни емоции,

# 221
  • София
gery, аз разбрах, че за теб говориш  Grinning

Tommelise, Александра беше с обрив по бузите, вратлето, гръбчето, коречтео и свивките на лактите и коленцата. Обривите преминаха от пъпчици в червени сухи лющещи се петна, които започнаха да се сливат и да стават на големи мокрещи рани. Имаше зеленикаво разтройство и повръщаше.ръчичките и кра имахме

# 222
  • София
уффф, пак неграмотно нещо ми се получи, ама нали ръчичките са по-бързи от акъла  #Crazy

# 223
  • София
gery, аз разбрах, че за теб говориш  Grinning

Tommelise, Александра беше с обрив по бузите, вратлето, гръбчето, коречтео и свивките на лактите и коленцата. Обривите преминаха от пъпчици в червени сухи лющещи се петна, които започнаха да се сливат и да стават на големи мокрещи рани. Имаше зеленикаво разтройство и повръщаше.ръчичките и кра имахме
Зеленикавото разстройство симтом ли е?Колко време ви продължи?

Здравейте мили мами
влизам и аз да се отчета Simple Smile))) ,но с нещо мн лошо вчера сложих с целия си акъл малката на стола и тя полетя право на ламината с главата  надолу. Веднага в спешното я заведохме правихме снимка .ЗА капак там и притиснахме ръката. Уж и нямало нищо но шока ,който изживях тотално ме съсипа.Много глупава постъпка от моя страна ,толкова мн съжалявам Sad(( .ОПлаква се на вас ,защото знам 4е ще ме разберете Sad(((((( ,
Дано всичко да е наред с детенце и да си остане само уплахата  Praynig !

Да се изфукам и аз  Grinning каква хубава булка бях  Grinning !
http://www.lyubenov.com/clients/01052010/
user:01052010
парола:123

# 224
Честит имен ден на всичкииии

Гери, много си хубава. Гледам, тя Йоанка чисто бащичко  Mr. Green

А къде гледате Палмирка  newsm78 - нещо съм изпуснала

Брилянт, изключително ти благодаря за поста ( мен не ме отегчаваш) , всеки път намирам нещо ново там ,което много ми помага. ето това за екзомегата ми е супер успокоително, всъщност точно това мнооого ме притесни оня ден ,а то си било нормално. не мога да разбера,защо ,като е нормално не е описано в листовката,като последваща реакция  newsm78 newsm78
иначе сега е по-добре - явно я поуспокои този крем. а от фенистила само спи - и при нас го има този ефект.

аз от днес започнах и моето лечение - според Раличка,ако до 1 година се пооправя има шанс да не ги пия до живот тези хапчета,ама ако не - до сетния ми час . лошото е,че аз много забравям ,че трябва да пия ( попринцип), трябва да положа много усилие докато ми се превирне в навик.

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 11:56 от gala.

Общи условия

Активация на акаунт