Зимата си заминава, СЕПТЕМВРИЙЧЕ на разходки се надява!

• 24 061
  • 698
  •   1
Отговори
# 240
ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА МИШОЦИТЕ ОТ ВЧЕРА И ДНЕС,ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!

Плами,много чувствено клипче,и си страхотна булка,ама аз вече съм те виждала във фейса,.Изобщо сте ,много хубава двойка.

Гери,явно само аз не мога да ти видя твоето] Sadпиша юзера и паролата и пак на ново ми дава да ги пиша newsm78искам да ги видяяяяяя,някой да има проблем като мен>????

# 241
  • на североизток
Ами не знам до кога трябва да стоим и да мълчим и безропотно да се съгласяваме със всички простотии, които държавата ни задължава да правим. Интересно, че когато се отнася за нещо друго(цената на бемнзина, на тока, заплатите ни) веднага скачаме, стачкуваме, а с това сме се съгласили и премирили и като че ли нямаме избор! Всчико това е против човешките права!!! И лишаването от право на избор, и лишаването от детски, и дискриминирането с детските градини и яслите! Разбирам, че за големите градове наистина е мнооого голям проблема с градини и ясли, но не мисля, че е достатъчно силно оправдание за да тровим и разболяваме децата си! Аз също все още незнам кой и как ще ми помага за гледането и дали ще ни вземат на градина и ясла, но за мен това е мноооого маловажно пред алтернативата детето ми да страда от разни болести! Все ще се намери някако решение като му дойде времето! Ако трябва няма да работя( то не че имам работа де), ако трябва ще мизерстваме, каквото- такова! Важното е да сме здрави и да се обичаме! А позицията на докторите може да бъде само една - ЗА ваксините, и не само защото от поколения наред са ни промивани мозъците (на всички, не само на тях) колко са полезни и необходими, че и все по-безвредни, ами и защото и тях закона ги задължава да дават отчети на всеки 6 месеца, а имам и сериозни съмнения, че получават и допълнително възнаграждение за всяка ваксина( но това само го предполагам). Така, че тяхното мнение не може да бъде обективно и в грижа за здравето на пациента! Ами замислете се защо толкова строго ги следят, и защо пък родителите трябва да плащат глоба, ако не си ваксинират децата? Дали някой не се страхува, че в един момент хората масово ще се осъзнаят и ще почнат да се отказват, и джобовете на този някой ще почнат да се изпразват?!
А знаете ли, че се предвижда скоро да стане задължителна в БГ и ваксина против рак на маточната шийка, която ще се прави на 12 годишни момичета? Не знам защо ама настръхвам само като го чуя  Sick А знаете ли, че във Филипините преди години са се правели такива ваксини на млади жени уж срещу рак на маточната шийка, които всъщност водят до безплодие( вече 1млн филип жени са бездетни)!!!
За мое съжаление, наистина само аз подхващам тази тема, а ми се иска всички да се обединим и по някакъв начин да се възпротивим на тази поредна несправедливост и опит за геноцид над българското население! Но осъзнавам, че това е много трудно и всъщност не ми е за цел! Целта ми е да споделя с вас информацията, която имам и вече всеки сам да си прецени как ще си действа! Но пък и не мога да скрия възмущението си към тази "безизходица", в която ни поставя собствената ни държава, а и не виждам смисъл да го правя! Нали затова сме (уж) свободна държава, всеки да си изказва мнението свободно!
Така, че не ми се сърдете, но съм си такава - има ли несправедливост, реагирам бурно и без да ме интересува кой как ще го приеме! Аз знам, че е несправедливо и никой не може да ме убеди, че с мълчание и наведена глава нещата ще се оправят!
На който не му харесва написаното от мен, просто да отмине този мой пост, все едно не съществува! Както много пъти досега сте го правили! Няма да се обидя Wink

П.П. ТУК има много полезна дискусия по въпроса м/у родители, които са по-запознати от нас! Дори говорят и за АД!

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 22:37 от iv4i_79

# 242
  • София
vany, едва ли моркова има нещо общо с разпространението на пъпчиците, но кой знае... Слънцето също може да раздразни зачервената или изсушена бебешка кожа. Ако нещата наистина се влошават, най-добре е отново да заведеш Ади на лекар да го види и да назначи ново лечение. И най-важното, не изпадай в криза! На теб ти се събра доста, а в такива моменти ние сме склонни да хиперболизираме проблемите. Ако не го сърби и е спокоен, няма нищо страшно, ще издържи до следващия преглед. Пак ще кажа, че ние от 4 месеца се борим с обрива и ту го овладяваме (разбирай потушаваме, а не излекуваме напълно), ту пак избива, а както и много момичета ти писаха, те имат кожни проблеми от деца чак до ден днешен.
Има най-различни видове бебешка козметика. Аз мажа с най-препоръчаните за подобни проблеми А-дерма - Екзомега (поне 2 пъти дневно цялото тяло и лицето) и с Нахтхерцен, но нещата се подобряват много бавно. Категорично не става само с няколко дни мазане.
Успех мила!  Hug

Ясно ми е за праховете, къпането, козметиката, но има ли крем/балсам, който помага на вашите бебоци?
А ти какво правиш - как къпеш, с какво переш, каква козметика ползваш?

# 243
briliant пера със Сано максима сензитив, къпя с продукт на Мустела, който не съдържа сапун а тялото мажа с Нахткерцен, разбирай цялото тяло  Tired
От моркова има пъпки, които не ме тревожат, но гадните лишей не затихват вече втори месец  ooooh!
Ще заведа малчо и на кожен лекар да чуя и друго мнение.

П.С. Чувствам се много тъпо, че все ви занимавам  с моите проблеми  Confused поне си взех изпита днес  Simple Smile

# 244
Iv4i_79 Колкото и да не ми се иска да го призная, но си напълно права!

# 245
Вани,мен ако питаш веднага махай Мустелата. вече двама лекари(кожни) ми казаха да я мия с олиото на тайс ( нахткерцен) и то без изплакване newsm78

за праха за пране съм решила да купя био и сега ще чета какви има и трябва д аизбера някой.
изрично ми казаха - НИКАКВИ омекотители

и което е най-странно за мен - мазане на цялото тяло всяка вечер - аз изказах тезата за това,че така кожата привиква с изкуственото омазняване и става по-лошо като поотрасне, но веднага бях опровергана и от двамата кожни,че до годинка трябвало  да се маже задължително ,защото незнам си какво ( да не ви занимавам с глупости,и без това надали някой ще се вслуша)

Машонка, подута ми е много шията ,но незнам от кога и имам сърцебиене и потене.
изобщо не съм забелязала кога съм се подула ,а и никой около мен ( а все пак леля ми е лекар  и доста често сме заедно) . та онзи ден съвсем случайно майка ми се загледа и видя ,че доста е подута. и така ,отидох на ендокринолог , пуснаха ми веднага кръвни изследвания и се потвърди хашимотото.

Ивчи, много съм съгласна с теб, но - това което аз не мога да разбера е - защо слагат живак в тях.
незнам до колко бихме били по-добре без ваксините и кое е по-малкото зло, но този живак не го разбирам. толкова ли няма с какво да ги напълнят ,че така си тровим децата????

# 246
  • София
vany, аз също перях със Сано, че даже и омекотител слагах (за да ми мирише хубаво), но го смених и мисля, че това беше един от най-сериозните дразнители. За Мустелата, gala е права, но олиото за вана на Мустела не е чак толкова лошо, ако него имаш предвид. Можеш да пробваш Линола Фет за вана или олиото на А-дерма. След ваната бебето не се изплаква, а само се подсушава с хавлията. Така върху кожата остава едни съвсем фин защитен и овлажняващ слой. След това мажеш с каквото имаш, в случай с Нахтхерцен. Добре е да има поне 2 намазвания на цялото тяло всеки ден, а не само на засегнатите участъци.

gala, аз вече ползвам био прах Sa8 на Amway и съм много доволна.

Машонка, много сериозно звучи това за болницата. Стискам палци да се подобрите от инхалациите и да не се стига до АБ.

Ние днес се прибрахме от разходка в 17:30, бебка беше кисела и реших да я накърмя преди да я разсъблека и преобуя. Мен ме болеше главата и като си легнахме двете към 6 заспахме. Бебка още спи и тази вечер отново не можах д я изкъпя, а това неминуемо води до влошаване на кожата.  Sad

# 247
gala. - Дано се оправите бързо и ти и Дарето  Hug
За прах за пране мога да ти препоръчам Бамбино Мио - био е! Аз го ползвах от раждането на Дани до 4-я месец, сега сме с Sure Care той е за чувствителна кожа, също съм доволна и двата са без аромат и без омекотител  Peace
За козметиката ние от раждането сме на Мустела(по препоръки на педи) и досега не сме имали проблеми, явно си е до кожа... но мисля да взема олиото на Чико за проба. Междо дугото на нас ни каза педи да мажем само гънките, а не цялото тяло, за да можела кожата да диша  Wink
Аз къпя нашият младеж всяка вечер, но му мием главата със шампоан 2пъти седмично  Sunglasses
Ние днес започнахме със захранването(крайно време беше)  Grinning Дадох му оризова, безмлечна, безглутенова каша и мисля че я прие много добре. Не е правил физиономии и дори на третата лъжица започна да си отваря устата  hahaha е още го има рефлекса за избутването с език, но все пак съм много доволна от него  Heart Eyes

# 248
Тези, на които бебетата са на АМ, може ли да кажета по колко милилитра им давате? Изведнъж де притесних , че малчо започна да ми изглежда по-пухкав.

# 249
Мерси момичета за пожеланията. Дано се повлиява от инхалациите. Утре сме на контролен, та ще видим докъде сме я докарали.  Hug
Гале, пак добре, че майка ти навреме те е видяла и ще се лекуваш. Майка ми е с гуша, и то в общи линии се влоши след раждането на брат ми. След това й направиха операция и оттогава си е ок. Дано не стигаш до там, а се оправиш медикаментозно. Питах те не за друго, ами пусто майка ми е решила, че имам проблем заради това, че отслабвам (не й правеше впечатление като бях свиня, ама като почвам да приличам на човек, значи съм болна  hahaha). Та точно такива симптоми като твоите ми спомена. Но при мен липсват.
За ваксините няма да се изказвам, моето мнение е друго.  Peace
Вани, дано не ти е много тежко с грижите към бебчо и майка ти.

# 250
Тези, на които бебетата са на АМ, може ли да кажета по колко милилитра им давате? Изведнъж де притесних , че малчо започна да ми изглежда по-пухкав.
по 180мл давам.
има 2 твърди хранения по 100гр + 30-40мл мляко и 4х180мл АМ. Ящна ми се вижда Ема, всравнение с кака си.  Thinking

# 251
  • София
Машонка, прави инхалациите редовно и ще имате подобрение.
Лекувала съм бронхиолит с инхалации. Само трябва често следене от педи, че ако случайно нещата не вървят към подобрение да се реагира бързо. Но в повечето случаи наистина помагат и ако можеш да си спестиш АБ, защо не ...

Смятам да почна плодовете по същото време, когато давах зеленчука. И чак като въведа и тях, да ги преместя следобед, а зеленчука да продължа преди обяд? Според вас добре ли е това?? Питам, защото сте с повечко стаж в захранването и затова..
А защо не даваш плод към 10 и после си давай зеленчука на обяд? Така ще можеш да следиш за реакция. И след като въведеш няколко плодчета, ще ги изместиш следобед.
При Лора така направих.
Но може и така какво си решила, не виждам нищо лошо.
Прецени как ще ти е по-удобно, особено сега както времето става все по-слънчево и хубаво Simple Smile

# 252
  • София
Гери,явно само аз не мога да ти видя твоето] Sadпиша юзера и паролата и пак на ново ми дава да ги пиша newsm78искам да ги видяяяяяя,някой да има проблем като мен>????
незнан защо  newsm78
дали ще стане сега   
http://www.lyubenov.com/clients/01052010/
user:01052010
парола:123

Темата за ваксините ще я подмина  Peace .

# 253
vany666, мнението на една педиатърка относно бебешки обрив не може да бъде меродавно, тоест трябва да вземете още поне 1 мнение на специалист. Крем, който да помага на всякакви лишеи и обриви няма. Всеки обрив си е индивидуален и се лекува различно. Както вече сме обсъждали - кортикостроидите помагат временно само. Моят съвет е да ограничиш до минимум козметиката, която влиза в досег с кожата на Ади. Аз къпя Дани с А-Дерма гел за баня и оттам нататък не ползвам нищичко. Нито кремове за дупе, нито лосиони или зехтин за след къпане. Точно за да избегна кожни проблеми  Peace

iv4i_79, съгласна съм с теб за ваксината против "рак на маточната шийка", тоест против някои щамове на папилома вируса. Никога няма да допусна да я сложат на моето момиче. Няколко часа след такава ваксина почина английска ученичка на 14 години, имаше и други много тежки случаи по света. Моя близка работеше във фирмата - производител и ми е казвала, че това е супер нова ваксина, изобщо непроследена как се развива в организма години след поставянето. Но и 1 смъртен случай ми стига да я откажа Naughty Честите цитонамазки също са превантивна мярка и са много по-безопасни. За съжаление става дума за мнооооооооого големи пари и затова скоро сигурно това ще е сред задължителните ваксини.  Confused

Иначе мен ме е страх от детския паралич и тетануса и затова съм решила, че ще слагам ваксините на моите деца. Права си, че всеки си решава, аз вече имам 2 деца, ваксинирани с всичко задължително и няма да променя нещата с третото.  Peace

Машонка, дано се оправи бързо сладката Ема.  Hug

Ще дописвам после, че Дани ревна

# 254
Добро утро момичета.

Малчо от известно време нощем се буди на всеки час, я за вода, я за биба, я за да поиграе. Незнам какво да правя. Реве ми се от недоспиване. Някакви идеи??

Относно милилитрите - давам по 100мл. в 6 часа, 120мл. в 9 часа, наобяд и следобяд по 30-40 мл. след зеленчуковото и плодовото пюре или каша, и вечер 180мл. Пробвах сутрин да му давам повече, обаче не го иска. Понякога вечер давам още 30мл, ако ми се стори още гладен.

Много говотире за АД, аз слава богу не мога да се включа по темата и се надявам никога да не се сблъскам с подобно нещо, защото звучи ужасно... Дано скоро го израстнат бебчетата.

Ето едно кафе за ранобудните Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт