Празнувам със пържолка и айрян и килата падат със Дюкан - 248

• 39 758
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Татит, какво става с теб  Hug
Моткам се в общи линии  Rolling Eyes Ама шъ съ оправя! Трябва да взема пак да чета темата, че да се стегна  Mr. Green

Недей, хората са отслабнали, защото не са ни чели.  Naughty

# 451
А относно количествата храна Thinking се опитвам да изяждам поне по един грам чист протеин на всеки килограм мое тегло, за да не губя мускулна маса а само мазнини  :rol  Направо ви се възхищавам с тези протеинови серии  Hug
Такава глупост каза,че просто няма  думи.... ooooh!...Няма да го коментирам.... Whistling

Хората ви казват,че НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ във количеството,когато сте във ВТОРА ФАЗА....Вие пак вашето си знаете....

Ха здравейте ,

Голям спор пак. Simple Smile  1 грам протеини на килограм телесно тегло не е никаква глупост, а здравословния прием на протеини при смесено хране.Т.е това е минимума за да няма загуба на мускулна маса даже и при протеиновите диети.
По въпроса за "няма ограничения" имам едно уточнение .Значи на френски в книгата е " à volonté " което се превежда "колкото ти се иска" ,"по желание" . Да кажем и "без ограничения" също може да бъде синонимен превод в смисъл че няма някакви точни и лимитиращи грамажи както е в други диети,явно като става въпрос за количество храна е по-адаптивен, но в никакъв случай не е равно на  "sans limites" ("без ограничения" в прав текст) ,поне не винаги и за всички хора. Simple Smile Т.е яжте на воля колкото ви се яде като количество.За един е много ,за друг е доста по-малко.Бях прочела някакво тълкуване от Мрънмот мисля че беше- "за да се отслабва в този режим- трябва да се яде по-много и по всяко време"- Дюкан не е казал такова нещо,просто преводът на  " à volonté " като  "без ограничения" се тълкува от всеки както си поиска. Аз лично не мога да изям цяло пиле за един ден,но при нас пилетата са доста големички,теглила съм само гърдите -чистото бяло месо е около 500 грама.
На лястовичката и аз и казах ,че само се чуди какво да се ощети,но то си е нейна работа. Но със сигурност ако не яде въпросното количество протеини 1г/кг телесно тегло , ще е за сметка на мускулите а не на тлъстините и след по малко от година ще се чуди каква диета да прави или каква глупост да пие. За Лидата- това имах и аз предвид като и казах последно ,че ще плаче един ден, ама тя се направи че не разбира Simple SmileСега и се рушат зъбите, но след Лидата ще и окапе костата,ще и се разбъркат хормоните,ще и спре цикъла, а затова как ще и се натоварят бъбреците и черния дроб ,които така или иначе вече работят при много тежки условия заради протеините в диетата няма и да говорим.Въпрос на приоритети все пак.Ако е решила да запълва остатъка от живота си с редовни посещения в болницата за хемодиализа да подължава,никой не може да я спре.
Гледам много момичета купуват разни добавки от съмнителни сайтове, продаващи  забранени добавки и лекарства.Специално за активната съставка на Лидата - отдавна забранена в Европейския съюз и то не защото много върви(както твърдят почитателките и),а защото примерно само във Франция има над 2000 регистрирани смъртни случаи.Аз съм чуденка,как могат да са толкова безотговорни към здравето си някои и толкова глупаво доверчиви откъде и как да си купят нещо което ще погълнат.
Тук имаше един скандал преди години, тинейжърки купували някакви "вълшебни хапчета"  за отслабване по интернет,при които ядеш а пък се топиш, и нищо чудно,защото всички до една се оказали после, че си отглеждат по един плосък червей - тения. Та който иска - да се пробва, както казва лястовичката всеки има глава на рамененте си.

Любезна, а как ще изчислиш 1 грам ЧИСТИ протеини  newsm78

В месото има около 20%, в рибата около 18%, в яйцата около 14%, в млякото 4-7%.
Ето,който държи на нещата с подробности. - табличка

Идеята на ТОЗИ режим е увеличеният прием на ПРОТЕИНИ намаляването на приема на въглехидрати. За незапознатите, а явно има такива, това се прави с цел да се горят мазнини, защото когато в организма е навлизат повече протеини, той изразходва енергия за преработването им по-голяма, отколкото те му доставят. Следите ли ми мисълта?

Това също  не е вярно.Да, за усвояването на протеините се изразходва повече енергия,но в никакъв случай тя не е повече отколкото те носят.Сега нямам време да търся, но по спомени:
 за усвояването на въглехидратите - отиват 2-6% от приетите калории,за мазнините 7-10 %, за протеините - 30%. Т.е ако се прекалява с протеините и се надхвърля калорийния прием с много,пак води до същото.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 00:49 от nikolexa

# 452
  • Лутаща се
Извинете ме, имам въпрос встрани от темата за момента. Но се чудя за едно нещо и реших да питам.
Имам една кисната в оцет и печена във фолио херинга. Всичко това с надеждата да стане годна за ядене. Обаче не ми допада твърде. Та за да я ям все пак реших да й направя заливка с кисело мляко.
Но не съм сигурна - може ли да се прави такава комбинация - риба:кисело мляко?
Тя ли беше вредна или риба:яйца?  newsm78

# 453
Любезна, а как ще изчислиш 1 грам ЧИСТИ протеини  newsm78
Предполагам,че понеже съм глупава просто чета, не се смятам достойна да се опитвам да ги изчислявам  Crossing Arms
Любезна очаквах да си напишеш писанието...
Като си отслабнала УСПЕШНО....какво правиш пак в момента?
Преди да ми размахваш пръст ми отговори на този въпрос.....

Забременях отново , родих и имам още 10 кг. до идеалното тегло Rolling Eyes но дори и да не беше така, да те успокоя, че нямаше да имам от какво да се срамувам щом не съм безпричинно груба в желанието си да блесна с невежеството си...
Никъде в книгата не се споменава за тъпчене на воля, напротив - яде се когато си гладен и колкото имаш нужда... В примерното меню са посочени брой хранения за седмица с грамажи и те са си скромни, никой не би преял с такива количества  Rolling Eyes  Никой не говори за пиенето на вода, за физическата си активност, за това да НЯМА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПОРЦИИ, за 'студените методи" ... това яж повече мръвки звучи ужасно, това не е философията на диетата със сигурност  Stop
Съжалявам, сигурно съм досадила на всички ,които знаят за какво става въпрос Tiredкато nikolexa и няма да пиша повече... Успех на всички!
В рулцата от раци...наистина ли вярвате че има раци  Shocked

# 454
  • Пловдив
Извинете ме, имам въпрос встрани от темата за момента. Но се чудя за едно нещо и реших да питам.
Имам една кисната в оцет и печена във фолио херинга. Всичко това с надеждата да стане годна за ядене. Обаче не ми допада твърде. Та за да я ям все пак реших да й направя заливка с кисело мляко.

Ами това казват ,че се отнася за солена риба. Аз и с нея нямам проблеми. Доста такива въпроси е имало, това сме казвалиу никой не се е оплакал. Всъщност навсякъде е пълно с панирани риби, където се слагат яйца.

# 455
Добър вечер  Hug

Минавам само да почерпя, днес правя два месеца от поправката и освен това падна килото в плюс, което ме мъчи седмица и повече Simple Smile Освен това интервюто ми мина добре днес, поне аз съм доволна как се представих Simple Smile Наздраве Simple Smile

Скарлет, това с рибата не е ли само ако е солена? newsm78 /Вещи ме изпреварила Laughing/ Но пък помня, че веднъж смесих прясно мляко с консерва риба тон /ядох ги в малък интервал от време, не едновременно/ и имах проблем  Sick  Защо не пробваш да я преглътнеш с кола?

Дами, защо се заяждате една друга. Нервите образуват килограми  Crazy Heart Eyes

Лека и отслабваща нощ Simple Smile

# 456
Скарлет, доколкото аз знам не е добре да се комбинира риба от консерва с кисело мляко.

Съжалявам, сигурно съм досадила на всички ,които знаят за какво става въпрос Tiredкато nikolexa и няма да пиша повече... Успех на всички!
Що пък няма да пишеш  newsm78 На мен ми е интересно това, което споделяш, защото сме в подобна ситуация.  Hug

# 457

Според мен в храненето от миналия век и двете комбинации са се смятали за вредни,защото се получава "пренасищане с белтъчини" и както казваше баба ми "ще ти излязат пъпки" ,поради същата причина и на Велик ден не ни даваха да ядем повече от 2 яйца...Обаче това според нашия режим се оказа отживелица, но не съм сигурна, че и като я залееш ще ти хареса...  Hug

У нас започна ремонта на кухнята и е бомба паднала, дори се обърках кога съм П и кога ПЗ, но ще се оправя и с двете бомби

И както са казали хората "в спора се ражда истината" ,след днешните искри отново научих много, Благодаря ви момичета  Heart Eyes

# 458
  • NICE,FRANCE
Nikolexa, newsm10!!!

# 459
  • София :(
          Добро утро  Hug
     Заровихте ли томахавките вече, че е време да пием кафе  Wink

Нещо не ми е много петъчно като знам, че утре пак ще се ходи на работа, обаче... не върви да започнем петъка без... порция чисти крехки петъчни  протеинчета  Wink

Усмихнат, слънчев и режимен ден и ... разчитайте на силата на аргументите моля  Peace Hug Hug Hug

# 460
              Заровихте ли томахавките вече, че е време да пием кафе  Wink

Томахавки не са вадени,но за пореден път се убеждавам,че толкова много от "старите" се появиха за да ви кажат,че не сме се съобразявали с количества и мерки на това ,което ядем(когато сме били във ВТОРА).....Но тези думи нямаха ефект никакъв,нито пък бяха забелязани....Щом държите да мерите и теглите-ОК.! Ваша воля....
За мен "без ограничение" означава точно това да ядеш,колко ти се иска.....А не да се тъпчеш.....Още едно нещо дето така и не се разбра....Друго нещо,което беше важно за мен когато бях във Втора беше точно това,че психиката ми не беше натоварена от мисълта дали ям много или малко....При предишни диети и органичения си умирах от глад,а на всичкото отгоре изпитвах и постоянни съмнения и колебания дали е достатъчно,дали не е много и т.н....

За мен темата е приключена!

Важното е,че аз за себе си постигнах това,което желая и най-важното го задържам без проблем и без да съм си навредила на организма по никакъв начин,което е показателно....

Успех на всички!

# 461
еййй, доживях да видя 4-ката след седмицата. Може да е 74,9, ама важното е, че вече се показа и четворката newsm44 newsm44 newsm44

Имам една молба. Тъй като си сменихме компа, и сега рецептите на Марпълчето и Тумбето не са ми вече във фаворитите. Рових, ама не ги намерих нещо. Може ли да ми дадете пак линкове към тях

# 462
  • София
Имам една молба. Тъй като си сменихме компа, и сега рецептите на Марпълчето и Тумбето не са ми вече във фаворитите. Рових, ама не ги намерих нещо. Може ли да ми дадете пак линкове към тях

veronic , това е за теб:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434186.0

Добро утро, дами!   bouquet

При мен нещата вървят добре, плюсището дето го имах се стопи, че и малко отгоре. Рибката дето я хапвам по-често явно ми се отразява добре.

Днес доста тичане се очертава, ако не от друго то поне от притеснение ще стопя още малко, надявам се Laughing
Първо до застрахователя, че вчера имах малко ПТП - не бях виновна аз. "Мъжете", те нали са "най-великите шофьори".. няма да коментирам повече Twisted Evil
После  интервю за работа - стискайте палци
За капак и родителска среща Joy -да видим, ще има ли изненади?
Черешката на тортата е дъъъъълго нощно пътуване #Crazy
Дано се справя с храненето междувременно  Tired

Лек и отслабващ петъчен ден  bouquet

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 09:36 от MariDi

# 463
Добро утро. Hug Ейй,страшни дебати ...Да кажа ли и аз? Две години вече съм на режима ,а от август месец -в 4 фаза.1 и 2 фаза я минах, без да смятам колко ям.Първите дни си изяждахме със свеки по едно пиле всяка.Не съм се ограничавала,защото не исках да съм гладна и накрая да ми падне пердето и да метна нережимности.Случвало се е като отидем във Варна по задачки,аз да ръбам по пътя пилешко филе,защото отвсякъде дебнат разни нережимности и да не се изкушавам. Heart Eyes Не съм се срамувала ,нито ми е било гадно от това ,че не мога да ям друго.След като могат да вървят по улиците с мазната баница в ръце,защо да не си гриза аз филето.Къде е казано,че можеш само с баница да се разхождаш/Та така ,реших да отслабна с Дюкан точно по тази причина ,че мога да ям колкото и когато си искам без да се притеснявам от количества,да броя калории и т.н. Свалях си нормално и в момента съм 7кг под калкулатора.Смятам така да задържа.Вече знам кое как ми действа и ограничавам най-вече въглехидратите,щото те за мен са бич. Whistling

Та така,днес кг стабилни,като вчера. Heart Eyes 62,4.Като се има предвид ,че на 61 влязох в 4 фаза-добре съм си. Heart Eyes Heart Eyes
Обаче забелязах нещо.След танцова или фитнес ,нямам апетит.Други се нахвърлят на храната ,пък аз само съм жадна,въпреки че шишето с вода е все в ръцете ми. newsm78
И друго да кажа:ХУСК-А действа безотказно. Party Party Party Много съм доволна от него.Днес го пробвах с прясно мляко,ами става .Само с вода не мога да го пия. ooooh!

# 464
Добро утро !

Момичета, виждам си грешката за ограниченията вечер и че сама си ги налагам. Ще спра да се ограничавам вечер, защото сама се измъчвам така, но денем не мога да ям повече от това, което написах. Ако ви кажа, че денем буквално насила се тъпча с пилето и киселото мляко, не знам дали ще ми повярвате. Просто ми се повдига вече от месо и риба, затова и не ми се яде повече от веднъж на ден. Гладът ме спохожда точно вечер. Постоянно чувствам сухота в устата денем и съм непрекъснато с шишето. Пия вече по три литра на ден. Да подчертая, че не взимам Лида. И премислих, че щом сега имам тези признаци като при вземане на Лидата, тогава нямам нужда от нея. Ще я върна като пристигне. А и като прочетох вашите коментари за нея, особено на злата Вещица доста се изплаших, признавам си.
Първите дни от режима наистина ядях доста и се оплаквах тук, че ям в повече. Първите десет дена и месата ми бяха в двойна доза, че и риба през деня. Сега се чудя как съм изяждала толкова големи количества храна през деня.
Снощи огладнях отново към 21 часа и режих да изям другата половина от пилето на обяд. Ами доста ми дойде и се поозорих. Определено нещо по-леко ще ям към тези часове, че много тежко ми стана на корема и не се чувствах добре.
Ще продължа да вписвам режима си и ще се опитам да го разнообразя, че това еднообразие доведе до загуба на апетит денем.
А сега малко по именно:

mimensita, и преди щях да те питам за пухкавите любимци, които винаги пускаш. И ти ли си фенка на тези сладки топчици? В къщи си имаме декоративно зайче и морско свинче  Wink.

Nikolexa, напротив чета те и размислих и над твоите думи. Наистина нямам нужда от тези хапчета. Добре свалям и доста си личи, щом хората ми го казват без да знаят, че съм на диета. Явно колкото повече го чувам, толкова повече се вманячвам да свалям бързо още и още. Ще се успокоя и ще го подкарам по-спокойно. А, Ники, да кажа, че и при нас пилетата са доста големшки и бая тъпкане си трябва, че да  изям едно сама  Peace.

Medlar , честита втора месечинка на поправката.   bouquet

Любезна , хареса ми написаното от теб за месата. Така съм и аз в момента.  Peace

TheNMaster, имаш право за това мерене. Май всекидневното при мен води до вманячване и няма да е зле да започна да се тегля през ден-два.

Tatitt , права си - да. Не е нужно да търпя и да ми стърже корема. Още довечера ще забъркам един айрян или нещо друго леко за преди сън  Peace.

Лек ден на всички и весел уикенд !

П.С Довечера ще напиша какво ми е било менюто днес.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 09:49 от бяла лястовица

Общи условия

Активация на акаунт