ФУТБОЛНИ фенове - (тема 9)

• 21 980
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Някой може ли да ми каже защо от известно време журналистите започнаха да викат на стадион "НоуКамп" - "КампНоу". Цял живот съм чувал как са му казвали на този стадион "НоуКамп" и сега изведнъж започнаха да му викат - "КапмНоу". Разбиха всичко детско в мен... Детството ми е преминало с името НоуКамп.

# 106
  • Ænima/Albuquerque
Някой може ли да ми каже защо от известно време журналистите започнаха да викат на стадион "НоуКамп" - "КампНоу". Цял живот съм чувал как са му казвали на този стадион "НоуКамп" и сега изведнъж започнаха да му викат - "КапмНоу". Разбиха всичко детско в мен... Детството ми е преминало с името НоуКамп.

На каталунски е Camp Nou...
И все пак е странно, защо му викат и по двата начина.  Thinking

# 107
  • Варна
В Барселона всички така го изговарят   Mr. Green http://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Nou
Защо от сега така му казват българските журналисти, не знам  Mr. Green

p.p. писала съм със Сарки

п.п. може да има разлика заради каталунския, те нали все са ПО-различни от испанците  Crazy Crazy  Crazy

# 108
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Ново поле - Nou Camp (catala)
Ново поле - Nuevo Campo (castelan)
На стадиона са изписани и двете имена.

# 109
  • Варна
http://www.fcbarcelona.cat/web/english/club/club_avui/territori_ … ritori_barca.html

това, което съм виждала на стадиона и в момента и на сайта е:
Camp Nou 
 Mr. Green

доколкото разбирам, заради превода на английски - New Field, се е обърнало Nou Camp  Mr. Green

# 110
Не знам ама на мен лично ми е много криво сега като го чувам като Камп Ноу. Докато Стоичков играеше там винаги, ама винаги нашите журналисти са му викали Ноу Камп и аз така си го знам. И сега с това Камп Ноу дето стана модерно напоследък, все едно че ми бъркат в червата направо...  Confused

# 111
По коя програма дават Болтън - Бирмингам, че не съм у нас? Интересен мач ще да е, в момента е на полувремето 1-1

# 112
http://www.fcbarcelona.cat/web/english/club/club_avui/territori_ … ritori_barca.html

Camp Nou 
 Mr. Green

доколкото разбирам, заради превода на английски - New Field, се е обърнало Nou Camp  Mr. Green

Анели, това го пише откъм централните А и B входове на стадиона. Откъм северните и западни входове са си запазили старите надписи. Нарочно са обърнали думите за да се различават още повече от кастилския. Те и провинция Валенсия използват едно наречие което в Барселона го наричат Катала, а във Валенсия - Валенсиано.

# 113
По коя програма дават Болтън - Бирмингам, че не съм у нас? Интересен мач ще да е, в момента е на полувремето 1-1
Нова Спорт

# 114
Мерси, намерих линк и вече го гледам.  Hug

# 115
  • Манчестър
Нова Спорт

Вече е 2:1 за Болтън....

# 116
Както и предполагах, мача е супер Simple Smile вече е 2-2 със страхотен гол на Филипс  Grinning

# 117
Иииии пореден обрат 2-3 за Болтън  Laughing

# 118
  • Варна
Camp Nou 
 Mr. Green
Анели, това го пише откъм централните А и B входове на стадиона. Откъм северните и западни входове са си запазили старите надписи. Нарочно са обърнали думите за да се различават още повече от кастилския. Те и провинция Валенсия използват едно наречие което в Барселона го наричат Катала, а във Валенсия - Валенсиано.
може, може  Mr. Green. Ние си влязохме наистина през централните. Като си свикнал по един начин да го чуваш, а виждаш и чуваш навсякъде обратното, прави впечатление  Mr. Green
Аз ги признах тия в Барселона, те (т.нар. каталунци)  са много докачливи на тема история, език и т.н.  Mr. Green.

# 119
  • Манчестър
Camp Nou 
 Mr. Green
може, може  Mr. Green. Ние си влязохме наистина през централните. Като си свикнал по един начин да го чуваш, а виждаш и чуваш навсякъде обратното, прави впечатление  Mr. Green
Аз ги признах тия в Барселона, те (т.нар. каталунци)  са много докачливи на тема история, език и т.н.  Mr. Green.

ами те не са т.нар, те са си каталунци......имам един колега и като му кажа ,че е испанец и побеснява...

Общи условия

Активация на акаунт