КАКВО правите старите се дрехи

• 47 160
  • 217
  •   1
Отговори
# 120
  • Германия
Запазените детски дрехи дарявам в магазин за социално слаби,моите  и на мъжа ми изхвърлям в контейнер за дрехи.

# 121
Давам ги на социално слаби, а тези които не стават за нищо ги изхвърлям

# 122
  • София
Всичко слагам в чанти и заминава до контейнера!

# 123
A срамно ли е според вас запазените и по-скъпички да се предлагат на близки и приятели?

# 124
Приемам от роднини и приятели и раздавам на роднини и приятели. Но пак има купища, особено дрехи на тийнейджъра, обличани са 1 -2 пъти. Не искам да ги слагам до контейнера, защото там проверяват за монети и хвърлят по земята.

# 125
A срамно ли е според вас запазените и по-скъпички да се предлагат на близки и приятели?
Не!

# 126
  • Пловдив
Не!
Аз приемам с удоволствие, особено детски дрехи за момченца. Просто надделяване няма на панталони.

# 127
Не!

A защо да е срамно? И защо само скъпички? Аз запазените от моето дете, подарявам на нейно приятелче.

# 128
Пера, сгъвам, вакуумирам и нося в циганската махала. Исках да ги дам на едни девойки от дом за сираци, около 15 - 18 годишни, но те ме изгледаха сякаш им предлагах да стават съучастници в престъпление. А дрехите са в перфектно състояние, също така не са и демоде - от миналата година са. За разлика от техните дрехи - скъсани, протрити, мръсни и стари. Стана ми жал за тези момичета.
Циганите се радват, че на всичко отгоре са и много благодарни.

Абсолютно същото ми се случи и на мен, когато отидох в дом за юноши да оставя дрехи. Бях подбрала хубави почти неносени дрехи- предимно дънки и рокли. Възпитателят ме изгледа толкова странно, че чак ми стана неудобно. Е, взе ги, но това беше първия и последен такъв път. Оттогава ги хвърлям.

# 129
Дам, горда нация сме, какво да ни прави човек...
Буквално се чудя на хора, които са в нужда, а изпитват някакъв срам или неудобство от подобни неща. А могат да си спестят толкова повече, ако ги нямаше тези комплекси и този начин на мислене...
Сигурно е до приоритети, де...

# 130
Много майки казват - ау, как, моето дете няма да носи носени дрехи. И се купуват, купуват. Не е и до парите, а до безмислието.  Децата растат толкова бързо.

# 131
  • София
Открих Продавалника!

А що се отнася до детските - бебчо вече не му стават бодитата за новородени /на 2м е/. Добре, че ми ги дадоха приятели!

# 132
Как ще е срамно!Напротив.МНого е благородно и много хора се радват .

# 133
Аз не мога да питам да кажем моя приятел Гошо дали иска коженото ми яке.От три години го имам,но е като ново,не ми става обаче.Марково е и чужбинско,не искам да го хвърля в/до боклука.Никакви комплекси нямам,но ако Гошо на мен пък иска да ми даде какви носени дънки,ще го тупна зад врата.
На вас няма ли да ви е гадно,ако някоя приятелка ви предложи нейните носени парцалки?

# 134
Аз не мога да питам да кажем моя приятел Гошо дали иска коженото ми яке.От три години го имам,но е като ново,не ми става обаче.Марково е и чужбинско,не искам да го хвърля в/до боклука.Никакви комплекси нямам,но ако Гошо на мен пък иска да ми даде какви носени дънки,ще го тупна зад врата.
На вас няма ли да ви е гадно,ако някоя приятелка ви предложи нейните носени парцалки?

Много зависи колко близка е приятелката/приятелят , и дали наистина са "парцалки",или е нещо хубаво,което просто не иска да носи. Ако е близката ми приятелка няма да се обидя. Веднъж дори ми е давала нейна блуза,хубава и нова,която не искаше да носи,щото решила,че не и харесва. Не и се обидих,напротив.

Общи условия

Активация на акаунт