КАКВО правите старите се дрехи

• 47 164
  • 217
  •   1
Отговори
# 150
  • Ямбол
.... Нима това не е част от помощта?
От това пари не се вадят.

# 151
  • София
Раздавам....

# 152
Изпращам ги на майка ми и тя ги раздава на който каквото му харесва и му става.

# 153
А на въпроса дали предлагаме и приемаме ние самите носени дрехи, отговорът ми е да, въобще не ми е обидно.

# 154
Имам две съседки, на които давам ненужните дрехи, също и пердета, килими и всякакви подобни. Те преценяват какво им трябва, останалото дават на други.

# 155
като съвестен европеец, когато в кв. Дървеница - София поставиха контейнери за дрехи / текстил / се освободих от непотребните дрехи с цел да бъдат използвани като материал. Но циганите не оставят нещата така, по европейски- разбиха контейнерите, съответно фирмата си ги прибра и оттогава като се изхвърлят дрехи или обувки се нарязват.

# 156
  • Добрич
Които стават за носене ги давам ги на майка ми, на сестра ми, че даже и на баба ми  Laughing Което не им става, баба ми го подарява на една доста бедна комшийка. Другите пък, които не стават за носене ги ползвам за парцали или ако са годни, но не стават за навън - нося ги като домашни. Ако се случи да изхвърлям ги слагам в една торба до контейнера, за да ги вземат по-лесно тези, които обикалят да търсят неща из боклука. Веднъж даже видях две циганки облечени с мои дрехи, със сестра ми умряхме от смях.

# 157
подарявам ги...

# 158
  • София
... оттогава като се изхвърлят дрехи или обувки се нарязват.

Защо?

# 159
И мен ме хвана много яд на ровещите, които направиха на пух и прах инициативата с почистването, но не ми е минавало през ума да режа. Некак си като посегателство върху мен самата го чувствам.  Слагам ги в плик до кофата, и другите в маалата така правят.

# 160
  • Добрич
За първи път чувам това с нарязването  Thinking И аз не мисля, че бих могла да нарежа собствените си неща, ще ми е жал.

# 161
Давам на приятелки,а също и на мен са ми давали,не го намирам за срамно.Не виждам смисъл преди да хвърля нещо да го режа или чупя,може да свърши работа на някой друг,след като си решил да го хвърлиш няма значение кой ще го вземе.

# 162
Лично аз никога не хвърлям дрехи, някой използвам за парцали с които почиствам пода или прозорци огледала и такива неща примерно... Подарявала и подарявам дрехи на мои близки или познати, ако са нови или запазени и стават за носене, но на мен не ми стават. Подарявала съм и нови неща на познати. Но не бих подарила нещо, което е за в кофата на някой близък, познат... Подарявали сме моето семейство чували с дрехи на хора които имат нужда. Но лично аз не бих искала да давам на всеки мои дрехи, не знам просто си мисля че това е моя дреха а я носи човек който не ми мисли доброто. Подарявах един период от време мои дрехи и то в отлично състояние на една тинейджърка, която беше с майка инвалид и без баща. 
В момента нямам какво да подарявам като дрехи, защото някой дрехи не са и за подаряване износени са и ги носим с мъжа ми удома, като дрехи за вкъщи. Не си купувам специално дрехи за вкъщи тъй като нямаме такава възможност. Не мога да дам на някой близък износена или скъсана дреха, протрита.
Но не искам да хвърлям в контейнери неща, които съм си купувала или са купувани за мен. После наистина ги гледам разхвърлени по улиците, което е много неприятно. Както някой по-горе беше написал може да се дарят и в църква, за да се дадат на нуждаещи се. Но да се хвърлят ми се вижда тъжно!

А в форума няма ли тема подарявам дрехи или не е позволено освен за деца?  bouquet

# 163
  • софия
От миналата седмица започнах офанзива на гардеробите. Не съм го правила от няколко години. Пролетта разчистих нещата на детето. Нейните неща ги дадох на една колежка за нейна приятелка. Миналата седмица и в събота оставих по 1 голям чувал с дрехи до кофата. Изпрани, сгънати, но забравени и демодирани за носене. След 30 мин. нямаше и помен от тях. Не бяха разхвърляни по улицата. Просто се изпариха. Нямам нерви да се занимавам да раздавам, честно казано. Църквата е ясно - нея за нищо, освен за взимане на пари, я няма. Остана ми да разчистя панталони, костюми и тениски. Сега ми е много приятно да отварям прочистените шкафове - свободни и подредени. Peace

# 164
  • софия
Изпращам ги на майка ми и тя ги раздава на който каквото му харесва и му става.
и аз дословно това правя.
На детето дрехите ги подарявам моментално след като умалеят, защото второ няма да имам и апартамента ни е доста малък.

Общи условия

Активация на акаунт