КАКВО правите старите се дрехи

• 47 124
  • 217
  •   1
Отговори
# 195
давам ги в магазин, който ги продава, а парите отиват за лечение на наркомани и алкохолици.Аз не взимам нищо.
Къде се намира?

Мда, и аз искам да знам - харесва ми като идея за непотребни и запазени дрехи.

# 196
давам ги в магазин, който ги продава, а парите отиват за лечение на наркомани и алкохолици.Аз не взимам нищо.

И аз искам адреса на този магазин, къде се намира?

# 197
Изхвърлям ги, не бих носила нещо втора употреба, така ,че не бих предлагала на някой да носи моите.

# 198
И аз се интересувам къде е това място. Имаммного непотребни дрехи и ще се радвам, ако оттървайки се от тях послужат за нещо Wink

# 199
Магазина е на бул.Сливница и ул.Кукуш, срещу входа на Западен парк.Намира се в подблоково пространство тоест блока е на Сливница.

Удобството е че може ти да си занесеш дрехите, а може и те да дойдат да ги вземат от вас.Магазина е за свободна продажба и цените са около 5 лева.

http://sahrazada.blogspot.com/2009/05/blog-post_2186.html

# 200
Магазина е на бул.Сливница и ул.Кукуш, срещу входа на Западен парк.Намира се в подблоково пространство тоест блока е на Сливница.

Удобството е че може ти да си занесеш дрехите, а може и те да дойдат да ги вземат от вас.Магазина е за свободна продажба и цените са около 5 лева.

http://sahrazada.blogspot.com/2009/05/blog-post_2186.html

Благодаря   bouquet

# 201
Това сдружение нещо не ми вдъхва доверие,   "
Вече чувам как „чистите ви непокварени душички” започват да си задават въпроса: „И как ще им се доверя, ами ако ме оберат, да ги пусна в дома си да почистят и да изнесат покъшнината. Да ги допусна до входната си врата, за да им дам старите си парцали, ами те ще ме наръгат с нож и ще нахълтат да изнесат покъшнината....” И т.н. и т.н. и т.н.......

Така е драги съграждани от нашето несплотено, неангажирано, недоверчиво, но с претенции за „граждански позиции” общество. Няма да призовавам да им се доверите, това е въпрос на личен избор, на възпитание, на позиции и мнения."

Много стимулираща реч да им отворя да ми почистят!

# 202
Е този блог не е на сдружението, просто някой е писал за тях. Така го е чувствал, така го е написал... Аз лично също се отдръпвам от речи които целят да ти насадят чувство за вина, но в случая не говори сдружението, говори блогъра. Аз бих отишла да ги видя, а и имам купища дрехи които не знам какво да правя. Хората станаха вече много претенциозни и искат да им се подаряват нови неща, има такава тенденция и във форума за благотворителност и аз спрях да давам. До контейнера оставях с надеждата, че някой който  се нуждае ще ги вземе, но обикновено до няколко часа дрехите са разпиляни наоколо и отъпкани, значи и клошарите не са толкова нуждаещи се...

# 203
Е този блог не е на сдружението, просто някой е писал за тях. Така го е чувствал, така го е написал... Аз лично също се отдръпвам от речи които целят да ти насадят чувство за вина, но в случая не говори сдружението, говори блогъра. Аз бих отишла да ги видя, а и имам купища дрехи които не знам какво да правя. Хората станаха вече много претенциозни и искат да им се подаряват нови неща, има такава тенденция и във форума за благотворителност и аз спрях да давам. До контейнера оставях с надеждата, че някой който  се нуждае ще ги вземе, но обикновено до няколко часа дрехите са разпиляни наоколо и отъпкани, значи и клошарите не са толкова нуждаещи се...

Напълно подкрепям мнението и също ще отида да видя магазина. Още веднъж, благодаря за адреса.

# 204
www.retobulgaria.org е сайта.Намерих го.

Виждала съм мои дрехи за продаване.

# 205
До контейнера оставях с надеждата, че някой който  се нуждае ще ги вземе, но обикновено до няколко часа дрехите са разпиляни наоколо и отъпкани, значи и клошарите не са толкова нуждаещи се...
Точно днес ме беше обзел бяс за разчистване. Оставих до контейнера поне пет доста големи плика. От обяд до вечерта всичко беше ошушкано. Нищо не бяха оставили. Дано да им върши работа по предназначение и да им носи късмет! Утре продължвам с чистката.

# 206
Давам ги на хора, които биха им се зарадвали. Свекърва ми има няколко финансово затруднени колеги с дечица. Обикновено при тях отиват, а имам  и колега, който се занимава с благотворителност. И на него съм давала. Ако нямаше на кого, бих ги оставила до контейнера, за да ги вземе някой клошар. Не ми пречи, че някой бездомен ще носи дрехите ми. Има неща, които могат да се използват доста по-дълго отколкото ние самите искаме да ги използваме. Не обичам консуматорското мислене и не съм вещоман, затова и рядко купувам неща от които нямам нужда и рядко изхвърлям неща на боклука. Давам им шанс да зарадват някого другиго  Heart Eyes

# 207
nakita, идеята като цяло никак не е лоша (всъщност не е и нова), но ми се струва напълно неприложима за нас/нашата държава точно в момента. Може би един ден, но не и сега...
И да кажа защо. Спомням си, имаше някаква кампания да се дарят дрехи/вещи/играчки за децата от домове. Много шум за нищо, защото се оказа, че повечето отишли да дарят нещо, просто са разчистили домовете си от стари и ненужни неща, които не стават за нищо. Неща, които са за кофата, а не за носене/ползване/предлагане. Разбира се, имало и хубави, нормални, но изобилието от боклуци било по-голямо.
Та, нещо подобно предполагам ще се случи и при реализацията на тази идея.

# 208
nakita, идеята като цяло никак не е лоша (всъщност не е и нова), но ми се струва напълно неприложима за нас/нашата държава точно в момента. Може би един ден, но не и сега...
И да кажа защо. Спомням си, имаше някаква кампания да се дарят дрехи/вещи/играчки за децата от домове. Много шум за нищо, защото се оказа, че повечето отишли да дарят нещо, просто са разчистили домовете си от стари и ненужни неща, които не стават за нищо. Неща, които са за кофата, а не за носене/ползване/предлагане. Разбира се, имало и хубави, нормални, но изобилието от боклуци било по-голямо.
Та, нещо подобно предполагам ще се случи и при реализацията на тази идея.
И аз съм чувала за такива случаи, но нали би трябвало след това да ги сортират, което не става да го изхвърлят. Ако някой е занесъл нещо което не му трябва, едва ли го е мъкнал с мислите че точно там трябва да се отърве от него. Може би просто това е имал и това е занесъл, иначе да го е изхвърлил в кофата...

# 209
nakita
...защото се оказа, че повечето отишли да дарят нещо, просто са разчистили домовете си от стари и ненужни неща, които не стават за нищо. Неща, които са за кофата, а не за носене/ползване/предлагане. Разбира се, имало и хубави, нормални, но изобилието от боклуци било по-голямо.

Вие да не мислите, че другаде друго правят? Сякаш не сте виждали окъсани, избелели и лекедосани парцали да се продават (ПРОДАВАТ!) в магазините втора употреба!  Откъде мислите, че са дошли!

Нормално е хората да си разчистват ненужното. Преглеждането и сортирането на "става и не става" е работа на тези, които са се наели да вършат благотворителност или въртят бизнес втора употреба.

Помня въпросната благотворителна акция, както и обидното до безобразие поведение на фльорците "благотворителки". Като не си наясно какво вършиш, къде си тръгнал!

Общи условия

Активация на акаунт