Примерна схема за захранване- 31

  • 36 373
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
  • Мнения: 585
Някой знае ли е колко е срока на годност на фини овесени ядки след отварянето  newsm78 Съхранявам ги в стъклен буркан.Сутринта дадох на мъника със масло и сирене и той взе,че ги хареса.Че тази попара със сухари хич не ми харесва да му я давам.Имам и една каша просо на Бейбилов,но тя е със срок на годност две седмици.Незнам защо толкова малко.Всички други са поне 3-4 седмици.Май трябва да я хвърля  newsm78

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 16:47 от krems82

# 121
  • Мнения: 10 074
Дълъг е срока, но не знам точно колко, зависи си от пакета и производителя Simple Smile
Кашите с изтекъл срок ги хвърлях от параноя, но реално няма причина да се развалят или да станат опасни.

# 122
  • Пловдив
  • Мнения: 585
И аз така мисля Стеф за кашите.На едно чисто просо какво ще му стане  newsm78 Иначе за млечните каши може и да има нещо.Благодаря ти за бързия отговор Hug

# 123
  • Мнения: 3 182
Оо, нашите зърнени каши на Хип точно 3 седмици след отваряне издържат ,после почват да миришат гадно ...

# 124
  • Обетованата земя
  • Мнения: 459
Замразените зеленчуци са предпочитани не за друго, ами защото са брани и замразявани в сезона им - т.е. малко вероятно е да са нитратни. Иначе самото замразяване нищо не прави по въпроса с нитратите, само кисненето във вода донякъде елиминира наличните...
Докато несезонните от пазара са си опасни, за съжаление...
И аз точно от тази гледна точка изхождам винаги  Peace. Но ... вече в нишо не съм сигурна с храните.  ooooh!

# 125
  • Добрич
  • Мнения: 757
Имам въпрос относно просото и киноата на зърна, вчера  ги купих от диетичния магазин
Чела съм, че просото е добре да се накисне от вечерта, на пакета отпред пише само просо, а отзад има дадена рацепта, в която се споменава "сложете 1 ч.ч. белено просо ....." това за мен означава, че не е пълнозърнесто има ли смисъл от накисване  newsm78
Каква е техниката по приготвяне на киноа, има ли предварително накисване, или други тънкости  Thinking

# 126
  • Мнения: 10 074
Веси - просото го измиваш добре, слагаш го да заври макс. 5 минути, после го махаш от котлона и да постои така още малко, захлупенко. Ако го готвиш със зеленчуци - ако всичко уира за приблизително еднакви време,слагай заедно да ври. Киноата и тя увира бързо - 5-10 минути, става като разлистено цветенце, с едни червейчета Laughing Пак плакнеш добре преди да сготвиш.

Другият вариант е само с накисване - но киноата става странна и леко неприятна на вкус, а просото...някак си, на мен и на детето не са ни вкусни само покълнали (т. е накиснати от предната вечер). Иначе, безспорно, само с накисване и после да го добавиш към други зеленчуци, е най-здравословният вариант, друг е въпроса, че трябва и да се изяде все пак Crazy

# 127
  • Добрич
  • Мнения: 757
.:.Stef.:. , отново благодаря    bouquet
Аз питах между другото необходимо ли е накисване от вечерта и после варене както по принцип се прави с елдата, нали така се усвоявали по-добре полезните вещества
А за здравословния вариант на приемане май сме много далече от него, дано буболечката да ги хареса сварени, иначе кашата от просо на Бейбилав я хареса, на зърна още не е яла

# 128
  • Мнения: 10 074
Няма смисъл да се накисва първо, а после да се вари - или едното, или другото Simple Smile
Киноата е много вкусна със зеленчуци, особено карфиол и броколи. А просото аз го предлагам с плодове, версията със зеленчуци нещо не се понрави на детето...

# 129
  • Добрич
  • Мнения: 757
Стеф, благодаря, ще имам в предвид тези комбинации  Grinning
А намира ли се замразен карфиол, не съм забелязала, но и не съм търсила по-специално  Blush

# 130
  • Мнения: 1
Здравейте! Темата е страхотно полезна!
Имам питане - според вас за обяд удачна ли е комбинацията зеленчуково/месно пюре + плодово пюре за десерт или е по-добре да бъдат разделени?

# 131
  • Мнения: 10 074
Еми - плодовете винаги се ядат самостоятелно, в никакъв случай не се дават за десерт. Не успяват да се усвоят и ферментират върху останалата храна.

Веси - има карфиол на Бондюел, има го чист, и в комбинации (царски микс - броколи, карфиол, моркови и още нещо мъничко беше).

# 132
  • Пловдив
  • Мнения: 585
Стеф кога горе долу започва да се дава вечеря на бебчета.Ние се кърмим все още и то доста.Но скоро мисля да се запиша на кухня,поне заради основното.Киселите няда да ми ги яде.Ще си му давам каша,но тази супа какво ще я правя като за начало.Знам,че другите мами я дават за вечеря,но ние си цоцкоме тогава  newsm78

# 133
  • Мнения: 3 215
krems82, според мен можеш вече да предлагаш и нещо за вечеря, а после (или малко по-късно) мляко - ние правим така отдавна. Peace

# 134
  • Пловдив
  • Мнения: 585
Old Spot при мен проблема е ,че моя малчо заспива ранко към 20,30 и ако към 17 е ял каша кога ще е тази вечеря и кога мляко.Той яде по много малко.От две три седмици започна да яде попарка с едно сухарче или 3 чаени лъжички овесени ядки.На обяд 130-150 гр пюре.Следобяд към 100 гр каша.Не ги обича тези каши и това е.Кърмим се след всяко ядене.Такъв ни е режима,та затова не ми е ясно кога се вмъква тази вечеря newsm78

Общи условия

Активация на акаунт