Примерна схема за захранване- 31

• 36 354
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Диди, и аз мисля, че на чушките нищо им няма, но съм съгласна със Стеф. Аз замразявах кубчета, когато бях в началото на захранването и детето хапваше по малко. На вашата възраст вече правех яденето всеки ден - слагаш няколко вида зеленчуци да се задушат, пасираш или намачкваш и си готова.  Peace И сега така практикувам, като по желание добавям бебешка паста, месно пюре, жълтък или каквото там реша  Peace

# 106
  • Обетованата земя
 Знам, че се губят качества, но сега няма и много пресни зеленчуци. Тези, които мога да взема от бабите са малко-тиква, картофи, вече зелен лук и марули, които още не съм въвела, и май това е. Затова взимам замразени, а и давам и доста готови пюрета, които пак са минали обработка малко или много и незнам колко качества имат и те. Сега като се запролети вече и по пазара ще има по-надеждни зеленчуци. Вие от къде си набавяте зеленчуците и какви видове?
  А месото например, няма как по друг начин, размразявам примерно пуйка, сварявам я пасирам я и правя на кубчета. Иначе няма как да правя малки порцийки.  Rolling Eyes Плодовете давам пресни или от пюре.  Peace

# 107
Към споменатите от теб добавям и морков, тиквичка, карфиол, броколи, червена чушка, праз, спанак ...   Peace

# 108
  • Обетованата земя
Особено тиквичките, броколите и спанака (по-зеленките) много ме е страх, че сега на пазара са доста нитратни  Confused

# 109
Доста неща могат да се намерят замразени, а и все пак, такова е времето - не може всичко да има по всяко време, организмите ни знаят този факт Simple Smile

# 110
  • Обетованата земя
Доста неща могат да се намерят замразени, а и все пак, такова е времето - не може всичко да има по всяко време, организмите ни знаят този факт Simple Smile
Laughing Peace Така си е! Хубавото е, че се запролетява и ще имаме доста по-голям избор и от плодове и от зеленчуци Wink

# 111
Момичета какво ще кажете за тези бисквитки http://www.-spam112-/magazin/hrani/biskviti/biskviti-tayna-%E2%8 … oveseni-9991.html.Дали са подходящи за бебчо.В съдържанието не пише,но миришат на канела.
Мелани - не бих се доверила от чиста параноя, защото ако нещо ми мирише на нанела, пък не го пише в съдържанието, спокойно може да се премълчават и други съставки Confused Спокойно можеш да опиташ да приготвиш домашна алтернатива, ползвайки като основа фини овесени ядки (ако стевъвели глутен) или нещо безглутеново.  Hug

Мерси Стеф,направих му тези овесени блокчета
http://vkuhniata.wordpress.com/2009/12/06/kids-oat-squares/ ще видим какво е станало сега изтиват.Тои не че ще иззяде кои знае колко,ще се поомаже с тях и междудругото може и да му влезне нещо в устата.

Вземах бебешки на плазмон,ми те толкова сладки  ooooh! .Тези за които питах са по малко.

# 112
Особено тиквичките, броколите и спанака (по-зеленките) много ме е страх, че сега на пазара са доста нитратни  Confused

А замразяването елиминира ли нитратите? В смисъл, че ако зеленчуците са били такива преди да се замразят, няма ли и след това да са нитратни  newsm78 Каква е гаранцията, че замразените са по-"чисти"? (Не се заяждам, просто се чудя. Иначе и аз давам замразени понякога)

# 113
Замразените зеленчуци са предпочитани не за друго, ами защото са брани и замразявани в сезона им - т.е. малко вероятно е да са нитратни. Иначе самото замразяване нищо не прави по въпроса с нитратите, само кисненето във вода донякъде елиминира наличните...
Докато несезонните от пазара са си опасни, за съжаление...

# 114
Аз като агроном ще се изкажа,че за съжаление и през сезона няма гаранция че не са нитратни.Масово не се спазват карантинните срокове на препаратите с които се пръска.

# 115
Защо ми разбиваш илюзиите пък сега Crossing Arms  Laughing

# 116
Е, значи бях права  Twisted Evil Mr. Green
Освен кисненето, по тв-то препоръчаха и измиването с вода и сапун/веро, даже и на тези, които се белят. Ако не бързам много и се сетя, следвам този съвет  Blush

# 117
Е, значи бях права  Twisted Evil Mr. Green
Освен кисненето, по тв-то препоръчаха и измиването с вода и сапун/веро, даже и на тези, които се белят. Ако не бързам много и се сетя, следвам този съвет  Blush

Не съм голяма разбирачка, но няма ли да се напълнят с повече химикали, ако се измиват с препарат?  Rolling Eyes

# 118
Е, той препаратът не се инжектира все пак....Жената във въпросното предаване обясняваше, че някои пестициди или каквото там ползват, се елиминирали след въпросното измиване  Thinking

# 119
Има специален препарат за измиване на плодове и зеленчуци. В zoya.bg го видях и мислех да поръчам,но като знам каква съм в това отношение...

Общи условия

Активация на акаунт