Примерна схема за захранване- 31

• 36 352
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Обетованата земя
Ами нали уж било вредно повторното замразяване, ама...и на мен ми се струват ок, какво може да им има, освен да са си загубили качествата  Thinking

# 91
Момичета , прочетох , че обсъждате жълтъка и имам въпрос. Знам, че се дава жълтък през ден в зеленчуковото пюре, но ние сме на кухня и няма ден без месо. За деня има едно постно, едно местно ястие и десерт.
Та въпросът ми е кога да го давам жълтъка,сега при тези условия?
Искам да давам жълтък , защото знам , че е полезен ,
благодаря предварително за отговорите  bouquet

# 92
Жълтъкът не е нищо незаменимо.
Можеш да го предлагаш, добавяйки го в безмесното ястие. Ако комбинаципта позволява де.

Диди - ти до пълно размразяване ли ги размрази?

Бързам да споделя нещо: тъй като много от вас (вкл. и аз) се чудите какво да предлагате вместо бисквити, или дали в подобна консистенция може да се приемат от бебето - снощи приготвих едни овесени бисквитки (пускала съм тук рецептата): фини овесени ядки, малко пълнозърнесто брашно, портокал, банан, бадеми/орехи, мед, канела. Обаче, стават твърдички за дъвчене, вън са твърди, вътре странни, но много вкусни. Е, преди малко накиснах 3 бисквитки в топла вода, добавих още плодове и блендирах - стана страхотна зърнена закуска, с плодове Laughing

# 93
Стеф, добре, но такава закуска можеш да получиш и без да минаваш през фазата на печнето..пак със същите продукти  Wink

# 94
  • Обетованата земя

Диди - ти до пълно размразяване ли ги размрази?

Ами да-в топла вода, за да мога да ги пасирам. Иначе като взимам примерно замразени зеленчуци ги варя на пара и пак пасирам, но вече са минали термична обработка и така замразявам. Някъде четох че така няма проблем и не се счита за повторно замразяване, дали не беше тук  newsm78

# 95
Стеф, добре, но такава закуска можеш да получиш и без да минаваш през фазата на печнето..пак със същите продукти  Wink
Да, ама исках да направя бисквити - докато бяха топли, бяха лесни за дъвчене, но после станаха гумени някак си, затова ги оползотворих Simple Smile Идеята ми беше, че домашни бисквитки могат да се приготвят, все пак, а ако не стават за консумация в даден момент - пак могат да се предложат.

Диди - правилно ли разбрах - когато ползваш замразени зеленчуци, готвиш ги, пасираш ги и после ги замразяваш пак?

# 96
А-ха, искаше да наблегнеш на възможността за рециклиране  Grinning Сега те разбрах  Peace

# 97
  • Варна
*gest*,
когато сте на кухня няма смисъл да даваш жълтък,защото там слагат в супичката.
Ако искаш питай във вашата кухня,за да си сигурна.

# 98
 Joy Joy Joy Олд Спорт, разсмя ме от сърце, ох...  Joy

# 99
  • Обетованата земя
Stef, да така правя по принцип със замразените зеленчуци, като с чушките направих същото без готвенето Simple Smile Май не обясних много добре  Laughing

# 100
Здравейте,мами!
Мога ли да давам на беба-11м. пълнозърнести сухари?

# 101
Ако сте въвели глутена, да.

Диди - а защо го правиш всичко това? Извинявавй, че вече в 3 поста подред те питам само въпроси за процедурата, но ми стана странно защо готвиш нещо замразено и после пак го замразяваш - предполагам има логика в това, но аз не я виждам, затова те питам така Embarassed

# 102
stef,благодаря!Аз вече и давам от седмица,но реших да попитам.Глутена е въведен.

# 103
  • Обетованата земя
Няма нищо, аз не конкретизирах. Правя замразени кубчета от пасираните зеленчуци (във формички за лед)-картофи, моркови, грах, броколи, карфиол, магданоз, червена чушка, тиква, спанак, както и пилешко, пучешко, заешко. И като му правя обяда размразявам на водна баня от кубчетата, които са ми нужни, примерно грах с моркови и пуешко и така правя пюренцата. Всичко това за улеснение, но не съм го измислила аз, много майки така практикуват. Въпросът е, че като нямам зеленчук от сигурен източник(в този сезон повечето) взимам замразени. Размразявам ги, те са замразени сурови, затова сварявам на пара, пасирам и правя на кубчета. Като изтече месец, изхвърлям кубчетата от фризера и правя нови. 50 % от обеда на малкия е така, 50 % е от готови пюрета. Въпросът ми беше доста объркан май, ставаше въпрос за чушките, които не минаха термична обработка след размразяването и бяха пак замразени. Някъде четох, че като размразиш и нещата минат през термична обработка, няма проблем пак да замразиш-не се счита за повторно замразяване...

# 104
Диди, сега разбрах.  Hug
Предполагам искаш да спестиш време, вместо да готвиш всеки ден прясна храна. Позволявам си да ти дам съвет в случая - по този начин, на практика, обработваш термично храната 2 пъти. Зеленчуците губят почти всички витамини и минерали яри термична обработка, остават около 20-30 процента в сготвения им вариант. При повторно готвене се сещаш както се случва...
Не се натрапвам, знам че не попита това, но искам просто да го имаш предвид Hug
По темата - не мисля, че им има нещо на чушките Grinning

Общи условия

Активация на акаунт