Примерна схема за захранване- 31

• 36 344
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Stef, Old Sport  Hug

И на мен ми е останало в главата, че се дава по 1/4 направо, но ми се видя много като количество, че и всеки ден...  newsm78 Ще започна като Stef с трошички 3 дена подред и после минавам на схемата на Old Sport  Grinning

Благодаря ви!

# 76
Аз не се уточних - действах като Олд Спорт със жълтъка  Laughing

Кокосовото е подходящо за готвене, най-подходящото всъщност. Иначе не бих го добавяла ей така в готово ядене, зехтинче предпочитам сякаш.

# 77
Малко информация за авокадото:

http://mamablog.bg/Krushata-na-aligatora-id8326.html

# 78
  • Добрич
А кокосово масло намира ли се в магазинната мрежа и дали е качествено, в интернет магазините го има, незнам колко дълга му е годността и все още се чудя дали да си поръчам, а яденето какъв вкус ли придобива с кокосово масло, аз винаги го свързвам кокоса със сладкарството   chef Дори сега се замислям дали тоя кокос е подходящ за нас, че има склонност към алергии.
И друго да питам- киноата подходяща ли е вече за въвеждане при нас, как я приготвяте и с какво я комбинирате

# 79
Спокойно можеш да даваш киноа. Аз я бях купила под формата на каша с ванилов аромат. Иначе можеш да я слагаш в зеленчукови пюрета, като каша с плод или сирене и масло...всякак общо взето.
Не знам за кокосовото масло у нас, моето е от Англия. И аз го свързвам със сладкиши, но предполагам, че е с неутрален вкус.  Peace
Много полезно инфо за авокадото  Peace

# 80
Киноата е страхотен източник на калций и желязо ( и на много други неща). Аз приготвям със зеленчуци - само по този начин детето го приема - броколи, карфиол, морков, праз, + киноа. Става страхотно и може да се променя според наличните продукти Simple Smile

Кокосово масло бих ползвала за детенце над годинка, но не мога да се обоснова. По принцип, не виждам какво приложение може да има в детското меню, не за друго, ами защото то се ползва предимно при термична обработка на храните, а на едно дете не се пържи, примерно (а при готвене мазнината се добавя накрая, тоест зехтин или масло спокойно вършат работа).
Иначе, в онлайн магазин Зоя (zoya.bg) има страхотни неща, от там спокойно бих поръчвала каквото и да е.

# 81
  • Добрич
Благодаря ви за съветите относно киноата  Hug
Стеф, аз точно в Зоя видях кокосовото масло, но засега ще се въздържа от него, ще си яде манджите с гроздовото олио, после ще видим какво ще ми скимне  Crazy

# 82
  • Варна
От каква възраст може да се дава на децата извара? Аз сега въвеждам сиренето и се сетих, че и изварата е чудесен източник на калции. Предполагам, че след като е въведено сиренето, не е необходимо да се въвежда отделно изварата. Какво е вашето мнение? Thinking

# 83
По принцип се въвежда отделно. Можеш да го направиш спокойно след като вече си давала сирене  Peace

# 84
А ако трябва да сме педантични - с извара се започва въвеждането на млечните продукти, тоест, дава се преди сиренето.
Аз извара не съм давала, предпочитах сирене като по-хранителното от двете.

# 85

понеже започна темата за млечните продукти, да поискам и аз съвет..   Rolling Eyes

искам да давам сирене, но ето какъв избор имам тук - рикота, фета или котидж чийз! извара не мога да открия... в каква последователност бихте давали тези три сирена?

аа и още нещо - знаете ли, момичета, какво представляват тези т.нар. йогурти, които присъстват в бебешките пюрета? нещо специално..?

благодаря! Simple Smile

# 86
Жени, йогуртът си е мляко, кисело.
За сирената - погледни при Косе Босе - http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
Дай бутончета ctrl+f и напиши сирене - много ще ти е полезно да прочетеш именно за фетата, както и други сирена. Бих ти го копирала тук, но ще стане прекалено дълъг пост, затова те пращам да го намериш сама  Hug

# 87
Момичета какво ще кажете за тези бисквитки http://www.-spam112-/magazin/hrani/biskviti/biskviti-tayna-%E2%8 … oveseni-9991.html.Дали са подходящи за бебчо.В съдържанието не пише,но миришат на канела.

# 88
  • Обетованата земя
Здравейте! Онзи ден правих замразени кубчета на малкия от замразени зеленчуци, след като ги сварих на пара и пасирах. Обаче имах и едни замразени печени чушки и по инерция ги извадих тях. Размразих ги в топла вода, пасирах и сложих и тях в кубчета във фризера. Обаче така май се получи повторно замразяване, без термична обработка след размразяването, според вас да ги изхвърля ли?  newsm78

# 89
Момичета какво ще кажете за тези бисквитки http://www.-spam112-/magazin/hrani/biskviti/biskviti-tayna-%E2%8 … oveseni-9991.html.Дали са подходящи за бебчо.В съдържанието не пише,но миришат на канела.
Мелани - не бих се доверила от чиста параноя, защото ако нещо ми мирише на нанела, пък не го пише в съдържанието, спокойно може да се премълчават и други съставки Confused Спокойно можеш да опиташ да приготвиш домашна алтернатива, ползвайки като основа фини овесени ядки (ако стевъвели глутен) или нещо безглутеново.  Hug

Диди - нищо им няма на зеленчуците, спокойно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт