Примерна схема за захранване- 31

• 35 849
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Здравеите ! Искам да попитам мога ли да дам на малкия  топено сирене, сметана, майонеза, маслини вече ?
Praynig
За моженето - можеш, друг е въпросът до колко е удачно подобни продукти да се вкарват в детски организъм (маслините са си ок обаче).

Не знам как се задушава ябълка Simple Smile

ок, просто попитах, като имах предвид добре ли е да се дават на такава възраст, за моженето  е ясно, че може  Grinning

# 61
Lightning,
Аз лично не бих дала майонеза и топено сирене и на голямо дете. В нашата къща дори големите не ядем подобен вид храни. Майонезата е много мазна, а топеното сирене се прави от сирена с изтекъл срок на годност, не е отровно, разбира се, но защо да ядем боклуци?! Peace

# 62
  • Обетованата земя
Аз да се изкажа за ябълката. От многото четене за захранването запомних (но незнам откъде да цитирам), че зеленчуците е хубаво да се варят на пара, а плодовете повече запазват качествата си като се варят във вода и се добавя от сокчето при пасирането. Естествено по-полезни са пресните плодове, но и по "моята схема"  Mr. Green са 2 месеца след захранването, аз дадох на 7 месеца и половина, като се захранихме на 6 м.  Simple Smile

# 63
  • Варна
Как се разбира дали има алергична реакция?
Преди 5 дена получихме лек,ситен обрив на коремчето под пъпчето и на гарба на кръста.
Беше точно 2ри ден от захранване с боровинка (Хип).
Тогава точно бяха големите жеги и реших,че може и да е от това,че бях навлякла бебка и
с чорапогашник.Обаче обривът още си стои.Сега се чудя алергия ли е,какво ли,да го мажа
ли с нещо...изобщо какво се прави? newsm78

Инъче със захранването сме ОК Даже скоро ще почваме детската кухня.

# 64
Как се разбира дали има алергична реакция?
Преди 5 дена получихме лек,ситен обрив на коремчето под пъпчето и на гарба на кръста.
Беше точно 2ри ден от захранване с боровинка (Хип).
Тогава точно бяха големите жеги и реших,че може и да е от това,че бях навлякла бебка и
с чорапогашник.Обаче обривът още си стои.Сега се чудя алергия ли е,какво ли,да го мажа
ли с нещо...изобщо какво се прави? newsm78

Инъче със захранването сме ОК Даже скоро ще почваме детската кухня.
Защо си мисла,че Хипп нямаха чиста боровинка,кои са другите плодове в пюрето?

# 65
  • Варна
Ябълка и боровинка е пюрето.

# 66
Здравеите ! Искам да попитам мога ли да дам на малкия  топено сирене, сметана, майонеза, маслини вече ?
Praynig

Защо изобщо ще даваш подобно нещо на дете, особено майонеза  Shocked Shocked  ooooh!
Майонеза спрях да ям когато разбрах от какво се прави

Маслини без костилки, които не са твърде солени би могла да даваш

# 67
Е, стига сте го нападали момичето...Майонеза може да се направи и домашна, няма да убие никого. Тя пита кога може да дава, не дали да дава на вашите деца...

# 68

Е, стига сте го нападали момичето...Майонеза може да се направи и домашна, няма да убие никого. Тя пита кога може да дава, не дали да дава на вашите деца...

подкрепям! освен това - според мен, всичко зависи от това как се хранят останалите членове на семейството!

# 69
Ябълка и боровинка е пюрето.
Лори също веднъж имаше обрив,само че на гърдичките също от претопляне и тогава я мазах с Фенистил гел.За да бъде обрива от храна би трябвало да е по сгъвките на ръчичките и крачетата.

# 70
  • Добрич
Четох много хубави неща за кокосовото масло, някой ползвал ли е от вас, по скоро на бебето някой дали е давал  Thinking
Да се отчета така и така съм тук, смелих овесените ядки в кухненския робот, станаха перфектни, днес приключихме с овеса, от утре минаваме на ръж   chef

# 71
Кокосово масло ползвах тия дни ...мазах и бузите, защото са доста сухи. Знам, че става и за ядене...може и да и дам малко  Grinning Ухае много приятно.

# 72
  • София
Момичета, знам че е дискутирано 100 пъти, но сега като ми трябва, не успях да намеря къде сте писали по въпроса с жълтъка.   Sad  Интересува ме при даване за 1 път и той ли се въвежда 3-4 дена всеки ден по 1/4 или още от началото се дава само 2-3 пъти седмично? През колко време увеличавахте дозите?

Благодаря предварително за отговорите!  Hug

# 73
Жълтък се предлага всеки ден, по трошички, до достигане на 1/4 от него. След това се счита з авъведен и се предлага в дните, когато не се дава месо. Това е по книга, дет' се вика Simple Smile
Иначе е въпрос на предпочитание колко често и дали ще се предлага жълтък.

Кокосовото масло е супер, за готвене е идеалната мазнина. За съжаление е скъпо.

# 74
По "моята схема"  Laughing не знам защо...някъде явно бях видяла и дадох директно 1/4, следващия път 1/2 и така 4 пъти (през ден) докато дадох цял жълтък. Слава Богу, добре си беше детето, само малко разхлабващо ни действа, така че сега давам по половин жълтък и то не с всяко зеленчуково пюре.
Стеф, кокосовото масло кога да го добавям към храната - по време или след като е сготвена  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт