Примерна схема за захранване- 31

• 35 840
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Бъни, всичко е нормално Simple Smile
Когато въведеш млечните продукти, ще имаш повече опции за разнообразяване на закуска и вечеря Simple Smile
Ох мерси.
Добре, че писа  bouquet
За млечните знам ама..засега така я караме Rolling EyesПравя и домашни бисквитки, овесени ядки да не е баш каша да се разнообрази детето.
Грис от кога се дава и как-като е въвъдена пшеницата предполагам може вече нещо като грес халва ама без захар newsm78

# 46
Бъни, има 2 вида грис - царевичен и пшеничен - съответно, даваш го когато си въвела тези неща (или едното де). Аз го правих като каша, но детето хич не го хареса...

# 47
Здравейте, престраших се най-после и аз да се включа. Опитах се да изчета възможно най-много от темата, за да не задавам вече изяснени въпроси, но тя е необятна и ще помоля за извинение, ако повтарям въпроса. Моята дъщеричка е на 6 м., започнахме захранването преди 20 дни, вече имаме включени - картоф, морков, тиква и пащърнак, поотделно и в комбинации. Давам пюренце на обяд и после кърма. През останалото време - кърмене на поискване.
Сега искам да въведа ябълка, но се чудя трябва ли да я варя, мога ли да я смеся с тиква или морков, заедно ли да ги варя, а мога ли да я изпека (ябълката)?
Смятам след още 20-ина дни да започна с каши, но малко ме притеснява, че в тях има мляко. Това АМ ли е?
Ще бъда благодарна за всяка информация и разяснения.

# 48
Здравеите ! Искам да попитам мога ли да дам на малкия  топено сирене, сметана, майонеза, маслини вече ?

# 49
Здравейте, престраших се най-после и аз да се включа. Опитах се да изчета възможно най-много от темата, за да не задавам вече изяснени въпроси, но тя е необятна и ще помоля за извинение, ако повтарям въпроса. Моята дъщеричка е на 6 м., започнахме захранването преди 20 дни, вече имаме включени - картоф, морков, тиква и пащърнак, поотделно и в комбинации. Давам пюренце на обяд и после кърма. През останалото време - кърмене на поискване.
Сега искам да въведа ябълка, но се чудя трябва ли да я варя, мога ли да я смеся с тиква или морков, заедно ли да ги варя, а мога ли да я изпека (ябълката)?
Смятам след още 20-ина дни да започна с каши, но малко ме притеснява, че в тях има мляко. Това АМ ли е?

Ще се опитам да помогна, доколкото мога. Счита се, че суровите плодове са по-силни алергени, отколкото тези, минали термична обработка. По-добре е сега да предлагаш варен плод, а суровите да оставиш за след месец-два. Не е проблем да предлагаш новата храна в комбинация с вече въведена. А за варенето мисля, че е по-добре да става отделно, защото нещата, които си изброила не увират за едно и също време. Относно кашите. Не всички съдържат мляко. Има голямо разнообразие от безмлечни каши, които можеш да приготвяш с вода, кърма или АМ. Добре е да започнеш с оризова. Има такава на ХИП примерно. Другото, което трябва да следиш, е да не съдържа глутен, но предполагам, че това го знаеш.  Peace

# 50
твърди се на разни места, че бебетата харесвали повече печени храни, отколкото варени.. аз уж исках да давам на антония печен картоф, а после съвсем забравих, но сега от този въпрос за печената ябълка, ще взема да се вдъхновя!

MamanaMia, според мен, можеш да изпечеш ябълката! Wonderland ти е отговорила на въпросите чудесно, а аз само да споделя опит - аз варя нещата в една вода, не отделно, но не ги слагам всичко едновременно, а в зависимост от времето, за което мисля, че ще уврат - първо слагам зеленчуците, които увират по-трудно, а после - останалите.. (както се прави супа!!), ако нещо започне да превира междувременно, нищо не пречи да го извадиш преди другите!
Wink

сетих се нещо, което се чудя и аз - подходящо ли е да дам шпелта преди обикновената пшеница?

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 13:40 от jennie.to

# 51
Жени - аз дадох каша от спелта, на лактана, преди да въведа пшеницата Simple Smile

Относно плодовете - от сегашна гледна точка, от личен опит и от сегашната ми нагласа - съм ЗА даването на пресни плодове без термична обработка. Когато е възможно, разбира се. Има плодове, които не могат да се дават рано. Но по-добре малко на брой въведени, но пресни, вместо много, но термично обработени.

# 52
Аз пак имам няколко въпросчета. Blush
От 28.02 въвеждам глутена с овесени,ръжени,ечемичени ядки.От днес давам за първи ден пшеничени.Въпроса ми е  кога да почна с млечните.Първо масло,после сирене и какво друго мога да дам?Извара да давам ли и кога?Също не съм въвела и жълтък,тои след млечните ли ще доиде?
И още нещо,мога ли да смеся различните ядки(ръжените,ечемичени,овесени и пшеничени) и така да му давам.

# 53

благодаря, стеф! Simple Smile

четох тук, че тази шпелта съдържа по-малко глутен от пшеницата и освен това е по-лесно смилаема! даже се препоръчва  за хора, които имат алергии към глутен.. трябва да си призная, че аз самата никога не съм яла, но пък аз и не се хранех особено здравословно досега... та - решила съм да взема на бебето, досега съм давала овес и ръж, мисля да дам сега шпелта и после ечемик! мисля, че ще се получи добре!
Simple Smile

# 54

Можеш да я задушиш ябълката. Сурови плодове по моята схема могат да се дават след 8 седмици от захранването  Peace Понеже сте още в началото на захранването, аз бих кърмила преди пюрето  Peace Не всички каши са с мляко - зърнените на Хипп, на Babylove..има и други  Peace

# 55
Здравеите ! Искам да попитам мога ли да дам на малкия  топено сирене, сметана, майонеза, маслини вече ?
Praynig

# 56
Благодаря на всички за отговорите. Old Sport, къде мога да видя твоята схема? Има ли я публикувана във форума? Ако първо кърмя, а после давам пюрето, кога да ги разменя, за да стане вече заместване?
Извинявай, че пак питам - как се задушава ябълка?

# 57
# 58
Praynig
За моженето - можеш, друг е въпросът до колко е удачно подобни продукти да се вкарват в детски организъм (маслините са си ок обаче).

Не знам как се задушава ябълка Simple Smile

# 59
ох, умирам си от смях с тая задушена ябълка...ами как - както задушавате зеленчуци, бе хора - в стйимър или с кошничка за задушаване. Аз така я задушавам  Laughing с идеята да не я варя.
MamanaMia, малко високопарно съм се изразила с тая "моя схема". Аз ползвах съветите на момичетата тук (Стеф  Hug), както и една книжка на английски на Gina Ford (с която на винаги съм съгласна). Предложението ми за кърмене преди да даваш пюре е, че е детето е още малко и е хубаво повече да суче отколкото да яде - пюренцето е повече за опитване, не за нахранване. Аз лично кърмех от едната гърда, малко след това предлагах пюре и след това предлагах другата гърда - така си сигурна, че е изпила достатъчно и за да не ти намалее кърмата много бързо. Зависи и от детето - моята дъщеря си хапваше с апетит, но ако беше по-злояда може би щях да предлагам кърмата след пюрето от един момент нататък.

Общи условия

Активация на акаунт