Примерна схема за захранване- 31

• 35 835
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Само не разбрах какво е съотношението вода:овес
според опаковката съотношението е 1:1, но и аз слагам на око.

# 31
  • Обетованата земя
 Овесените ядки не варя-накисвам час преди ядене и давам с плод и масълце, може и със сиренце. Добавяла съм ги и към зеленчуци. А другите-ечемичени и ръжени, накисвам от вечерта, на сутринта варя за 15 минути, пасирам и тогава давам.  Peace
 И аз да попитам нещо, въвела съм спанак, но имам консервиран лапад (много го обичам Simple Smile ). Те са подобна храна, но май трябва да го въвеждам пак три дни като нова храна, нали?

# 32
А дали е добра идея ръжените и ечемичните първо да смеля с кафемелачка и след това да ги сваря,с цел да избегна пасирането  Thinking?

# 33
  • Добрич
melanib , аз пък се чудих днес дали да не посмеля още малко овесените ядки в кухненския робот, нищо че са фини, пак със същата цел- да избегна пасирането  Wink
За ръжените незнам какво да те посъветвам, аз съм взела брашно, но едва ли ще е проблем да ги смелиш, нека по-напредналите със захранването да споделят

# 34
Лапад се въвежда отделно, както и сладките картофи се въвеждат като нова храна, различна от нормалния картоф Simple Smile

Това с меленето на ядките е идея, пробвайте и кажете как става Grinning

# 35
...и сладките картофи се въвеждат като нова храна, различна от нормалния картоф Simple Smile

Shocked наистина ли, стеф? аз пък попитах точно в предишната темичка дали да въвеждам отделно сладкия картоф и някой ми отговори, че няма нужда..

# 36
Е, картофът и сладкият картоф не са близки като вкус, а само по име. Сладкият картоф е много близо по вкус и консистенция до тиквата  Peace Едва ли е в групата на някакви алергени, така че не бих се тормозила много, ако не е въведен отделно  Peace

# 37
Да ви следа и да задам едно въпросче Mr. Green

Сушените сини сливи какво да ги правя предварително? Мисля да ги кипна във вряла вода за кратко? newsm78 Искам да ги въвеждам вече, макар че съм давала досега картоф и тиква само.

# 38
Според мен можеш и само да ги накиснеш за известно време във вода, ще омекнат достатъчно и после можеш да ги пасираш. Но пък, ако се захранвате отскоро, май наистина е по-добре да ги свариш. Имай предвид, че разхлабват  Wink
Сега видях, че бебчето ти е много малко още...не бих давала нищо сурово (честно казано не бих захранвала даже, но ти си знаеш  Peace)

# 39
И аз тук в новата темичка  Simple Smile

# 40
Това с меленето на ядките е идея, пробвайте и кажете как става Grinning

Смелих ръжените ядки и след това сварих.Добре се получи,само трябва да се внимава с водата,да е малко за да се поеме от ядките при варенето.

# 41
  • Пловдив
Като въвеждам жълтъка в 3 последователни дни ли да го давам или през ден със зеленчуковото пюре?

# 42
Аз го давах през ден със зеленчуковото пюре, като увеличавах постепенно с 1/4  Peace

# 43
Привет момичета.
Искам да споделя с какво се храним ние............не знам дали като комбинации храни е добре Rolling Eyes
Сутрин-каша с плод
Обяд-пюре или само зеленчуково или зеленчук с въведените меса
Преди вечерното мляко -плодово пюре или пълнозърнеста каша с плод - в нея зърнената част е много малко.
За обедното хранене нямам дилема.
Проблема ми е удачно ли е плодово пюре вечер.След въвеждането на трикратното хранене кашата от следобед отиде сутрин и ....съответно възникнаха въпросите newsm78

# 44
Бъни, всичко е нормално Simple Smile
Когато въведеш млечните продукти, ще имаш повече опции за разнообразяване на закуска и вечеря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт