Примерна схема за захранване- 31

• 36 383
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Момичета, бебо за в момента яде само каши, нищо друго не харесва, дори и плодове . В момента давам оризова каша на Топфер и просо на Сънвал. Искам да питам, мога ли да сваря просо, да пасирам и да дам, да не е от готова каша? newsm78 Дали няма да е тежко за стомахчето му  newsm78

# 451
Можеш да свариш, да, но има опасност да не го хареса - истинското просо има истински вкус, който не прилича много на този от инстантните каши. пробвай де, нищо не губиш, а и винаги е по-добре да дадеш истинския вариант на една храна, пред консервирания и преработен Simple Smile

# 452
Момичета, в ужас съм!
Малката отказва пюретата - дадох зеленчукови само - ранни моркови, ранни моркови и картофи, само картофи, картофи и тиква - изобщо не ги иска, само реве и плюе..., дави се, опитва се да повръща, отново реве безутешно и иска да си суче...
Посъветвайте ме какво да правя, моля Ви!

# 453
  • Пловдив
Момичета, в ужас съм!
Малката отказва пюретата - дадох зеленчукови само - ранни моркови, ранни моркови и картофи, само картофи, картофи и тиква - изобщо не ги иска, само реве и плюе..., дави се, опитва се да повръща, отново реве безутешно и иска да си суче...

И ние не ги искаме. Нито зеленчукови , нито плодови. Само каши ядем за в момента. Четох някъде, че може да пробваш друг да го нахрани, защото като чуели майката и веднага асоциирали с мляко и може за това да не искат. Аз снощи дадох на мъжо да го нахрани и яде с по-голям ентусиазъм. Днес пак той ще го храни и да видим...

# 454
Момичета, в ужас съм!

без да съм специалист, бих те посъветвала да не я храниш няколко дни - просто направи пауза примерно от една седмица, за да не започне да свързва храната с някакви негативни емоции и после съвсем да не иска да се храни! след седмица пробвай пак.. може да опиташ оризова каша вместо със зеленчуково пюре - в много схеми за захранване именно това се препоръчва за първа храна!
Simple Smile

# 455
Момичета, в ужас съм!
Нормално е това, все пак е свикнала само на мляко. Ние в самото начало само "симулирахме " захранване - слагах го на столчето по едно и също време на обед и му давах пюре с лъжичка, но той почти нищо не хапваше и после ми се нахвърляше на гърдите. Постепенно обаче взе да му харесва  Peace Нещата стават бавно не се притеснявай. Само не я насилвай. Пробвай с каша както са те посъветвали и другите мами. Успех!

# 456
Момичета, в ужас съм!
Нормално е това, все пак е свикнала само на мляко. Ние в самото начало само "симулирахме " захранване - слагах го на столчето по едно и също време на обед и му давах пюре с лъжичка, но той почти нищо не хапваше и после ми се нахвърляше на гърдите. Постепенно обаче взе да му харесва  Peace Нещата стават бавно не се притеснявай. Само не я насилвай. Пробвай с каша както са те посъветвали и другите мами. Успех!
Hug Hug Hug
Да, мисля, че именно това е проблемът - аз пъхам лъжичка пюре, а тя се опитва да я "изсуче" - притиска пюрето към небцето, при което по-голямата част излиза между устничките...
Лошото е, че бързо се изнервя... Омръзва й, и точно по същия начин се нахвърля да суче...
Ще пробвам и с каша, но се опасявам резултатът да не е същият...

# 457
Не знам по какви признаци си преценила, че детето е готово за захранване, но явно не е:)
Опитай пак след поне 10 дни, дори повече.
Явно просто физически не е узряла, за да консумира твърда храна (това, което описваш по време на храненето). Тоест, смяната на вида твърда храна няма да промени нещата.
Кърми си я, не се притеснявай, прекалено е малка така или иначе Simple Smile

# 458
Цитат
Hug Hug Hug
аз пъхам лъжичка пюре, а тя се опитва да я "изсуче" - притиска пюрето към небцето, при което по-голямата част излиза между устничките...
Точно така правеше и моя бебок  Mr. Green , но свикна. Все пак 6 месеца са сукали само (моя и вода не може още да пие от шише ). Слагай и кърма в пюрето, по-редичко да е. Аз в началото сварях картоф колкото орех и пак оставаше, пък и половината оставаше на лигавника.

# 459
  • Пловдив
овесените ядки от кога мога да се дават?в смисъл захранила съм я Никол с Овесена каша,но самите ядки по-тежка храна ли са?
и има ли някакви специални за бебета,или ползвате тези продавани в хипермаркетите?

и другото което щях да питам-мисля да почвам сирене вече,а изварата след сиренето ли се дава,и имат ли разлика в полезността,в смисъл като я захраня и с двете-после как се дават,един ден извара,друг сирене или?????
и самата извара в пюрето ли се слага,или кашата?

# 460
Овесените ядки са като кашата, в по-чист вариант са - можеш да ги даваш, но добре сварени (зависи как се справя с дъвченето детето ти).

За млечни продукти - не знам, струва ми се че ви е рано, макар че ако логическият ред на въвеждане на храните е сега да следват млечните - значи им е време.
Извара се дава първо, макар че не е задължително, аз лично я пропуснах и започнах със сирене. Добавях към сутрешната закуска, в кашата.
Пюре със сирене... - ти би ли яла манджа със сирене Crazy
Всеки млечен продукт се въвежда като нова храна - сиренето по 3-5 дни, кис. мляко също, кашкавал и той...всяко нещо си е ново.

# 461
Момичета, в ужас съм!

И ние не ги искаме. Нито зеленчукови , нито плодови. Само каши ядем за в момента. Четох някъде, че може да пробваш друг да го нахрани, защото като чуели майката и веднага асоциирали с мляко и може за това да не искат. Аз снощи дадох на мъжо да го нахрани и яде с по-голям ентусиазъм. Днес пак той ще го храни и да видим...

Моята дъщеря прояде пюренца към 9-10ти месец чак, дотогава хапваше по 20-50гр. Постепенно почна да увеличава количествата, а от седмица две вече 190гр пюре не ѝ стига.

Търпение, не насилвай да не се отврати от храната. Предлагай постоянно различни неща, ако не иска прибираш, не карай да яде насила. Слагай я с вас на масата да гледа как се храните, малките обичат да подражават. Оставяй на някой друг да я храни, от друг приемат по-лесно храна. Това обаче е временно, докато те няма само.

Ще прояде все някога, няма детенце останало на кърма/АМ Simple Smile

# 462
  • Пловдив
Stef  мерси за отговорите ти,много ми помагаш.Един друг въпрос-вчера гледах в магазина овесени трици до овесените ядки-те какви са-по-ситно смляни ядки,или някакъв страничен продукт newsm78

# 463
Трици не ти трябва да даваш на детенце, по-скоро стават за теб Simple Smile
Действат като много мощна метла за червата...

# 464
  • Пловдив
добре-затова питам Simple Smile,мерси

Общи условия

Активация на акаунт